mmiaaa... 0 Napisano Czerwiec 10, 2009 Mam 18 lat, chciałabym brać tabletki anty alle nie wiem czy bedę mogła... Chodzi o to, że mam bolesne miesiączki, i w dodatku są one nieregularne... Tzn między 30 na 34 dni, czy myślicie, że mogę brać tabletki? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość łaska boska Napisano Czerwiec 10, 2009 no wlasnie nie tylko mozesz ale i powinnas. tabletki wyreguluja ci okres i zmniejsza bole miesiaczkowe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość antoine Napisano Czerwiec 10, 2009 musisz spytać o to lekarza, on Cie gruntownie przepada i przepisze to co trzeba :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a mnie zaden lekarz nie chcial Napisano Czerwiec 10, 2009 pod tym kątem przebadac, bo stwierdzil ze nie jest mi to potrzebne...co za gnoje !!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość łaska boska Napisano Czerwiec 10, 2009 mnie tez nie przebadal ;) a tabsy zaczelam brac wlasnie ze wzgledu na nieregularne miesiaczkowanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mmiaaa... 0 Napisano Czerwiec 10, 2009 Bo właśnie się wybieram do ginekologa w następnym tyg:) Hmmm pierwszy raz w życiu, tylko się boję, że utyję mocno, bo czytałam, że niektóre tabletki zatrzymują wodę w organizmie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość antoine Napisano Czerwiec 10, 2009 nie wszystkie zatrzymują wode :) spytaj lekarza o takie, po których nie przytyjesz i nie bedzie sie zatrzymywala woda. ja biore yasminelle , one wlasnie nie zatrzymuja wody a i nie przytyłam :) tylko, ze kosztuja ok35 zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mmiaaa... 0 Napisano Czerwiec 10, 2009 35 złotych to nie jest problem, gorzej jakby kosztowały 60;) Mam nadzieję, że dobierze jakieś odpowiednie dla mnie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jojjjjj Napisano Czerwiec 10, 2009 rany tabsy to nie cukierki!!! niemożna ich brać tylko dlatego że ma się bolesny czy nieregularny okres bo wrócicie od tabsów i będzie to samo, jeśli nie współżyjesz i nieboisz się panicznie ciąży to po co się truć?? one wywołują mnóstwo skutków ubocznych pojawiających się odrazu albo po pary latach... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dakota-dakota 0 Napisano Czerwiec 10, 2009 jojjjjj, czasem tabletki to jedyna mało inwazyjna metoda LECZENIA przyczyn nieregularnych okresów i bólów menstruacyjnych. Czasem takie (lub inne) tabletki trzeba brać wiele, wiele lat i odstawiać tylko na czas ciąży i starania się o dziecko. Niestety dla mnie tabletki anty to nie widzimisię, tylko lek i będę je musiała brać bardzo długo. Wiem, że skutki mogą być opłakane, ale jeśli je odstawię, to może być dużo gorzej. Owszem, mogę brać inny lek, ale tabletki toleruję bardzo dobrze, regularnie się badam (wątroba, hormony, etc.) i wyniki idealne, nie mam nieregularnych cykli, a działanie antykoncepcyjne jest dodatkową zaletą (przy tak nieregularnych cyklach, jak miałam, stosowanie innych metod byłoby ryzykowne, bo nawet nie wiedziałam, kiedy są dni płodne). Więc po co zmieniać to, co teraz mi służy, a przy okazji ma więcej zalet niż inny lek. Tak, tabletki antykoncepcyjne to nie cukierki - dlatego są na receptę. Ale to też LEK, który może łagodzić różne dolegliwości. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zuzia s Napisano Czerwiec 10, 2009 Antykoncepcja jest grzechem śmiertelnym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cadeau 0 Napisano Sierpień 28, 2009 Ja mam z kolei taki problem : mam 18 lat i Pani doktor właśnie przepisała mi tabletki anty. Pierwszy raz w życiu będe je stosować. Nie jako ochrona przed ciążą (nie współżyłam i tak nigdy), lecz leczniczo na trądzik,nieregularny okres i problemy hormonalne. Niestety nie mam pojęcia kiedy mam zacząć brać. Z lekarką niezbyt dobzre się porozumiałam,bo mieszkam za granicą i musiałam źle ją zrozumieć. Wszędzie pisze,że skoro to moje pierwsze tabletki muszę zacząć od pierwszego dnia krwawienia. Niestety już od 3 miesięcy nie miałam miesiączki! To mam czekać aż ona wreszcie sie pojawi? Czy mogę zażyć nawet jutro? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach