Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magda_lena24

GRILL - przepisy na sałatki, marynaty

Polecane posty

Gość magda_lena24

Witam, mam prośbę: wpisujcie przepisy na: - sałatki - marynaty do mięs - inne fajne dodatki do grillowych spotkań Będę wdzięczna :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cookuuu
hej. Ja lubie dodawac sera fety do salatek. Np apetine. salata, pomidorym co tam chcesz no i ten ser feta.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ania xxx
Szaszlyki sa super pomyslem. Nabijasz kawakli mieska (wolowina) poprzeplatane z papryka i duzymi kawalkami cebuli, w sumie mozesz dodac, co chcesz (pieczarni, kabaczki etc), solisz, pieprzysz, przyprawiasz jak ci pasuje, smarujesz musztarda i na grilla!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Marynata na miesko( np karczek) sos sojowy, troche oliwy. odrobina bialego wina( wytawne lub polwytrawne). Przyprawy: Sol ziolowa curry chilli przyprawa do grilla ziola prowansalskie( niewiele).Miesko wkladasz a ta marynate i do lodowki na 24 godziny od czasu do czasu potrzasac. Przepis na pyszne maselko do rego karczku Maslo rozgrzewasz dodajesz chilli przyprawa do masla i kilka zabkow czosnku roztartego przez praske i troszke soli ziolowej. Mieszasz razem wstawiasz do lodowki. Potem smarujesz usmazone miesko tym maselkiem :D Pyszotka :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rozgrzewasz nie na ogniu jasna rzecz tylko 3masz w miseczce zeby mieciutkie bylo :D. Sorka ale spie na stojaco. :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość magda_lena24
dzięki! jeszcze jakieś pomysły?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
cheeseburgery z grilla. Ja zawsze robie. Mielone miesko laczysz z przyprawami i usmazona na masle cebula, formujesz zgrabne, plaske burgery i wkladasz na grilla. Oczywiscie przekladasz raz na jakis czas, zeby sie równomiernie zrobily, pod kobiec na kazdego burgera kladziesz plasterek sera (ten miekki, pakowany). Kup do tego jakies miekkie buleczki , poloz na talerz kilka lisci salaty, plasterków pomidora, swiezej cebuli i kazdy bedzie sobie sa mogl dodac co chce i ile.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×