Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarnaa mambaa

O co mu chodzi?

Polecane posty

Gość czarnaa mambaa

Dzisiaj miałam pierwszą godzinę na kursie prawa jazdy z młodym instruktorem(kilka lat starszym ode mnie). Na początku okazał się bardzo fajny, sympatyczny, żartował i w ogóle, ale kiedy spytał się czy chcę abym mówiła do niego na "Ty" czy "pan", wybrałam "pan", bo to jednak instruktor - nauczyciel, tak trochę głupio bym się czuła mówiąc do niego na "Ty". I od tamtej chwili stał się jakiś taki niewyraźny, burmyłowaty, odzywał się tylko kiedy trzeba było powiedzieć gdzie jedziemy itd.Co o tym sądzicie??

Gość A n e t ka
Omg. Ja z moim instruktorem byłam na ty, pomimo, że dzieliło nas 20 lat różńicy. Po prostu jest bardziej sympatycznie. A jeżeli tobie zalezy na znajomości na Pan to tez twój instruktor zachowuje się odpowiednio do sytuacji . Proste.

Gość czarnaa mambaa
Osz,nie wiedziałam, że tak wyjdzie...Pewnie jestem jego pierwszą kusantką, która mówi do niego na "pan". Jestem trochę nieśmiała, może stąd to zakłopotanie...

Gość a_ja_na_tak
tak jest, trzymaj goscia na dystans ! od "ty" sie zaczna, potem raczka na kolanku "dla otuchy", a potem to juz lepiej nie mowic... dobrze robisz, niech zna swoje miejsce

Gość A n e t ka
Hmm no troszke Cię rozumiem bo to w końcu ma być Twój autorytet no nauczyciel w końcu. Ale zrozum tak już się przyjęło, że z instruktorem na kursie prawa jazdy mówi się na TY. Zrobiłaś to na pewno z poszanowania dla jego osoby i z nieśmiałości a on myśli ze zrobiłaś to z dumy albo pychy z takiej wyższości rozumiesz? i stąd popsuły się nieco wasze relacje. Wytłumacz mu to i zaproponuj przejście na ty. :)

Gość A n e t ka
Do z ja na tak zrozum nie wszyscy instruktorzy to zbokole !!! Tym twierdzeniem krzywdzisz wielu wspaniałych ludzi. Poza tym zanim wybierzesz sie na kurs prawa jazdy wypadaloby się jak najwieej dowiedziec o instruktorze wtedy uniknie się konfrontacji ze zbokolem.

Gość A n e t ka
Do a_ja_na_tak *

Gość Stkpr
Ja mam w drużynie starsza szeregową, zaproponowałem jej przejście na ty juz pierwszego dnia, oczywiście sie zgodziła. Nie trybie problemu

Gość a_ja_na_tak
niekoniecznie, widac ze gosciu burak, ze to ON jest dumny i pyszny, ze zadawal pytanie z gory spodziewajac sie odpowiedzi (no bo jak moze byc inaczej) ? to koles dal ciala, nie ona - i "zwyczaje" nie maja tu nic do rzeczy zobacz na nastepnych zajeciach, jak sie bedzie zachowywal, jak dalej bedzie buraczyl to oznacza, ze kolo zupelnie klasy nie ma

Gość a_ja_na_tak
anetka, osobiscie nie jestem zwolennikiem prewencji ale we wlasnej sprawie - jak najbardziej tak czyli "lepiej dmuchac na zimne" - oczywiscie bez skojarzen ! :P

Gość a_ja_na_tak
zreszta, co ja Was bede, dziewczyny, pouczal same wiecie, co dla Was najlepsze :)

Gość czarnaa mambaa
No czasem lepiej zapytać o takie sprawy, wiem że jakby miał klasę, to by dalej żartował i wszystko by było OK, a tak od razu zaczal mowic tylko o formalnych spawach i nic wiecej. Poza tym troche sie nie skapnelam, bo raz zapytal czy chce mowic do niego "pan " czy "ty" ja powiedzialm ze "pan" pozniej za chwile zadal drugi raz to samo pytanie, myslalam ze zwyczajnie nie doslyszal, a on poprostu no na sile tym drugim pytaniem nalegal juz zebym przeszla na ty... ehhh