Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdarzasie

wszy-co skutkuje?

Polecane posty

Gość zdarzasie

Niestety odkryłam u siebie i córki wszy. Jakie sposoby doradzacie by pozbyć się tego tałatajstwa. Chciałabym, by normalnie w poniedziałek poszła do szkoły a ja do pracy. Ostatnio miałam to x lat temu, rodzice kupili na stadionie od Rosjan jakiś preparat, pomógł od razu :D takie to było mocne.

Gość z taką goączkom nie ma sie co
Koniecznie po użyciu szamponu musicie powybierac gnidy z włosów!

Gość deder
szampon Pipi w aptece

Gość pomaga zwykła odżywka

Gość pomaga zwykła odżywka
nałożyć trzeba zwykłą nawet najtańszą odżywkę na suche włosy(ale dużą ilość nawet poł butelki), zawinąc głowę ręcznikiem i trzymać nawet do 3 godzin potem dokładnie wyczesać grzebieniem do wyczesywania wszów i umyć zwykłym szamponem, naprawdę działa. Po użyciu płynu na wszy moja córka wymiotowała a w dodatku kilka przetewało, a po odżywce wszystkie padły.

Gość operca
ja pamiętam z dzieciństwa PIPI ale o odżywce pierwsze słysze :) Dobrze wiedzieć na przyszłość. Mój 3 latek pewnie prędzej czy później podłapie od dzieci :P

Gość zdarzasie
spróbuję i specyfiku i odżywki najgorsze, ze mamy długie włosy, no i córce zapuszczam do komunii ale jak nie pomoże to zetnę

Gość operca
ścięcie włosów to ostateczność. Ja miałam włosy do pasa a moja mama wpadała w rozpacz jak dostałam wszy hehe. Pamiętam kuracje Pipi, siatka i ręcznik na włosy. Potem po umyciu i wysuszeniu brała białe prześcieradło i wyczesywała grzebieniem te zdechlaki. Mnóstwo ich zawsze na spadało. Przeczesywała włosy i wyciągała paznokciami gnidy. Na drugi dzień powtórka dla pewności PIPI plus wyczesywanie. W kilka dni się pozbyłam tego shitu. I takim sposobem uchowałam włosy do Komunii hehe