Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość -------------709--------------

NoVYNETTE---zakrzepica!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

czy nie martwicie sie że tabletki zagęszczaja krew na którymś topiku przeczytałam ze dziewczyna brała te tabletki i sie zacieła goląc nogi a krew zamiast pynac była gęsta i utworzył sie zaraz skrzep myśle ze tyczy sie to do wszystkich tabsów anty kurcze własnie zaczynam brac novynette ale boje sie skutków ubocznych boje sie o wątrobe boje sie zakrzepic

acha czyli sie nie boicie,,to moze i ja przestane :(

Ja biore Novynette i nie mam takich obaw :) jedyny skutkami ubocznymi byly bole glowy i plamienie w czasie pierwszego opakowania a teraz juz czuje sie dobrze, tak jak przed braniem tabletek ;)

Gość -------------yu---------------
jak bierzesz to sie zapytam,,czy zaczynasz brac opakowanie od tej pierwszej tabletki,,,od początku strzałek

Gość Kaaarrraaammbbaaa
spokojniekonuj co pół roku badania krwi- morfolo :) jesli sie martwisz, wykonuj co pół roku badania krwi- morfologia, próby wątrobowe, czas krzepniecia tu wlasnie mogliby odkryc zakrzepice)

Gość Kaaarrraaammbbaaa
w poprzednim poscie przestawily mi sie zdania ;) ale mam nadzieje ze odczytasz sens :P

Zaczynam brac od tabletki oznaczonej tym dniem ktory akurat jest, czyli jak musze zacząć brac w piatek biore tą gdzie jest podpis Pt. :)

Gość -------------yu---------------
tak,,ale wszystkie te tabletki maja tem sam skład?

Gość Kaaarrraaammbbaaa
wszystki te tabletki są identyczne. Oznaczenie dni tyygodnia to tylko pomoc.

Gość ----popla--fajna----------
dzieki teraz już wiemm,,czyli jak zaczne od 1 to na to samo wyjdzie a ztymi badaniami co pół roku to dobry pomysł ,bede brała i bede sie badac

Gość Kaaarrraaammbbaaa
Ja wykonuje regularnie takie badania. Lekarze nie sa sklonni do dawania skierowania na badania krwi, dlatego zamiast sie prosic wole wydac ok 40 zl i prywatnie zrobic sobie w laboratorium i pozniej pokazac wyniki lekarzowi i dla porowniania rowniez te robione poprzednio, zeby mogl zobaczyc czy cos sie zmienia.

Gość ----popla--fajna----------
a czy widzisz jakaś róznice w wyniku badań,,czyli chodzi mi o to czy sa gorsze czy raczej takie same czy zachodza jakies widoczne zmiany w organiżmie a bierzez tez novynette

Gość opoponka 23
ja dzisiaj własnie zakupiłam,,jestem w szoku one kosztuja tylko 23 zł ---------------------------------szok,,taniocha

Gość bralam tabletki kilka lat
i poczatkowo ten problem mnie nie dotyczyl. wyniki zawsze mialam wszystkie w normie, a jednak zaczely pobolewac mnie nogi i zaczely pojawiac sie malutki zylaki. wiec niestety nie zawsze badania ustrzega nas przed skutkami ubocznymi tabletek. poza tym zakrzepica to jedno z wielu powiklan, ja dostalam duzy cellulitis od tabletek, jest to typowy skutek uboczny przyjmowania hormonow przez dluzszy czas. jednak nie wiele innych metod antykoncepcji jest tak wygodnych :O

Gość opoponka 23
kurcze ale z czego sie ten celulit bierze,,z tych hormonóe no i co odstawiłaś jak pogorszyły ci sie wyniki

Cellulit bierze się z tego, że przy stałej dawce hormonów żeńskich tłuszcz kumuluje się w typowo kobiecych miejscach - na biodrach, pupie i udach. Stąd cellulit. Wystarczy uprawiać sport i stosować jakieś kremy antycellulitowe, a będzie ok. Mi też zaczął robić się cellulit po dłuższym czasie brania tabletek, ale zwalczyłam go kremem i ćwiczeniami w ciągu jakiegoś miesiąca. Trzeba szybko działać :)

Zapomniałam jeszcze dodać - cellulit jest też wywołany odkładaniem się wody w organizmie, co jest częste przy tabletkach anty.

Gość Kaaarrraammmbbaaa
tez biore nowynette, wyniki mam w normie. Co do cellulitisu i zatrzymywania wody w organizmie, to novynette nie powoduje gromadzenia się wody. Nigdy z ich powody nie czulam sie ociężala, napompowana, nie bolały mnie nogi, więc poki co, raczej wszystko jest ok.

Gość bralam tabletki kilka lat
badania mialam w normie. zrezygnowalam z tabletk z powodu bolu nog i zylaka, ktory sie pojawil. co do cellulitisu to mam 170cm wzrostu waze 49kg i przez caly okres stosowania pigulek chodzilam na aerobik oraz basen i stosowalam kremy wiec to nie jest tak, ze mozna zawsze mu zapobiec. do tego nie mam sklonnosci rodzinnych ani moja mama ani babcia nie maja tego problemu. nieststy kazde pigulki niosa ze soba ryzyko skutkow ubocznych i trzeba byc tego swiadomym.

Gość --------------89------------
a piersi duzo sie powiekszaja

Mi podczas pierwszego opakowania jakby lekko sie powiekszyly a raczej \"napompowaly\" a po przerwie juz wrocily do normalnosci:P

Gość brałam tabsy
pół roku i to wystarczyło, żebym nabawiła się zakrzepicy...

Gość al--------------------
powaznie,,,,ja zaczelam brac i juz sie boje

To róbcie badania przed i idźcie do kompetentnego lekarza. Można z dużym prawdopodobieństwem stwierdzić, czy jest tendencja do zakrzepicy i czy będzie.

Gość J6
Radze robic czeste badania podczas brania tabletek anty.a jesli decydujecie sie je brac to rowniez zrobcie badania.Mam 23 lata i zachorowalam na zakrzepice,tabletki bralam okolo3lat,nawet w tym czasie robilam 2przerwy po 2 miesiace zeby uniknac chorob.Ale i to nie pomoglo.Nawet na ulotce tabletek jest napisane ze skutkami ubocznymi stosowania ich jest zakrzepica.Lezalam tydzien w szpiatlu i dalej sie mecze,strasznie przechodze ta chorobe a co jest najgorsze ze te bole beda wracaly,dlatego dziewczyny uwazajcie!!!

Gość Milka612
Dziewczyny, uważajcie...Mam 21 lat, brałam 1 opakowanie Kontraceptu, potem zmieniłam i wzięłam prawie 2 opakowania Novynette i juz mam skierowanie na badania w kierunku wykrycia zakrzepicy, ponieważ od 4 dni mam dziwne uczucia gorąca w lewej łydce. Obserwujcie swój organizm...ja w życiu juz nie wezmę tego świnstwa... :( Dodam tylko ze ani nie pale, ani w mojej rodzinie się zakrzepica nie zdarzyla, więc teoretycznie nie jestem objęta ryzykiem, a jednak:/