Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tabletka

zaszłam w ciąże przy tabletkach - dwie kreski

Polecane posty

Gość nic mnie juz nie zdziwi
Hej laski, powiem wam jedno chodze do takiego strszego ginekologa ,ma z 60 lat troszke wie ale dziwny gosc. W kazdym badz razie powiedzial mi tak, jesli bedziesz miala byc w ciazy to zadne tabletki ani spirale ci nie pomogą. Pocieszył mnie, ale cos w tym jest ;-) W sumie puki co jetm tabletki juz 3 rok, bylo mnustwo razy kiedy zapomnialam wziasc tabletke w dany dzien i bralam dopiero na kolejny. Jakos nie jestem w ciazy, wg mnie jesli ktos w ogole pomija tabletki , pije alkohol przyjmuje jakies inne tabletki to w tedy jest duze prawdopodobienstwo.

Gość antoine
pociesze was --- tak, wiem, ze sobie pewnie dużo wkręcam :) zwłaszcza, ze biorę pigułki hehe :) nie wiem dlaczego tak sobie nawbijałam do głowy... może dlatego, że mężczyzna, którego kocham i z którym sypia nie chciałby tego dziecka.... nawet ze sobą nie jestesmy, może dlatego jestem taka zestresowana :(

Gość pociesze was
na pewno wszystko sie ułoży . nie myśl o tym narazie! jak nie bedziesz dostawala okresu to zaczniesz myśleć:) narazie NIC SIE NIE DZIEJE:)

Gość antoine
nic mnie juz nie zdziwi --- wiesz, ja panikuje, bo to moje drugie opakowanie dopiero, a wypiłam tez dwa drinki przed seksem. naczytałam się tu na forum duzo i teraz wkrecam sobie i juz sama nic nie wiem :P do dzis bylam przekonana ze jest spoko, ale pozniej spanikowalam

Gość antoine
dziekuje :*

Gość i niestety
nie było lekarza dzisiaj :(:(:(:(

Gość i niestety
i okresu tez nie ma :(

Gość antoine
a ja zrobiłam test i wyszło ok, nie jestem w ciazy, jestem spokojniejsza :) nie martw się, dostaniesz, Tobie też się uda! w koncu bierzemy tabletki... a w ciąże nie jest tak łatwo zajsc.... wiec moze rzeczywiscie za bardzo panikujemy :) ;*

Gość i niestety
no byłam na miescie i zapomniała test kupic ale zaraz jade jeszcze raz to juz kupie :/ nienawidze oczekiwania na okres jak na zbawienie mam polamienia ale okresu brak ;(

Gość antoine
oj dostaniesz go. mi sie udalo, wiec Tobie tez, nie bój się i leć po test!! i daj znać!

Gość bumbumbum
Mój przypadek też jest wybrykiem natury!Pigułki brałam regularnie,żadnych innych leków,biegunki,wymiotów!I co?Jestem w 7 miesiącu.Przestrzegam Was dziewczyny,jeśli nie chcecie mieć na tą chwilę dziecka,nie ufajcie za bardzo tabletkom.Jestem bardzo rozgoryczona!

Gość ja wciąz czekam na okres
miał sie pojawic przy 2 lub 3 tabletce placebo i dzisiaj wziełam tą 3 i nic sucho...raz mi poleciał brązowawy śluz i nic, to tylku upławy :(

Gość jeeeest
antoine dostałam to na co czekalam !! :) ufff cóż za radość :) nie wiem czy robic ten test czy nie...chyba cobie odpuszcze :D

Gość tabletka
heeejjj:) nie bylo mnie, bo mialam gości i nie zagladalam na kafe... jakie tabletki? yasminelle... alkohol? pierwsze zlysze zeby wchodzil w reakcje z tabsami - no, oczywiscie chyba ze pije sie tyle, ze... sa wymioty albo urywa film (i zapomina wziac kolejnej tabletki)... moje objawy to bolace piersi.... lekki bl brzucha, jak w okresie.. a poza tym nic- zadnych mdlosci i zachcianek... dopiero test powiedzial prawde... tak sie zastanawiam - co na to koncerny farmaceutyczne?

