Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Verus

APTECZKA I INNE KOSMETYKI-NOWORODEK!

Polecane posty

Gość no tak tylko że
z tym smoczkiem to też kontrowersyjna sprawa. Doradcy laktacyjni twierdzą, ze zaburza proces ssania i mogą wystąpić problemy z karmieniem naturalnym.

nie wiem ile jest w rozm 56,ale duzo-wiekszosc dostalam A jezeli chodzi o przygotowania to jestem juz w 37 tygodniu ciazy,ale biorac pod uwage,ze duzo sie ruszam, chodze na basen i pracuje caly czas i to dosyc ruchliwie a dziecko jest duze to moge urodzic w kazdej chwili-wg lekarza.Dzis caly dzien mialam jakies wilgotne majtki i juz panikuje,ze mi worek owodniowy "puszcza":) PS-wlasnie czytalam o ZZO i na jednej ze stron napisano,ze warto 2,3 tygodnie przed porodem skonsultowac sie z anestezjologiem a gdy dzwonilam do szpitala to oniczym takim mi nie wspominano.Jak to jest?

trochę ubranek już mam - zdecydowanie więcej w rozmiarze 62. Pomiary dziecka będę robić 23 czerwca, czyli na miesiąc przed planowanym porodem i chyba wstrzymam się z ewentualnym dokupywaniem całkiem małych ubranek, bo faktycznie dziecko może okazać się spore. Jeśli wymiary brzucha cokolwiek mówią o wymiarach dziecka to raczej będę mieć kruszynkę

Gość no tak tylko że
ja wybierając szpital zapytałam czy jest możliwe zzo, potwierdzili. W trakcie porodu pobrali mi krew do analizy, gdy rozwarcie było wystarczjące wezwali anestezjologa i pielęgniarkę i znieczulili mnie i tyle. Ulga natychmiastowa, polecam

no moze i tak, ale jest napewno bardzo pomocny, swiezo upieczona mama nieraz bedzie leciala na pysk ze zmeczenia a tu dziecko znowu marudzi, smoczek sie przydaje, a te nowe dobrych firm sa tak wyprofilowane, ze nie prowadza do znieksztalcen zgryzu a palec owszem moze to spowodowac. moje pierwsze dziecie nie akceptowalo smoczka niestety, drugiemu zamierzam podac smoka juz w szpitalu, chcialabym aby go polubilo:O

Gość no tak tylko że
podobno trzeba mieć dobre wyniki ogólne i nie można miec wad kregosłupa

Gość no tak tylko że
u mnie akurat pielęgniarki dały i przez miesiąc nie ruszył piersi, tylko silikonowa butla, męczyłam się strasznie, ale laktację utrzymałam i dosłownie przemocą przerzuciłam go na pierś

Gość no tak tylko że
nie masz możliwości wybrać innego szpitala?

Oczywiscie-ja tez juz wybralam szpital z ZZO-noniecznie, i nawet refundowane jest ono w tym szpitalu-to jedyne takie miejsce w Gdansku:) Bardzo sie boje dlatego decyduje sie na ZZO.Jak odczuwalny jest bol juz po znieczuleniu?porownywalnie do....?

Gość no tak tylko że
A może jest możliwość odpłatnie? Ja wybierałam pod kątem żeby nie było problemu z obecnością męża przy porodzie i właśnie żeby zzo było

szpitale, gdzie stosuje się zzo są dość daleko od mojego miejsca zamieszkania - w innych miastach - poza tym są to kliniki prywatne, gdzie wychodzisz na następny dzień, a po 3 dniach każą ci z dzieckiem na badania z powrotem jechać. Trochę z wygody wybrałam ten szpital, bo jest na tej samej ulicy, na której ja mieszkam, ale jednak cały czas mam wątpliwości czy to dobry wybór.

Gość no tak tylko że
jak nie przezyłąś porodu,. to nie zrozumiesz;-) Pocvzątkowe skurcze u mnie były porównywalne do bolesnych miesiaczkowych, w miarę postępu akcji ból był okropny, a po podaniu zzo znowu jak miesiączkowy. WIELKA ulga i chwila odpoczynku przed skurczami partymi, parte czuje się, ale nie wiem jaka jest róznica w odczuwaniu partych ze znieczuleniem i bez. Ja czułam ból, ale był o wilee mniejszy niz przy skurczach rozwierających szyjke

Gość no tak tylko że
Verus, ja niedaleko, Elbląg wojskowy szpital

Gość no tak tylko że
wierz mi, że nie tylko bliskość szpitala ma znaczenie, ja do swojego mam z 50 km, choć u siebnie w mieście też mam porodówkę. Wejdź na stronę fundacji rodzić po ludzku i przeczytaj opinie o swoim wybranym szpitalu

Gość no tak tylko że
acha, bym zapomniała. Wybierz lekarza pediatrę i zapisz sobie jego imię, nazwisko, adres i nazwę przychodni, w której pracuje. W szpitalu wypełnaijąc dokumenty trzeba podac te dane, bo szpital wysyła tam dokumentację dziecka

poczytałam o moim szpitalu i nie jest źle :) Zastanawia mnie jedna rzecz, którą nie do końca rozumiem: osoba towarzysząca może być przez 2 godziny i nie wiem czy tyczy się to porodu rodzinnego, czy czasu po porodzie?? Bo chyba podczas porodu rodzinnego mogę mieć cały czas męża przy sobie, prawda?

Gość no tak tylko że
daj link. Chyb czasu po porodzie, bo skąd moga wiedziec ile poród potrwa. Mi o 10 odeszły wody i skurcze się zaczęły, rozwarcie itd, a urodziłam o 18.15

Do porodu: 3 stanowiska na trakcie porodowym, oddzielone niską ścianką i parawanem, 2 sale pojedyncze, worek sako, piłka, rolki do masażu, krzesło porodowe, materac. W I okresie można pić, chodzić, brać prysznic. Dla łagodzenia bólu: masaż, zmiana pozycji (ord.). II okres - na plecach, w pozycji półsiedzącej, czasami kucznej, doradzonej przez personel. Poród rodzinny w sali pojedynczej, za opłatą i zgodą ordynatora. Osoba towarzysząca może zostać 2 godz. Dziecko kładzione na brzuchu mamy na 5 min., zdarza się, że na dłużej. Ponowny kontakt najczęściej po paru godz. CC zazwyczaj w znieczuleniu dolędźwiowym. Pierwszy kontakt z dzieckiem przez kilka min, ponowny po kilku godzinach. Personel sali porodowej życzliwy i pomocny: Położne cały czas były na każde zawołanie. Większość kobiet informowana o przebiegu porodu, używanych środkach i zabiegach i pytana o zgodę na ich stosowanie. Cały czas lekarz informował mnie o sytuacji. I co mam o tym myśleć??

Gość mile4
Ehh verus różnie moze byc z tym znieczuleniem, ja np miałam zzo nawet w podwójnej dawce i niestety nie działało. Ale bólnie jest taki straszny, wiec sie nie martw. Naprawdę da sie przeżyć. Naprawde pozytywnie wspomniam poród

Gość no tak tylko że
wiesz, ale na stronie fundacjie sa opinie kobiet, które tam rodziły, to ci radze przeczytać