Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lady of Chaos

Zapraszam wytrwałe z minus 10 kg do wakacji

Polecane posty

lady ty masz idealna wage tez chciałabym taką miec!!!!!! mój cel to 59 kg hmmmmmm ale mi jakos duzo brakuje do tego celu;(( mam do zrzucenia 11kg .. niewiem czy dam rade;/

ja dziś; śniadanie 2 kanapki z wedliną i żółtym serem plus herbata z łyzeczka cukru- licze ok 300 kcal 2śnaidanie -pare truskawek- 15kcal obiad- 2ziemniaki malutki kotlet ale taki tyci tyci:) i kalafior- licze ok 500kcal ( lepiej policzyc wiecej niz mniej);) podwieczorek-czekolada do picia- 100kcal kolacja - kanapka z serem- 150 kcal aktywnosci fizyczne; rower pół godz wieczorem jeszcze pojezdze a6w bedzie podnoszenie nog bieg moim sposobem i to chyba na tyle

Wiesz stokrotko,mi wszyscy ostatnio mówią,że nie wyglądam fajnie taka jak jestem teraz,że parę kilo by się przydało więcej... Może faktycznie wyolbrzymiałam wszystko i do mojej sylwetki akurat te moje kg były ok. Ale chcę mieć te 55. Naprawdę wolę wyglądać na wychudzoną niż czuć się gruba,nawet jeśli nie będzie mi z tym do twarzy. Ale nie będę się katować. Jem mniej i tyle,w końcu samo dojdzie:) A w sumie ostatnio w ogóle nic nie chce mi się jeść,nawet nie czuję głodu. Nie wiem co jest... Jem totalnie na siłę i aż mi się niedobrze robi jak patrzę na jedzenie. Za to słodyczy chce mi się coraz bardziej ale trzymam się. Czasem podwędzę siostrze kostkę czekolady ale nic poza tym.

Gość bobeczek66
Lady a ty stosowalas diete 1000 kcal?I schudlas wiecej niz ten 1 kg mialby na tydzien przypadac?A masz moze jakas dobra tabele kaloryczna, bo ja korzystam ze strony anonimowy klub grubasow ale niektore mi sie dziwne tam wydaja miary kalorii...

Tu masz pobierz sobie program twój dietetyk. Ja z tego korzystam a jak czegoś nie ma to patrze na różne tabele kalorii i na wszelki wypadek zakładam,że to co chcę zjeść ma najwięcej z podanych kaloryczności,bo wiadomo,że różnie wszędzie piszę. Kurcze chyba nakićkałam:) Mam nadzieję,że zrozumiałaś:) I leci więcej niż kg,ale trzeba dołożyć ruch. Ja akurat w sumie mam teraz okres kiedy waga się zatrzymała po tylu dniach na diecie. I muszę czekać cierpliwie aż znowu ruszy:o

Cześć dziewczyny? Jak wam idzie? Właśnie odkryłam ze ze połowa moich ubrań nie nadaje się do użytku bo są za duże :D

Gość bobeczek66
Zoe a na jakiej diecie jestes?Ja schudlam kilogram na razie...A na reszte czekam..Cos zamiera ten nasz wątek:(((

Cześć dziewczyny. Nie pisałam bo nie było mnie parę dni w domu,nie miałam jak. U mnie idzie dobrze,na razie się jednak nie warzę. Dopiero za parę dni.

hej dziewczyny. u mnie srednio bo ostatnie 2 dni zjadlam troche slodyczy ale od wczoraj znowu sie trzymam. ide na 1000 kcal ;)

Dziewczyny orientujecie się może ile kcal będzie miał sam makron z zupki chińskiej? Taki z amino? Lubie sobie pochrupać czasem taki suchy :-D I ile taki średni placek ziemniaczany bez oleju?

Gość zgrabna na wakacje
Witam.Też bardzo chce schudnac do wakacji,przytylam ostatnio 6 kg i bardzo zle sie z tym czuje.Ciezko mi idzie ta dieta ale staram sie.Nie jem po 18,nie jem chleba,ziemniakow i slodytyczy,uzywam slodzik zamiast cukru i cwicze,codziennie robie 90 brzuszkow.Walcze tez z cellulitem robie masaze no i mata ozonowa.Moja waga to 58 kg 167cm moj pierwszy cel to 55kg mam nadzieje ze sie uda.

hej:) u mnie wporządku...... dzis; śniadanie- kanapka z chudym twarożkiem, 3łyżki jajeczniczy z grzybkami i cebulą herbata z cukrem pomidor 2śniadanie- jedna landrynka i kawałek arbuza obiad- zupa warzywna 1 placedk ziemniaczany z dżemem podwieczorek- salaterka (pomidor ogórek troche cebuli plus rzodkiewka i jogurt naturalny):)pychotk PO 18- jabłka i woda

