Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona222222

zapomniana tabletka

Polecane posty

Gość zmartwiona222222

wczoraj zapomniałam wziaść tabletki wieczorem (to miała być 3 tabletka) a dzisiaj kochałam się z TZtem, a że biorę tabsy o 21 to zobaczyłam na blistrze że wczoraj nie wzięłam. w piatek był pierwszy dzień brania po przeriwe..no i teraz nie wiem, bo wzięłam od razu dwie. w ulotce jest napisane, że" w razie nieprzyjęcia w odp czasie 1 tabl (pod warunkiem że okres od przyjęcua poprzedniej tabl jest krótsdzy niż 24 h) nalezy przyjąć jak najszybciej, nastepną o zwykłej porze). A jak u mnie minęło 24 godziny? a w sobotę też się kochalismy.. czy jutro tez mam 2 wziąść tylko że tam jest napsiane w ulotce że to w przypadku jak się zapomni wziąść 2..a zabezpieczam sie tabsami od ponad 2 lat.. no i teraz zaczęłam się przejmować.. jakie jest prawdoposobieństwo że mogę zajść..

Gość zmartwiona222222
nikt nie pomoże ?? :(

Gość fasolka...
tabletki działaja do 12godzin...nie bierz 2kolejnych to itak nic nie da jedz normalnie...

Gość dakota-dakota
Prawdopodobieństwo jest istotne, ponieważ w pierwszych dniach nowego blistra stężenie hormonów jest jeszcze na tyle niskie, że jeśli dodatkowo spadnie, to może dojść do owulacji. Skontaktuj się z lekarzem, powie Ci, co zrobić. Być może będziesz musiała wziąć tabletkę po stosunku.