Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mr.Maxx

Pomóżcie napisać mi list motywacyjny

Polecane posty

Pomóżcie napisać mi list motywacyjny. Staram się o prace w rossmannie na stanowisku pracownika ochrony.

właśnie nie mogę znaleść w necie jak są to chcą aby wysłać esa na jakieś 79** a to kosztuje trochę.

Gość okka
Musisz pamiętać przede wszystkim o zwrotach grzecznościowych. Szanowny Panie, Pani. Napisać w lewym górnym roku swoje imię nazwisko, tel, a w prawym dane prezesa, dyrektora itd i nazwę firmy do której kierujesz list. W pierwszej części informujesz skąd wiesz, że poszukują pracownika. Np. że znalazłeś go na stronie pracuj.pl albo w gazecie regionalnej. Podajesz swoje zalety, mówisz dlaczego to Ty powinieneś znaleźć się na tym stanowisku. Ale nie powtarzasz życiorysu z CV! czyli w liście nie piszesz, ze jesteś po takiej, a takiej szkole i , ze już byleś ochroniarzem w innej firmie. Piszesz o swoich atutach o tym czego oczekujesz od firmy i co Ty możesz jej dać. Np. praca w Pańskiej firmie pozwoliłaby mi na.... W zamian oferuje....... Potem musisz podziękować i wyrazić nadzieję na przedstawienie swojej osoby na rozmowie kwalifikacyjnej. Z poważaniem imię i nazwisko długopisem, a nie na kompie. Pamiętam o klauzuli o przetwarzaniu danych. To tak z grubsza. W internecie nie wszystko wzory są poprawne. Większość pisana jest na odwal się. Więc nie sugeruj się zbytnio chyba, że znajdziesz jakieś profesjonalne strony.