Bobeczek. Początkowo przez pierwsze 2 tyg 1000 kcal + zero słodyczy. Później stopniowo coraz więcej. Myślę, że teraz jem gdzieś koło 1500. Z tym ze nie jem wcale pieczywa białego! Przez to nie smaruję też kanapek masełkiem. Zmieniłam mleko na niskotłuszczowe. Nie słodzę herbaty, ale w sumie tego nie robiłam przez pół mojego życia. Piję regularnie zieloną herbatę. Jem 5 posiłków dziennie. Tyle :)

Gość takajakaja.....
\"cukier zastąp słodzikiem\" - Lady a ja słyszałam od dietetyka i to nie jednego ze stosowane w słodzikach cukry proste mają tyle samo kalorii co zwykły cukier a do tego jakies niezdrowe dodatki tam sa i że lepiej w ogóle nie słodzić albo mniej zwykłego cukru. Makaron z zupek chińskich tez jest niezdrowy. Lepiej kupić np. ryżowy makaron (bardziej dietetyczny niz jajeczny) na przykład z tao-tao. Też się muszę wziąć za siebie, po \"obowiązkowym\" tyciu. Byłam za chuda (choć się nie odchudzałam, jakoś tak samo - brak czasu na regularne jedzenie, stres) i kazali mi przytyć lekarze bo się na anemię zapowiadało. No i zaczęłam tyć a potem się tego za dużo zrobiło i trzeba zrzucić. Moje największe problemy to brak czasu na jedzenie o właściwych porach - kolacji nie jem ale za to obiad jem ok 19. Nie dam rady wcześniej. Nie żywię się poza domem (góra raz na miesiąc/2 miesiące w trakcie wyjść). Kolejne to za mało ruchu (też z braku czasu i ogólnie poza pływaniem nie lubię i nie wszystko mogę, bo kręgosłup i to porządnie, także sporo ćwiczeń odpada). No i za dużo piwa :P ale to na początek. Przygotowuje sobie menu, jem to co reszta rodziny, bo ja gotuje zwykle. Ale jest tak że dwa dni zupa, potem dwa dni jakieś mięsko (częściej z kaszą niż z ziemniakami) potem znów 2 dni zupa, a w niedzielę też mięsko. I tak w kółko. Zamiast słodyczy (za którymi osobiście nie przepadam) czasem sobie zjem dżem który sama robię w lecie jak owoce są tanie i jest ich dużo. Chipsy zastępuję paluszkami i krakersami małosolnymi takimi dla dzieci, choć chipsy to też moja zmora - jako niskociśnieniowiec nie mogę przejść obojętnie obok soli :( No niestety tego nie mogę wyeliminować, bo będę zasypiała na stojąco a nie chce w siebie pchać farmaceutyków - lubię naturę :) W sumie ogólnie nie czuję się \"gruba\" tylko chciałabym w pewnych partiach zrzucić co nieco - przede wszystkim ćwicząc i rezygnując z niezdrowych przegryzek i piwka. A wie ktoś jak zrzucić z biustu? ;) No mam na górze przez te moje balony rozmiar więcej i nie mogę żadnej sukienki dobrać :O wato cukrowa a może sałatki owocowe zamiast słodyczy- pyszne, słodki i na pewno mniej kalorii niz wafelki a i bardziej sycą. Albo troszkę dżemiku, ale takiego z mała ilościa cukru albo własnej roboty. Choć lepiej zjeść teraz świeże owoce jak są. Pozdrawiam i śledzę wasze postępy.

Gość bobeczek66
Ja od wtorku przechodze na 1000kcal. A ile kalorii mA zupa gotowana na kosci lub miesie i abielana smietana?Bo w tabelach sa zupy ale chyba nie takie.A ziemniaki z sosem lub tluszczem?

Hej laseczki moje piękne. Dawno nie pisałam,ale ostatnio jestem bardzo zajęta. Dzisiaj mam urodzinki więc z diety kupa:/ Ale od jutra znowu:) Pozdrawiam was dziewuszki moje :*

Hej laseczki:) Ja dzisiaj maślanka(litr-400lcal),jogurt naturalny light(340g niecałe 300kcal) i 2 kromki razowca(140kcal). Tyle i dość na dzisiaj,bo wczoraj sie objadłam:) Planuje wspomóc się tabletkami Atro phex lub Thermal pro... Kupię i zobaczymy jak będzie. I te i te są bardzo silne i niezbyt zdrowe ale trudno:)

Już długo nie pisałam, ale w tym czasie zaliczyłam trzydniowy rajd rowerowy, na którym też trochę pojadłam :) a miałam tego nie robić...no cóż, siła wyższa ;) Od jutra mogę się poważnie wziąć za dietę, ponieważ nie mam już żadnych zajęć ;)