Gość antoine
ciesze się, że dostałaś! e tam jak jest normalny okres a nie plamienie to nie ma powodu, zeby robic test :) ja dzis wzielam ostatnia tabl drugiego oapkowania, boli mnie brzuch, mam nadzieje , ze okres nadejdzie :) ale licze na to i jestem spokojniejsza :) tabletka ----- niby alkohol nie przeszkadza przy braniu pigułek, jesli nie wystapią wymioty, ale ja zawsze szukam dziury w całym :)

Gość jeeest
ciesze sie bardzo bo nie jestem gotowa na moje cudo ;) ma miec normalny dom i zapewniony byt ;) ja na ciebie tez licze :) tabletka --> chciałam sie ciebie zapytac jakie tabletki bralas?? co ogólem u ciebie ? pozdrawiam

Gość antoine
dokładnie tak samo mysle :) chcialabym mojemu dzieciaczkowi zapewnić normalna rodzine i cudny dom :) a w tej chwili to nie wiem nawet czy "tatuś" by sie ucieszyl, zapewne nie... więc czekam i czekam na @ :)

Gość graunde
tabletka, napisz prosze jakie to tabletki byly? to dla nas wazne...

Gość eh eh ehe he hejak to
napisala yashminelle tabletki i najmniejsze dawce hormonow widocznie za slabe i to tabletki dla mlodych kobiet nastolatek ktore dopiero co miesiaczkuje a nie dla dojrzalych kobiet sama sie o nie prosilam ginekologa odmowila mi zorbila badania i dobrala yasmin

Gość antoine
nie powiedziała jednoznacznie, ze brała yasminelle, tylko, ze nie slyszala, by przy braniu yasminelle nie mozna pić.

Gość tabletka
tak jak napisalam - yasminelle wiem ze malo hormonow i tez mialam obawy na poczatku (chociaz jakos przesadnie gruba i strara to nie jestem):) jednak po pol roku bezawazyjnego brania mozna chyba stwierdzic ze "dzialaja"? tym bardziej ze nie naleze do dziewczyn, ktore to tabletkom nie ufaja i zakldaja gumke mimo wszystko... a co u mnie? przerazliwie bola piersi.. i sa o nr wieksze.. poza tym jestem przerazona... nie mieszkam w polsce, wiec rodzina jeszcze nie wie... za tydzien ogloszenia:)

Gość antoine
hmm... też biorę yasminelle .... jutro powinien byc @.... mam nadzieje, że nie spotkało mnie to, co Ciebie. ale powodzenia!! będzie dobrze :)

Gość jasmin22
Witajcie.Miesiac tamu zrobilam przerwe z tabsami yasminelle,poniewarz nie zakupilam na czas.Odczekalam miesiac.Podczas tego nastapilo krwawienie z odstawienia a zaraz po nim bialo-przezroczysty sluz nie gesty!No wiec trwal on az do miesiaczki.1 dnia wzielam oczywiscie yasminelle,biorac regularnie.Dodam jeszcze ze tego sluzu bylo b.duzo oraz czeste oddawanie moczu po odstawieniu mniej wiecej az do tego momentu.Niepokoji mnie ze to ze po skonczonej miesiaczce na zajutrz pojawil sie ten bialo-przezroczyst y sluz i trwa juz 10 dni !nie jest gesty taki suchawy jak powinien ,nie taki jak wczesniej!Noi to czeste oddawanie moczu tez trwa.Mierzylam dzis tempke rano w pochwie 37.1 co o tym myslicie...........................oczywiscie podczas przerwy zabezpieczalismy sie prezerwqatywa. PROSZE POMOCY!!!!!!!CZY TO MORZE BYC CIAZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Paulina189
Mam do Was pytanko :) Dzisiaj wzięłam ostatnią tabletkę pierwszego blistra yasminelle. Kiedy powinnam mniej wiecej dostać okres? To moje pierwsze tabletki anty. Mam 18 lat. Strasznie się boje,że mimo brania tabletek zajde w ciąże :( Ta myśl u mnie dominuje przez 24 h :( Nie zabespieczałam się w żaden inny sposób przez te 21 dni brania tabletek... :(

