Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomózcie jaka nazwa

tabletki na trądzik- visacsinum??

Polecane posty

Gość pomózcie jaka nazwa

w radio leci taka reklama- tabletki na trądzik- i nie wiem jaka to nazwa? kojarzy mi sie visacsinum- ale w googlach nie ma takiego słowa :( ktos wie?

Gość pomóżcie jaka nazwa
pomoze ktos?:(

Gość student12345
Też właśnie poszukiwałem nazwy tego specyfiku, mieli taką w miarę śmieszną reklamę. Wie ktoś coś o działaniu tego preparatu?

Gość bajeczna
takze uslyszalam kilkakrotnie ta reklame w radiu dlatego zdecydowalam sie kupic :) zobaczymy jakie beda efekty .

Gość annuch
biore od 5 dni,dzis mam ogromny wysyp na plecach i czole ,jestem przed okresem ale nigdy czegos takiego nie mialam...pije do tego od 5 dni bratek na noc zobaczymy co bedzie dalej mam zamiar lyknac :) 2 opakowania i w tym czasie rowniez pic bratek raz dziennie

Gość m_anula
ostatnie 6 miesiecy brałam hormony... teraz tez zamierzam spróbować zastosować ten lek, do tych co 'łykaja" - dajcie znać jakie efekty ;)

Gość ależ to
nic innego jak właśnie bratek! Skład: (1 tabletki) wyciąg z fiołka trójbarwnego 150mg laktoferyna 20mg wyciąg z korzenia mniszka trójbarwnego 70mg witamina PP 18mg cynk 15mg wyciąg z zielonej herbaty 10mg witamina B6 2mg

Gość anka1966
Pozdrawiam Mojemu synowi bardzo pomogły te tabletki - używa ich od 3 miesięcy (import). Na wypryski najlepsza okazała się maść - Brevoxyl i seria Vichy do cery trądzikowej. Pozostałości zlikwidował maścią złuszczającą robioną w aptece (na receptę) z kwasami (pod nadzorem dermatologa).

Gość Anuśka88
A możesz podać jaki skład jest tej maści??

Gość anka1966
Przykro mi, ona była na receptę. Jutro zadzwonię do lekarki i zapytam o stężenie i rodzaj kwasów. Wiem, że nie można jej stosować bez kontroli lekarza (ze względu na stężenie kwasów). Nie można również przebywać na słońcu, itp. Bardzo ładnie złuszczyła mu skórę, rozjaśniła i zlikwidowała przebarwienia. Taki jakby bardzo mocny peeling. Zaznaczam, że był to ostatni etap kuracji.

Gość selllen

na trądzik pomaga też czarne błoto kosmetyczne przy pierwszym użyciu twarz jest troche zaczerwieniona :) ale pomaga

Gość eeee ale lipa
i tak kazdy wie, ze takie tabsy na tradzik ropowiczy, grudkowy i dosc nasilony nie pomoga. na taki to chyba tylko tretinoina (tak to sie chyba nazywa). w kazdym razie aknenormin, o....

Gość majka009
Ja probowałam rożnych rzeczy: Davercin, Płyn: Afrodyta & Adonis, maseczki na trądzik, Benzacne, kosmetyczka, pomagały troszke ale na bardzo krótko:/ Spróbowalam tabletek: Visaxinum ( jestem przy chyba 5 opakowaniu końcowym czyli 150 tabletek i nic:(((( Jestem zalamana, cerę mam nawet gorszą niż mialam:/) Bralam wczesniej tabletki hormonalne: Diane 35 i Syndi 35 ( tylko one pomagaly mi, bralam razem 8 miesiecy ) Nie chcialabym narazie ich używać ponownie:/ Ale jak nic innego nie pomaga mi to bede musiala chyba ehhh:((( Pozdrawiam.

