Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Witam. wczoraj na USG na badaniu połówkowym gin powiedział nam ze mam bardzo nisko łożysko , jest na ścianie tylniej i 5 mm od ujścia!!! Powiedział też ze może iść w górę i to by było najlepsze. I tu moje pytanie, jak będzie szło w górę to w musi wejść na ujście? czy wygada to jakoś inaczej? Jak to jest z tym łożyskiem? Szyjka jest długa i zamknięta, ale jak zacznie się skracać jest możliwość odklejania się łożyska. Ktoś tak miał ? Jak długo łożysko wędruje? Dziękuje za odpowiedzi. Jestem w 25t0d.

Gość ciekawa jestem o
podnosze

Gość mam podobny problem
ja mam niemal taki sam problem, jak Ty - w 21 tygodniu ciazy lakarz powiedział mi podczas usg, że mam łożysko na tylnej ścianie, niskie (ale nie przodujące - bo to różnica). Niby twierdzi, ze podniosło sie o jakies 4 cm od wczesniejszego badania, ale nadal jest nisko. Podobno łożysko może się podnieśc do 30 tc, ale nie ukrywam, ze też mnie to martwi. Lekarz nie powiedział nic, że powinnam uważać, leżeć itp., ale ja wyczytałam, że należy się bardziej oszczędzać. Bardzo liczę na to, że łożysko się będzie stopniowo podnosić a Tobie lakarz dał jakies zalecenia odnośnie trybu życia - musisz na przykład leżeć???

Gość SanSan
ja mialam zaslaniajace ujscie- czyli przodujace ale podnioslo sie samo, nie pamietam tylko kiedy, ale w 25 mialam juz tam gdzie powinno byc, czyli wysoko trzeba sie oszczedzac i myslec pozytywnie :)

Mi powiedził ze lezenie tu nie pomoże ale zeby się nie przemęczać. Ja od początku prowadze \"kanapowy\" tryb życia ponieważ wcześej miałam poronienia, wiec więcej leze niż chodze. Mam nadzieję ze się podniesie, za 2 tyg bede na wizycie i zobaczymy. SanSan u mnie nie zasłania. Powiedz mi czy miałas plamienia jak łożysko zasłaniało ujście? Jakies bóle czy odbywa sie to bez objawowo?

u mnie lekarz stwierdził w 19 tc za nisko łożysko ale mówił, że do 25 tc ma czas się podnieść i musiałam tylko uważać na siebie i nie przemęczać się, powiedział, że jak sie nie podniesie to będzie cesarka ale w 22 tc już było ładnie wysoko i urodziłam naturalnie :)

U mnie podobny problem - jestem juz w 31tc. Kontrolne usg na poczatku lipca i wtedy bedzie decyzja o sposobie porodu. Nie kazali mi sie oszczedzac jakos specjalnie z tego wzgledu. Krwawienia mialam na poczatku ciazy przez ok. miesiac. Podobno jest spora szansa na to ze lozysko podzie do gory razem ze wzrostem macicy i powinno to nastapic do 34tc.

U mnie w 20tc bylo 3cm od ujscia szyjki, robilismy USG co jakis czas i przy 35tc juz sie podnioslo. Jak nie masz zadnych plamien to wszystko bedzie ok :)

jA TAKŻE MIAŁAM NISKO UŁOŻONE ŁOŻYSKO I TO JESZCZE NA PRZEDNIEJ ŚCIANIE MACICY.DUŻO LEŻAŁAM I PROWADZIŁAM OSZCZĘDNY TRYB ŻYCIA,TZ. NIE ROBIŁAM NIC,A JAK GDZIEŚ SZŁAM TO KRÓTKIE DYSTANSY/200 GÓRA 300 METRÓW /POD KONIEC 7MC ZACZEŁAM WIĘCEJ CHODZIĆ,WIĘCEJ SIĘ RUSZAĆ/WTEDY NIESAMOWICIE STAWIAŁ MI SIĘ BRZUCH/A W 38 TC URODZIŁAM.POZDRAWIAM I ŻYCZE SIŁ WYTRWAŁOŚCI I POWODZENIA:)

Gość mam podobny problem
a czy w takiej sytuacji, kiedy łożysko jest nisko (nie przodujące) są przeciwskazania jesli chodzi o współżycie???

Gość jhyu
miałam łożysko przodujące.W ciagu 3 tygodni podniosło się i było nisko,ale juz nie przodujące a w ciagu 3 kolejnych przesuneło się wysoko tam gdzie powinno być.Najczęsciej łożysko się podnosi i nie wchodzi wtedy w ujście tylko idzie do góry wraz z rozciagającą sie macicą.Mnie nic nie bolało,nie kłuło,nic nie czułam,nie plamiłam itp.

Gość bguytuyvgh
Ja jestem w 35 t.c. Łożysko nadal mam nisko usadowione i to na przedniej ścianie.Nigdy nie plamiłam ani nic niepokojącego się nie działo.Nic mi lekarz nie mówił na temat wstrzemięźliwości.O cesarce nie wspomniał ani razu.Przez całą ciążę nie oszczędzałam się w jakiś specjalny sposób.Szykuję się do porodu siłami.

Gość gość
Do „mam podobny problem” Ja byłam dziś w szpitalu z powodu pobolewania macicy i dowiedziałam się ze mam nisko położone łożysko , jestem w 13tc .....i mam leżeć i nie uprawiać sexu do czasu podniesienia się łożyska.