Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewikkkk

o której lepiej brać tabletki anty. rano czy może wieczorem?????

Polecane posty

Gość ewikkkk

Mam pytanko do doświadczonych czy tabletki antykoncepcyjne lepiej przyjmować rano czy wieczorem? Szczególnie chodzi mi o Novynette.

Gość tak tylko pytammmmmm
ja od roku stosuje yasmin biore zawsze o 7.00 rano , mam caly dzien zglowy wstaje i biore mam zawsze przypomnienie w telefonie i wiem ze gdybym zapomniala to mam caly dzien.

Gość ale lepiej
moim zdanie jest brać wieczorem, bo Cię tak apetyt wtedy nie męczy :p Ja brałam kilka lat o 21-ej i nic mi się nie stało.... A w telefonie też możesz ustawić sobie :D:D:D

Gość ewikkkk
A tak przykładowo okres dostane np po południu (chodzi o pierwsze opakowanie), to czy mogę wziąć tabletkę na drugi dzień rano? Czy nadal to będzie ten pierwszy dzień miesiączki, czy już po frutkach i musze sie dodatkowo zabezpieczać przez 7 dni?

Gość ale lepiej
to nie będzie już pierwszy dzień okresu a drugi....

Gość ewikkkk
no właśnie tak też myślałam. Dziękuje ci bardzo. A powiedzcie prosze czy biorąc tabletki mogę sie opalać, w końcu lato nadchodzi. Sorki za te trywialne pytania ale jestem przed pierwszym opakowaniem, choć juz dosc stara jestem :)

Gość ale lepiej
ja Ci nie powiem czy możesz, czy nie..... Zrobisz jak uważasz :D Ja brałam tabletki 6 lat ( z małymi przerwami) i chodziłam na solarium, leżałam plackiem na plaży i mi nawet do głowy nie przyszło czy to może zle wpływać, szczerze to nie mam pojęcia, bo się nigdy nad tym nie zastanawiałam, ale mi nic nie było...

Gość ewikkkk
bo przerażała mnie mysl o siedzeniu na plaży pod parasolem:) dzieki bardzo za odezwę

Gość tak tylko pytammmmmm
mozesz sie opalac, ale zumiarem stosuj kremy i filtry na twarz sama sie opalalam 2 tyg nad morze,wiec spokojnie mozna wiem, bo pytalam swojej ginekolog

Gość zakli123
Miesiączkę powinnam dostać 26 a dostałam dopiero dziś a wczoraj wystąpiło u mnie plamienie, czy to może być oznaką ciąży mimo że dostałam miesiączkę? I dziś powinnam zacząć stosowanie tabletek anty Daylette , nie jestem pewna czy wziąć tą pierwszą tabletkę , a jeśli tak to lepiej wieczorem czy rano? :)