Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwasek

Glupie pytanie, prosba o odpowiedz

Polecane posty

Gość kwasek

A wiec, mam zapewne bardzo glupie pytanie, ale czytam czytam to wszystko o wyliczaniu plodnosci itd... ale kurde, czy moze mi ktos w prost odpowiedziec? Czy jak zaczyna mi sie miesiączka, to jest okres plodny????? I czy uzycie prezerwatywy daje mi 100% pewnosci? (wiem total idiotic pytanie ale coz;D gdzie spytam zeby mnie nie wysmiali jak nie na forum?) Prosze wiec o szybka odpowiedz

Gość a po
Róznie to z tym bywa,ja miałam cykle bardzo długie a wpadłam JEDEN DZIEN po miesiączce.Do dzis wydaje mi sie to bardzo dziwne,bo według obliczeń był to czas całkowicie bezpieczny

Gość kwasek
Wiec miesiaczka to okres plodny? Czy prezerwatywa daje mi choc 90% zabezpieczenia?

Gość a po
Ja juz na ten temat ci nic nie powiem bo widzisz jak ze mna było,jeśli chodzi o ten temat to jestem w stanie uwierzyć we wszystko....Moze ktos inny ci pomoze.

Gość antoine
to zależy czy masz regularny cykl, jak dlugi itd.... ale jesli prawidlowo uzywacie prezerwatyw to nie powinno byc problemu :)

Gość kwasek
Mam strasznie nieregularny cykl i sama miesiaczka rowniez trwa stosunkowo dlugo, zdaza sie 6-7dni. Mam zamiar pewien... ale mam obawy, zeby nie bylo potem problemu. A co oznacza prawidlowe uzywanie prezerwatywy w Twoim rozumowaniu? ;>

Gość kwasek
kurde, a moze lepiej to odlozyc na inny termin? co myslicie? Czy jednak prezerwatywa zabezpieczy przed niechciana ciaza? (kurde, czuje sie jakbym miala 13 lat, ze zadaje takie pytania;D)

Jesli masz nieregularne cykle to nie radze eksperymentowac z dniami plodnymi, moga one wystapic nawet podczas miesiaczki chociaz przy regularnych cyklach nie powinny, a sama powiedzialas ze masz nieregularne. Prezerwatywa chroni nas przed ciążą dopóki nie pęknie o co łatwo kiedy sie ją zle zalozy. W moim przypadku raz pękła i od tego czasu wole nie ryzykowac bo to moim zdaniem slabe zabezpieczenie wiec zazywam tabletki. A Ty nie myslalas zeby zacząć je brać??

Gość frufru
prxy nieregularnych cyklach szanse na ocenienie dni płodnych i niepłodnych są znikome. prawidłowo użyta (odpowiednio wcześnie założona, odpowietrzona) prezerwatywa zabezpieczy Cię przed ciążą.

w twoim przypadku nie ma co liczyc dni płodnych tylko je obserwowac a dni płodne moga wystapic podczas miesiaczki gdy cykle sa bardzo krotkie

Gość sdery
wiec jesli mam dlugie cykle to dni plodne nie musza byc podczas miesiaczki? ogolnie to widze, ze nie mam szans na okreslenie sobie dni plodnych i nie plodnych. Nawet gdy mi sie tylko zaczal okres moge miec dni plodne. No i na razie nie myślałam o tabletkach, ale jak zaczniemy wspolczyc regularnie to bede musiala o tym pomyslec.

Gość kwasek
sorry, zlego uzylam pseudonimu - mialo byc KWASEK ;)

Gość kwasek
No a teraz bedziemy polegac na prezerwatywie