Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nici555

najlepsze środki antykoncepcyjne

Polecane posty

ja mam już drugą spiralkę-mirenę,ale takich rzeczy nie powinny używać kobietki,które nie rodziły.taka mirena(wkładka z hormonem )kosztuje ok 500-600 zł + założenie 150-200 zł,ale problem antykoncepcji z głowy na lat 5-6.

Każda dobiera sobie najabrdziej wygodną metodę antykoncepcji. Biorę tabletki i mam spokój. Gdybym miała bawić się w kalendarzyki i tym podobne, to z obawy o ciążę przestałabym uprawiać seks... Dla mnie to byłby tylko stres i stres... Ale fajnie, że u Ciebie się przez taki długi czas sprawdziło :)

Zakładając spiralkę z hormonem nie mordujemy płodu,bo do zapłodnienia nie dojdzie dzięki hormonom właśnie a metody naturalne są dobre dla kobiet,które mają bardzo regularne cykle,regularny tryb życia a i hormony można dobrać indywidualnie i optymalnie po zrobieniu oczywiście odpowiednich badań. Ja nie miałam żadnych specjalnych stanów zapalnych,miesiączki są rzeczywiście nieco obfitsze ale i komfotr współżycia o niebo lepszy i nie trzeba pamiętać czy to o łykaniu tabletki czy o wymianie plasterka :)

Gość doloriska
Anielica z piekła rodem - wiesz punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, dla mnie na przykład tabletki to większy stres ze wzgędu na ich skutki uboczne. Wiesz wiele razy spotykam się właśnie z taką opinią że npr to stres, ale mówią to ludzie którzy wlaśnie się na tym nie znają, nie wiedzą na jakiej zasadzie to działa:) zresztą nie polecam autorce stosowania takiego npr jak nasze mamy ( a swoją drogą kalendarzyk ani mi przez myśl nie przeszedł - tego sie już dawno nie stosuje a przynajmnie nie powinno, dni płodne i niepłodne się obserwuje a nie wylicza), tylko polecam autorce zapoznanie się z minikomputerkiem cyklu Lady Comp, Baby Comp lub Pearly. Ja mam LC, od tego czasu odpadły mi obserwacje śluzu i w ogóle swojego organizmu i inne rzeczy bo LC to za mnie robi:) cena jest niemała,ale z tego co widzę to założenie spirali też sporo kosztuje. Hehe, brzmi to trochę jak reklama, ale tak nie jest, po prostu dziewczyny czasem warto jest się zastanowić na tymi zdrowymi opcjami, co jak co ale zdrowie jest najważniejsze, oczywiście każda z was ma prawo do własnego zdania, tylko nie krytykujcie naturalnych rozwiązań jeśli nie wiedzie na jakiej zasadzie działają. Bo na pewno nie na takiej że się coś oblicza z kalendarzyka albo że jest to stosunek przerywany:):):)

Dla kogos, kto nie chce faszerować się hormonami, to jak najbardziej odpowiednia metoda :) Tak, tabletki na początku mogą wywoływać różne skutki uboczne, ale to nie witaminki, więc nie ma się co dziwić. Poza tym gdyby lekarze zlecali badania, pewnie można byłoby temu chociaż trochę zapobiec :)

ja się zgaszam z tym co pisze doloriska, sama też używam Pearly i jest dobrze, nawet sama ta świadomość że znam swój organizm. No ale oczywiście, każdy ma prawo do swojego zdania;) dla mnie jest to też kwestia światopoglądowa, bo jestem wierząca.

Gość ktoos
a tabletki powodują poważne skutki uboczne? bo z tego c owiem to leczy się nimi wiele chorób. jestem zdania że to b dobry sposób antykoncepcji który pozytywnie wpływa na bóle miesiaczkowe i cere, no i skutecznosc ma wysoką. a jeśli kobieta bedzie je brala z rozsadkiem - robila przerwy co jakis czas i nie faszerowala sie starymi tabletkami z gigantyczna dawka hormonow to nic jej nie bedzie. sama niedawno zaczelam brac tabletki.

z tymi tabletkami to nie byłabym taka pewna, wiadomo jak to tabletki na jedno pomagają....a na drugie szkodzą. To że leczą choroby to fakt, moja siostra musiała brać tabletki anty z powodu policystycznych jajników, ale po odstawieniu czuła sie bardzo źle......przecież kobieta jest płodna tylko kilka dni w miesiącu....a tu przez cały miesiąc łykać tabletki? no ale, każdy decyduje za siebie:)

Gość ktoos
dla mnie lepiej jak dziewczyna, tym bardziej młoda, bierze tabletki i nie chodzi z wozkiem albo nie jest po 3 skrobance. seks jest teraz na porządku dziennym u mlodziezy wiec mysle ze lepiej sie zabezpieczac tak niz liczyc na to ze gumka nie peknie

Gość Nici555
pewnie sex mlodych jest na pozadku dziennym a z tego ze kazdy probuje ich od tego odcagnac jest tyle nieszczesc dlatego antykoncepcja powinna byc bardziej dostepna i naglasniana