Gość rozczarowana :(
hej dziewczynki nie czytałam całego topiku, bo nie mam na to czasu ... chciałam tylko powiedzieć, że od roku biorę YAZ, wcześniej brałam Yasminelle ( 2 lata) ostatnio nie wystąpiło u mnie krwawienie podczas tabletek "placebo" poszłam więc do lekarza sprawdzić czy wszystko jest ok, było ok ale do czasu kiedy pani dr zrobiła usg... - wynik ? 7 tygodniowa ciąża ;/ zaznaczę, że tabletki brałam regularnie - codziennie o godzinie 19 nie wymiotowałam, nie brałam innych leków i nie zdarzyło się nic co mogło by zaburzyć "pracę Yazzków" ... póki co jestem w szoku... ciekawe jak mam o tym powiedzieć przyszłemu Tatusiowi ... ? ech...

ja brałam Yasminelle 7 op, Yaz 12 op i w ciąży nie jestem, a czasem nawet zdarzy mi się zapomnieć tabletki o kilka godzin. Niestety musiało coś wpłynąć na obniżenie skuteczności albo już za długo brałaś tabletki i Twój organizm przyzwyczaił się do takiej dawki estradiolu i odblokowała się owulacja (dlatego ja po tym opakowaniu mam zmianę na Novynette). Nawet głupi węgiel czy tabletki na przeczyszczenie mają wpływ na wchłanianie się tabletek dlatego bierze się je 5 h wcześniej przed tabletką. Przychodzi mi też do głowy, że czasem pewnie może się trafić jakaś wadliwa tabletka. No i wiadomo najlepiej je mieć z apteki niż z 2 ręki, niestety rynek podróbek leków jest jeszcze większy niż rynek narkotykowy.

Gość rozczarowana :(
wszystko się zgadza... moja Pani dr powiedziała no cóż widocznie tak miało być, tabletki nie dają 100 % pewności ;/ ech... no nic teraz nie pozostaje mi nic innego tylko się cieszyć :) bo co mam zrobić :) pozdraiwam

Gość tabletka
czuje się strasznie...mój partner mnie wyzwał i uderzył w twarz powiedział, że nie chce tego dziecka...właśnie poszedł mi lać gorącej wody do wanny mówi że to pomoże mi poronić....co ja mam zrobić!! zgodzić się???

Gość prawda i tylkooo prawdaa
nie wierzę w takie cudawianki, musiałaś jakoś 'zaburzyć' hormony, przypomnij sobie dobrze, a poza tym, nie tylko dziurawce, zioła i leki wchodzą w reakcje z tabsami anty, poszukja w necie - lista tych składników jest naprawdę dłuuuga, wiem, bo kiedyś znalazłam taki wykaz i w życiu bym nie przypuszczała że nawet takie ''niewinne'' składniki mogą zakłócać działanie tabletki, ty zapewne nieświadomie zakłóciłaś ich pracę

Gość ważna radaaa na przyszłość
dla tych wszystkich, które nie chcą zajść - radzę wybierać tabletki z większą dawką hormonów, owy cilest zawiera dawkę estrogenu jak każdy inny preparat, ale za to mniej progesteronu niż przeciętne pigułki anty, chyba wszystkie wiedzą, że przyjmując tabsy, czynności naszych jajników wygasają tymczasowo, a zastępują je właśnie syntetyki z tabletek, lecz musi być też odpowiednia ich ilość, bo jeśli będzie za mała dawka hormonów - jajniki mogą wtedy zacząć same pracować, tak więc teoretycznie i w sumie praktycznie też najlepiej wybierać jest takie tabl. zawierające dużą dawką hormonów - np. cyprest itd., tak, wiem niby przyjmowanie większej dawki zwiększa występowanie działań ubocznych, aczkolwiek jeśli zalezy wam na maksymalnym zabezpieczeniu to lepiej wybrać właśnie te