Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielona kawa

Chcę się wypisać z kościoła katolickiego. Co muszę zrobić?

Polecane posty

Gość zielona kawa

Ktoś tu się wypisywał i może mi pomóc? Czy czekaja mnie jakieś niemiłe rzeczy z tym związane?

Gość zielona kawa
dzieki za linka :)

Gość musisz sie najpierw zabić
a w testamencie napisać żeby twoje zwłoki pochowali na cmentarzy komunalnym........wtedy się uwolnisz

Gość antykosciolkowa
a po co sie wypisywac? ja leje na ta sekte, a ze rodzice mnie do niej zapisali to coz mnie to obchodzi, ja sie tam nigdzie nie podpisywalam

na nonsensopedi jest artykul jak zostac ateista a tak powaznie to po prostu nie chodz do kosciola, i nie rob takich glupich tematow

Gość llllllllllllllllllllllll
Z Kościoła nie da się wypisać. Nie wiem czemu tez chcesz się wypisać. To kosztuje więcej niz zostanie w nim. Nie rozumiem ludzi. Czasem lubią komplikować sobie życie niż zobaczyć własne usterki. Ale cóż... to jest najtrudniejsze - nie przeczę. :(

Moim SKROMNYM zdaniem lepiej zdecydowanie wypisać się z Polski - bo Kościół w Polsce to część państwa. A to państwo... :( No ale cóż... lepiej się z Kościoła wypisać, a czy jest tylu daremnych katolików, bezmyślnych co w Polsce? Tak masowo jak grzybów po deszczu? No nie wiem. Nie ryzykuję. :(

a czy gdzieś jest tylu - tak chciałam napisać. Bo ludzie zazwyczaj myślą nad tym co robią w życiu. Nie zgadzam się - nie łażę. No a oni łażą. To nie mają wojny. Tyle wyłazili. Ale reszta? Nie wiem - czy w tym kraju ktoś ma MÓZG? Czy tu się ceni to , że człowiek ma MÓZG do myślenia. Nie zauważyłam. I dlatego chcę się z tego kraju wypisać. Jak dla mnie :( Oczywiście jak z Kościołem nigdy się z niego nie wypiszę, ale coś można zmienić. Na koniec przykrości.

Najgorszy w Polsce jest ten wasz KULT RODZINY. Boże - a w tej rodzinie jedna patologia. Ale rodzina - zgnoją cię, zgwałcą, nie wiem co zrobią, ale rodzina. Jezu Chryste - co to za diabeł siedzi w tych ludziach? Gdzie indziej aż takiego kultu rodziny nie ma. Ale to wszystko jest przez ten nie wycięty zas*** i tak dalej las jak dla mnie. I tych waszych Słowian. Oni nawet wysrać się chodzili KUPĄ. Dosłownie :( Zero indywidualizmu - też padłam tego ofiarą. Aż omal nie oszalałam. Las - fuj! :( To też jest moje ostrzeżenie dla naiwniaków. Mnie sie aż wymiotywać chce z bólu głowy w lesie tu gdzie jestem. Z dala od lasu - tyle wiem na 100 procent jeśli o mnie chodzi. Mogą być pola i łąki - ale lasy - NIE. :( Przemyślcie to sobie. Ten Kościół też tu szumi świerkiem jakimś jak dla mnie a wy razem z nim :classic_cool:

Gość do llllllllllllllllll
jakies masz ponure doswiadczenia. Ja mam swietna rodzinę i sobie chwale. Co do wypisania - jest w tym jakas idea, poniewaz kosciol bedzie mial wtedy bardziej prawdopodobne statystyki, a nie 95%. Idzie sie do parafii o ile wiem i prosi o skreslenie z listy parafian.

Gość zielona kawa
czy te matoły z kościoła mają chociaż stronę wwww ? nie chce mi się chodzić do nich i się wypisywać

Gość hi tack venus
szczerrze? moja mama zawsze powtarzała ze jak ochrczony zostałes to juz twoja aura i twoje ciało mentalne i dusza jest zwiazana i na zawsze do smierci pozostanie w tej religii a zmiana religii powoduje niekorzystne wibracje w ciele astralnym itd.niby kazdy ma prawo decydowac o religi ale ja bym nie radziła....sama nie jestem jakos super wierzaca zebym do koscióła chodizła ale wiem jedno ze jak trwoga to....do pana Boga .... i swieta prawda.jesli miałes choc w ostatnich 3 latach sytuacje taka to nie warto rezygnowac ....

Gość hi tack venus
hahaa watpie czy kliknieciem myszy mozesz tak poprostu "wypisac sie z reliigi"hahah