Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rynail - karta pokladowa

Rynail - karta pokladowa

Polecane posty

Gość piraniah
Witajcie. Ja mam troche inny dylemat. Rezerwowalem lot dla bratowej w Polsce na swoja karte kredytowa. Nie do konca chce podawac jej dane karty, czy moge ja odprawic ja i puscic mailem karte pokladowa ? Odprawial sie juz ktos ? Czy karte pokladowa da sie zapisac na dysku jako pdf czy wyskakuje od razu okienko drukowania ? Pozdrawiam

Nie musisz podawać danych karty...Masz trzy opcje do wyboru..Może podać e-maila, skąd i dokąd leci oraz numer rezerwacji i może się odprawić sama,bez danych Twojej karty. Pozdrawiam :)

Nie musisz podawać danych karty...Masz trzy opcje do wyboru..Może podać e-maila, skąd i dokąd leci oraz numer rezerwacji i może się odprawić sama,bez danych Twojej karty. Pozdrawiam :)

Gość piraniah
Faktycznie, a czy w razie czego moge ja mimo wszystko odprawic ja i przeslac jej mailem karty pokladowe ? Dzieki za odpowiedz ;)

Gość marcinek_84
"Wszyscy pasażerowie (włącznie z niemowlętami i podróżującymi na trasach lokalnych) muszą posiadać ważny paszport lub ważny dowód osobisty, a także Kindausweis i Certificato di Nascita (Prawo jazdy NIE jest akceptowanym dokumentem tożsamości)" Co to jest "Kindausweis i Certificato di Nascita"? Lece do Bristolu ryanair. Muszę mieć te rzeczy?

Gość ale dzieci latajaaaaaaaaaaa
masz miec dowod osobisty lub paszport

Gość ale dzieci latajaaaaaaaaaaa
Kindausweis i Certificato di Nascita to cie nie interesuje .

Tak odprawiajac sie online podajesz takie dane jak nr paszportu/Dowodu osobistego, termin waznosci, date urodzenia. Nie trzeba tu juz danych dotyczacych karty. Klikasz button ODPRAWA i otwiera Ci sie na stronie podglad na karty pokladowe. U gory strony jest duzy button DRUKUJ. Jesli chcesz wydrukowac do PDF zainstaluj sobie PDF Creator (dostepny tu: http://download.chip.eu/pl/download_getfile_pl_2473842.html?s=http://dl01.chip.eu&f=/9134/PDFCreator-0-9-8-setup.exe&t=4a60cc73&sign=536dd80496ca4441b79afa8547ec5dbb&dl_type=dl_hs# Kliknij na \"Pobierz teraz!\"), wtedy pojawi Ci sie okienko drukowania i wybierz opcje drukuj do PDF. Mozesz tez po prostu zapisac strone jako.. (menu Plik, Zapisz jako) i wyslij ja mailem. Pozdrawiam

Gość yamakashi_tsb
mam tylko jedno pytanie... jesli nie trzeba stac w kolejce, to GDZIE JEST to stanowisko zdania bagazu?!

Jest tam,gdzie przedtem odbierało się karty pokładowe. Pozdrawiam :)

Gość yamakashi_tsb
heh dzieki ale ja nie wiem gdzie sie odbieralo karty pokladowe bo ja je zawsze drukowalam takze dalej mi to nic nie mówi...pozdro

pomocy:-) lece do polski i mam problem z odprawą on line na powrót. wydrukowało mi tylko na tam ale na powrót nie,pomimo,że wracam za 4 dni. I nie można dokonac żadnych zmian,bo napisane jest,że oprawa już zrobiona. co teraz? proszę pomóżcie

Na lotnisku w części "wyloty" każda linia lotnicza ma swoje stanowiska. Tam zdaje się bagaż. Musisz na monitorze lotniskowym znaleźć tylko odpowiednie stanowisko. Nina... Nawet jak wybierasz do odprawy tylko lot powrotny,dostajesz komunikat że odprawa dokonana? Wybierz tylko odprawę na port lotniczy z którego wracasz.

zrobiłam odprawe online i wydrukowało mi tylko w jedną stronę i nie wiem co teraz?,bo jak wchodze ponownie jest napisane,że już dokonałam odprawy

a może wystarczy tylko odprawa w jedną stronę? kto leciał??????/

Gość bvcfbcbfg
Bądź pewna, ze nie nie wystarczy :) Jak możesz w ogóle na to liczyć :D

to nie był mój pomysł tylko mojego męża kolega z pracy mówił tak więc sie pytam

Gość masz opcje
wydrukuj ponownie.

nic nie daje ponowne drukowanie,bo i tak drukuje w jedna strone.już 3 razy próbowałam :-(

Gość vhgjnnmb
Odprawiłaś się tylko w jedną stronę!!!! Nie ma innej opcji. W przeciwnym razie drukowało by obydwie strony.

tak to też rozumiem-ale jak odprawić sie w druga? nie ma wiecej niż 14 dni do powrotu i to mnie zastanawia

Gość vhgjnnmb
Podaj numer rezerwacji,lotnisko z którego wracasz i tyle... Dziesiątki razy tak robiłam...

dziękuje wszystkim za pomoc :-) błąd leży po mojej stronie-pomyliłam się przy zamawianiu biletu.zamiast na luty kupiłam na marzec :-) i też tak można hehe i stąd był problem odprawy w drugą stronę,bo było więcej jak 14 dni. ale jestem zakręcona :-)

Gość Melpomena...
RYANAIR TO ZŁODZIEJE I SZUBRAWCY!!!

Super,że się wyjaśniło :) szkoda tylko,że dodatkowe koszty Cię "czekają" Pozdrawiam

Gość fa1a
witam, mam taki problem.. przy odprawie on line z WIZZAIR'a, przypadkowo wpisałam zły numer dowodu, kwestia jednej litery.. czy ktos orientuje sie czy bezpłatnie można to zmienic dzwoniąc do centrali lub juz na lotnisku Katowice(Pyrzowice) w check-in? Znalazlam gdzies podobny wątek ale piszą różnie. Czy może ktos mial juz taki przypadek i w kontroli przeszło bez problemu..? Lub jeśli zmienię sama..''zafałszuję'', czy ktoś wie, czy na lotnisku w Pyrzowicach skanują kod sprawdzając poprawność danych z karty z poprawnością w systemie..? wtedy to byłoby mega ryzykowne.. Proszę o każdą pomoc, z gory dzięki!