Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jania wzór do naśladowania

Jaki macie przedpokój? Co jest modne a co badziewne?

Polecane posty

Gość echo davidoff
niestety tak jest, dziewczyny najpierw zra jak glupie, a pozniej sie odchudzaja, bledne kolo..

Gość A ja ci odpowiem poważnie
bo mimo, że robisz tu często komedie, to być może faktycznie masz w domu taki przedpokój. Moja rada: - panele na podłodze są ok, chociaż przy wejściu powinnaś położyć jakąś wycieraczkę, albo tak jak wielu ludzi robi położyć na fragment podłogi ciemną (czarną/szarą) wykładzinę dywanową z krótkim biurowym włosiem, bo jak ci domownicy w sezonie jesień/zima zaczną włazić z mokrym obuwiem to ci się panele porozchodzą pod wpływem wilgoci - pozbądź się paneli/boazerii ze ścian, bo trochę mało ciekawie wygląda; zamiast paneli pomaluj ściany jakimś stonowanym kolorem farby (złamana biel/jasna szarość/ecru, a na jeden fragment ściany połóż tapetę z jakimś delikatnym motywem (np. medalionu/roślinnym itp.) w podobnych barwach do koloru ścian; kolor dobierz tak by nie kłócił się z kolorem podłogi i drzwi - wywal starą szafę i zastąp ja jakąś delikatną nowoczesną (może być ze szklanymi drzwiami) z systemu Pax z Ikei, albo jak masz więcej pieniążków to z BoConcept lub Huelsta - na podłogę dla przełamania koloru paneli możesz położyć niesymetrycznie 2 lub 3 okrągłe małe dywaniki w kolorze zbliżonym do koloru ścian (w Ikei sa tanie i bardzo porządne) - jeśli miejsce ci na to pozwala to możesz kopić jakąś prosta konsole pod lustro w kolorze i stylistyce podobnej do wybranej szafy (będzie to miejsce na korespondencje, klucze, chusteczki i różne podręczne drobiazgi - na wolnym fragmencie ściany, jeśli masz miejsce, możesz powiesić jakieś symetryczne niewielkie obrazki (nie koniecznie tradycyjne malowidła, tylko mogą to być zwykle proste pocztówkowe obrazki takie ze zestawów z Ikei, albo po prostu oprawione fragmenty tej samej tapety którą masz na jednej ścianie w tym przedpokoju); ramki dobierz kontrastujące ze ścianą, zbliżone do koloru podłogi, drzwi, lub mebli; ewentualnie możesz zrobić spontaniczny kolaż z różnej wielkości i różnych kształtów ramek - krzyż jak krzyż, ja bym sobie darowała, bo nie musisz ich wieszać na ścianach, a już na pewno nie wszędzie (w ubikacji przecież ich nie masz, a żyjesz) - polecam ci trzymać się ściśle kilku wybranych barw (max. 3-4) żeby stworzyć harmonijną przestrzeń i uniknąć efektu gdzie nic nie będzie się kupy trzymało Pozdrawiam. 🖐️

Gość Maika233
Mi się marzy taki wieszak do przedpokoju http://www.limesto.pl/wyposazenie-wnetrz/23-wieszak-stojacy.html , jest niesamowicie elegancki, klimatyczny i idealnie wpasuje się w moje nowe wnętrze po remoncie. Moim zdaniem to właśnie takie detale sprawiają, że w mieszkaniu tworzy się wspaniały klimat, a szczególnie warto pamiętać o takich dodatkach w przedpokoju, w końcu większość z nas ma tam raczej niewielką przestrzeń i zbyt wiele mebli nie umieści.

Gość gość
O jej co za problemy z dywanikami lidzie gloduja a inni chwala sie jakie to drogie panele maja i ze dywanik moze chcby jutro kupic .... kafelki i jeden chodniczek kolo drzwi zeby tylko piasek nie nosil sie po calym domu jak sie wchodzi

Gość gość
Ja mam nieduży przedpokój, ale jak dla mnie to obowiązkowo nie może zabraknąć w takim miejscu dużego lustra. Wydaje mi się, że to najlepsze miejsce na takie lustro, w których człowiek może się cały przejrzeć. My sobie zrobiliśmy lustro na zamowienie z tego zakładu szklarskiego z pomorskiego zakladszklarski.com.pl/.

Gość makarena83
To prawda. Lustro jest konieczne. Ja bym od siebie dodała jeszcze garderobę - coś takiego https://www.kupujemymeble.pl/garderoby.html i miejsce do siedzenia. Czasami można kupić takie szafki na buty z siedziskiem. Fajne rozwiązania.

Gość malwina6677
A co myślicie o wykładzinie pcv? Wydaje mi się bardzo praktyczna, w przedpokoju powinna się sprawdzić. W sklepach jest mnóstwo ciekawych wzorów: http://www.topworld.pl/produkty/wykladziny/pcv,2,11812 . Zupełnie co innego niż paskudne wykładziny pcv, które pamiętam ze swojego dziecińctwa. Myślicie, że do będzie dobra opcja?