Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona przyszla mama 28

czy ruchy dziecka moga powodowac bol? prosze o rade.

Polecane posty

Czesc dziewczyny, jestem w 26 tygodniu ciazy, czy to mozliwe, zeby ruchy dziecka byly bolesne, tzn. od wczoraj odcuwam przy ruchach ucisk na szyjke macicy, ktory promieniuje az do pochwy. Nie jest to wielki bol, ale musze przyznac, ze nie jest to przyjemne- tak jakby " prad" przechodzil do pochwy. Czy jest to normalne, ze ten maluszek tak kopie, ze jest to na szyjce macicy odczuwalne? Prosze was o opinie.

ale czy to mozliwe, ze takie nieprzyjemne uczucie caly dzien mi juz towarzyszy, bo przeciez dziecko czesto zmienia pozycje, wiec nie powinnam caly dzien tych uderzen na szyjke czuc...boje sie, ze to moze cos innego...nigdy nie wiem czy przesadzam, bo to pierwsza ciaza, ale z drugiej strony boje sie bagatelizowac...

Nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałam, ale boli Cie podbrzusze, tzn sama szyjka macicy tak?? Ja tez tak miałam jak mi się miednica \"rozrastała\", właśnie wtedy przy poruszaniu, przy wstawaniu z łóżka bolało mnie tak jak by mnie ktoś tam miażdżył, czasem przechodziły tak jakby \"prądy\", może ty masz to samo, u mnie to było jakoś koło 28 tc, teraz w 34 nie boli;) Ale co by to nie było to może warto przejść się do lekarza, bo mądre rady nie zawsze są trafione. a lekarz powie Ci najlepiej!!!:) Życzę powodzenia:)

dziekuje bardzo za odpowiedz. Nie jest to wielki bol ale bardzo nieprzyjemne uczucie, podobne do tego jakie opisujesz, taki wlasnie prad przechodzi. Czuje to szczegolnie jak dzidzius sie porusza i niejest to przy wstawaniu tylko w pozycji siedzacej a nawet lezacej. Moze masz racje, ze powinnam przejsc sie do lekarza...