Jol... 0 Napisano Czerwiec 6, 2009 miałam ją wziąć 2 dni temu, teraz chyba nie ma sensu. w ulotce pisze, że można nie brać tej tabletki i zrobić 7 dni przerwy lub mniej łącznie z dniem pominięcia i dzięki temu można zacząć nowe opakowanie w tym samym dniu tygodnia co zwykle. tylko, że w przypadku ostatniej tabletki przez te 7 dni przerwy to wypada dzień wcześniej, a nie ten sam dzień tygodnia :/ opakowanie zaczynam zawsze w czwartek, ostatnia tabletka w środę. licząc 7 dni przerwy powinnam zacząć opakowanie w środę. a to się nie zgadza z tym, co piszą w ulotce (ten sam dzień tygodnia co zawsze). czy jak zacznę opakowanie jednak w czwartek, to będzie miało jakieś konsekwencje? czy jednak w środę? jestem przyzwyczajona do tego czwartkowego rytmu :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jol... 0 Napisano Czerwiec 6, 2009 podnoszę :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość anka 156 Napisano Czerwiec 6, 2009 w ulotce masz napisane ze przerwa trwa 7 dni a ni jednego dnia dluzej, jezeli zaczela Ci sie przerwa wczesnioej to wczesniej zaczynasz kolejne opakownie!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość anka 156 Napisano Czerwiec 6, 2009 nie mozesz przyjac w czwartek! musisz w srode aby byla ciaglosc zabezpieczenia! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jol... 0 Napisano Czerwiec 6, 2009 hm tak też myślałam... to nie powinni pisać tej ściemy o \"tym samym dniu tygodnia\" ;) no i dostałam krwawienie dzień wcześniej, czyli jednak wychodzi na to, że będę musiała wziąć w środę. ale żeby zapomnieć ostatniej tabletki to trzeba mieć pecha ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość anka 156 Napisano Czerwiec 6, 2009 czasem sie tak zdarz jak chcesz wrocic do srody to mozesz przyjac w nastepnym miesiacu 22 tabletki np z opakowania "awaryjnego" :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jol... 0 Napisano Czerwiec 9, 2009 ja wcześniej zaczynałam w czwartek ;) ale może to i lepiej z tą środą, bo do tej pory krwawienie pojawiało mi się w niedzielę i trwało mniej więcej do środy (już baaardzo skąpe). teraz pojawiło się w sobotę, a to chyba lepiej, żeby 2 dni krwawienia przypadały na weekend, kiedy jest mniejsze prawdopodobieństwo różnych spotkań, wychodzenia z domu itp ;) co to jest \"opakowanie awaryjne\"? ja biorę logest, normalnie 21 tabletek :> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach