Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość świńska gęba

Problem - czerwona twarz, czerwony odcień twarzy!

Polecane posty

Gość świńska gęba

Mam na twarzy czerwony odcień skóry. Poza tym jestem bardzo blada, wręcz biała, skóra pergaminowa, cienka, i na to dochodzi jeszcze ten paskudny czerwony kolor buzi :( Opalam się również na czerwono , więc słoneczko czy solarium by zbrązowić skórę raczej odpada, poza tym biorę hormony. Błagam, pomóżcie mi !!! Czy jest jakiś sposób by moja twarz była normalnego koloru bo przypominam upiora 😭 Proszę o rady , drogie Kafeterianki co poza fluidem/ pudrem jest w stanie mi pomóc. :( :( Jestem już załamana, szczerze.

Gość przylacze sie
ja mam po prostu troche popekanych naczynek i moja twarz czesto sie czerwieni z powodu emocji itd. puder jest pomocny ale tego nie ukryje. moja twarz tez jest ciagle rozowawa ale blada nie jestem i opalam sie na brazowo (ale jak sie zarumienie to i tak to widac)

Gość jeju nooo
ja mam pod nosem same wywalone na widok naczynka, popękane w 3 doopy :( twarz jak u świni pigi... a tu nikt nie chce dać odpowiedzi żadnej 😭 pliiiiz , ( prosimy :P ) mocno!

Gość dermatolog111
nie wiem tak dokładnie ale jaki ma się popękane naczynka czy coś takiego to ma się właśnie czerwoną skórę, na to jest wtedy jakiś zabieg, u kosmetyczki czy chirurga plastycznego to się robi, coś z tymi naczynkami właśnie, musicie iść do dermatologa i spytać sie co i jak,l różne są powody czerwonej twarzy, moze spróbujcie też okładów z ogórka świeżego i myscia twarzy w chłodnej wodzie, ja kiedyś też tak miałam ale o nie było za bardzo widoczne i mi potem przeszło

Gość podobnie
podobnie mam, kosmetyczka powiedziała mi kiedyś,że mam bardzo cienką skórę...i tak myślę,że to ma z tym związek...?

Gość proszę o pomoc.

Gość buraczanka
ja też tak mam, nic z tym nie udało się zrobić. Zbyt cienka skóra i na dodatek bardzo reaktywna, nawet jak się usmiecham robię się bardziej czerwona. Kosmetyczka i dermatolog nie pomógł. Troszkę zbladłam po kremie bioderma sensibio ar, podobno jeszcze bielenda ma fajny krem na naczynka i clinique, sprawdź recenzje w damskiej torebce. Tam się na ich temat wypoiwadają. Jedeny ratunek dla mnie to mocno kryjący podkład revlon colorstay softlex, bo na czerwoną twarz nie ma lekarstwa, można tylko złagodzić objawy, ale nie zlikwidpwać:(

jest rozwiazanie:D moge zamienic sie z Toba na kolor skory:D mi od zawsze podobala sie biala,alabastrowa cera i rumience,a jak ma jeszcze piegi to juz w ogole przepieknie wyglada:) ja mam taka jasna cere,ale nie biala:(ale bardzo latwo sie opalam:-O nienawidze jej bo nie wspolgra z moja gotycka natura:-O

Gość podobnie
żeby nawet przy uśmiechu robić się czerwonym... 😭

Gość buraczanka
life is brutal:(

Polecam kosmetyki od Avene lub La Roche Posay na rumien.Zawieraja zielone pigmenty co troche rozjasnia kolor skory. Mialam problem z buraczeniem sie i tez mam cienka,delikatna skore.

Gość Dziękuję bardzo za porady.
Ja również czy się śmieję, czy nie daj Bóg wchodzę z chłodu na dworze do ciepłego domu albo nawet jak się zawstydzę :O:O to wyglądam jak burak :( ale z natury już tak mam, różowy odcień , niczym świnia... a jak boli mnie głowa to już w ogóle jak indor jestem. piegi też mam :O

Hej Znacie jeszcze jakieś sprawdzone , skuteczne sposoby? Podzielcie się swoimi doświadczeniami. Czerwona twarz jest naprawdę strasznie krępująca :( Parszywie wygląda.

Gość na naczynka
najskuteczniejszy jest laser ale niestety troche to kosztuje.:O