Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adriaa

coś o miłości... pomocy

Polecane posty

Gość adriaa

czytałam właśnie inne tematy szukając odpowiedzi na dalsze moje życie... niestety nic. Jestem z facetem 4 lata( zero zdrowego podejści do życia a tymbardziej do mnie...) tyle samo czasu znam Jego kolegę... i tu jest problem... oboje coś do siebie czujemy... W moim związku od ponad roku jest źle, więcej czasu spędzam z "naszym" kolegą w sumie to nasza przyjaźń bardziej przypomina związek niż mój związek wykluczając oczywiście sferę intymną. Mam mętlik w głowie, cała sytuacja mnie przytłacza... nie mogę tak dalej... co robić?!

Gość lucjan z ostrołęki
Masz problem jako monogamistka czy jako poligamistka? Problem, jak zawsze problem z wyborem ;)

Gość adriaa
Nie uznaję monogamii zacznijmy od tego. Tak problem z wyborem a raczej ze strachem co będzie później... Cały świat stałby przeciwko nam. Zresztą kolega koledze tego nie zrobi prawda?

Gość lucjan z ostrołęki
nie prawda

Gość adriaa
może zależy to od charakteru faceta

Gość klamstwa
a czy ty na pewno wiesz co to monogamia??

Gość adriaa
tfu chodziło o poligamię przjęzyczenie;)

jak to? poligamia występuje najczęsciej w wydaniu tzw. monogamii seryjnej, która polega na zmianie partnera

Gość adriaa
widzę, że przez moje przejęzyczenie będziemy rozmawiać o typach poligamii bądź monogamii jak kto woli ;)

Monogamia seryjna, czyli wspołczesny sposób na związki niczym nie różni się od typowej poligamii a moralnie od zdrady. Ale w końcu jesteśmy WOLNI i możemy robić to na co mamy ochotę :) Szkoda tylko, że brakuje świadomego wyboru, świadomych poszukiwań :(

Gość adriaa
ale jak wiadomo teoria teorią, z praktyką w życiu jest znacznie trudniej zwłaszcza kiedy kierują nami emocje itd itp