Gość Simona1811
Ja to jeszcze oprócz trądziku miałam opryszczkę...Stosowałam kilka kremów cynkowych, toników oczyszczających, dołożyłam do tego immulinę i w sumie po 4 tygodniach skóra wróciła do poprzedniego stanu. Ulga ogromna... a już zaczęłam tracić nadizeję

Gość Bahna
majka009, Visaxinum to bardzo dobre tabletki, pierwsza rzecz, która w końcu poprawiła stan mojej twarzy :) Ale nie ma cudów, jeżeli masz tak poważne objawy, jak piszesz, że NIC Ci nie pomaga, ani żadne maseczki i płyny na pryszcze, tylko hormony, to nie masz co chodzić do kosmetyczki i eksperymentować z tabletkami bez recepty, tylko prosto do dermatologa! W takim stanie żadne preparaty, choćby nie wiadomo jak dobre były, nic nie zdziałają. Piszesz, że masz gorszą cerę, niż przedtem, nie dziwię się, jeżeli bierzesz wszystko naraz bez konsultacji z lekarzem...

Gość babos
Plusem tych tabletek jest to, że działają one od środka i przez to działanie jest o wiele bardziej skuteczne. Toniki, zele to wszystko działa powierzchniowo, a nie tam gdzie się cały pryszcz"rodzi".

Gość Bahna
Właśnie, tym bardziej, że taki preparat zawiera w składzie wszystkie te składniki, którymi na ogół ratujemy się, kiedy pryszcz już jest, a wtedy jest już za późno - np. cynk. Od środka pomaga ograniczyć wytwarzanie łoju, osusza skórę i zapobiega wychodzeniu pryszczy, a tak smarujemy buzię maścią cynkową, starając się wysuszyć pryszcza, który już się pojawił. Do tego oczyszczające skórę zioła i przeciwbakteryjne białko- tzw. laktoferynę. Żele i toniki też mają takie właściwości- oczyszczające i bakteriobójcze, ale działają tylko powierzchownie, a tylko działanie od środka, tam gdzie pryszcze ''powstają'', może coś dać, a na pewno zapobiec ich dalszemu wyskakiwaniu.

Gość nie będę Julią
A najlepsze jest to, że visaxinum jest tani. Dobry i tani to dobre zestawienie ;) Wcześniej zostawiałam grubą kasę w aptekach za jakieś maści przypisane przez dermatologa, które i tak średnio działały...

Gość swatu96
Witam! Ja też mam z tym niestety problem no ale jak u każdego nastolatka ;( brałem różne maści i tak dalej... Najlepiej pomogła mi benzacne ale później już nie wiem dlaczego przestała działać, a było tak pieknie, zaczałem stosować acnosan i pomogło trochę na policzki, następnie korzystałem z tribioticu ale nie wiele działa. Więc mowię czemu nie raz kozie śmierć i kupie te tabletki bo jkaims miechu napisze i zobaczę co się stanie :) mam nadzieje ze bd lepiej PoZd0

Gość droźdźe spożywcze rozgniecione
w odrobinie wrzątku, później mleko - mawet zimne. tata mikstura raz dzennie (droxdży ilość ok płaskiej łyżeczki od herbaty).... Rzucić słodycze, jeść wiecej warzyw... Mnei brrevoxyl nie pomógł, hormony zaszkodziłybratki, skrzypy i inne cuda ni epomogły, a nawet podrażniły skórę... Droxdźe to jest to;

Gość kaja996
Ja stosowałam różne maseczki, płyny nawet domowe sposoby na pozbycie się trądziku,niestety nic nie pomagało,a co więcej wychodziło coraz więcej tych krust. Pewnego dnia przeglądałam gazetę i spostrzegłam reklamę Nonacne ,postanowiłam,że trochę o nim poczytam i przekonał mnie jakoś do siebie ,więc zakupiłam go z tej stronki http://natradzik.milejdi.pl mają fajne ceny. Mogę powiedzieć,że bardzo jestem zadowolona z niego mój trądzik znika a co najważniejsze nie pojawiają się nowe.