Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ........................./..

Domowy test ciążowy

Polecane posty

Kiedyś gdzieś czytałam że jest metoda żeby samej sprawdzić w domu czy jest się w ciąży. Wiadomo pewności to żadnej nie daje ale z czystej ciekawości chciałabym sprawdzić ( jutro idę do gina) Wie ktoś może jak to się robi?

Gość prosze bardzo j
musisz nasikac do czystej szklanki i mocz musi postac okolo pol godziny. jesli na powierzchni utworzy sie maź to jestes w ciazy

E nie tamto to było co innego, też się sikało ale coś się chyba wrzucało do tego moczu i czasami się sprawdzało bo to co jest w moczu u ciężarnej reagowało z tym czymś ale nie wiem co to było i co miało się stać

Gość prosze bardzo j
aaaaaaa mozna wrzucic do moczu skore od chleba . jak utonie to nie jestes w ciazy

Gość co za iditkaaaa
kobieto. kup test ciazowy bo to co wyzej pisza to bzdury a zaden ginekolog nie stwierdzi u ciebie ciazy ponizej 6 tygodnia

zmierz sobie temperature w pochwie jak bedzie podwyższona to jesteś w ciąży( ok37,2 stopnia)

Gość dziwne to wszystko
basia błagam bez takich bzdur :O ja rozumiem, skórki od chleba i maź na moczu jako ciekawostki czy też nie wiem... babcine sposoby traktowane z przymróżeniem oka. Ale temperatury do tego nie mieszajmy bo to znacznie bardziej skomplikowane niż 37,2 ...

Gość a to
a jak będzie 37,4, to będą bliźniaki... ;P

no właśnie nie chce mi się specjalnie iść po test bo i tak jutro do gina a tak dla zabawy w sumie chciałam to zrobić

Gość mama37
oczywiście, że temperatura jest bardzo czułym wskaźnikiem ewentualnej ciąży, szczególnie zmierzona rano, jeżeli jest podwyższona, to ciąża jest dosyć prawdopodobna, szczególnie kiedy jesteś przed samym okresem tzn. wtedy kiedy temperatura powinna być obniżona

No właśnie to by była moja druga ciąża a od poprzedniej okresu jeszcze nie było więc kiedy by był to nie wiem:(

Gość mama37
hm...to rzeczywiście troszkę bardziej się skomplikowało, myślę, że nie pozostaje Co nic innego jak tylko poczekać na jutrzejsza wizytę u lekarza, no chyba, że jednak rano zrobisz test, trzymaj się, dobrze będzie.

napisałam tak bo sama po temperaturze stwierdziłam swojai 2 razy ciąże i to 2 razy mi sie sprawdzłio jeśli ktoś nie chce niech nie wierzy temperatura ma być po prostu podwyższona ja stwierdzając ciąze miałam 37,3 Kobiety które wiedzą że są w ciąży niech zmierzą sobie temp i napiszą czy mam racje

Gość mama37
ale jeżeli nie miałaś jeszcze okresu po poprzedniej ciąży to skąd wiesz, ze teraz to akurat ciąża, może to być również podwyższona temperatura w związku z owulacją

Gość swinska grypa
temperatura mierzona wewnatrz ciala jest zawsze podwyzszona o 0.5 stopnia niz normalnie zmierzona pod pacha. dlatego nie jest to zaden wyznacznik czy jest sie w ciazy czy nie.