Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onaaaajwndehf

OD KIEDY można przeprowadzić ABORCJE FARMAKOLOGICZNĄ?

Polecane posty

Gość onaaaajwndehf

Hej dziewczyny .Mam do Was prośbę -pytanie -w temacie. Czy od razu po wykonaniu testu -czyli w moim przypadku już teraz,czy po okresleniu wieku ciąży i widocznych komórkach na usg?. Wszędzie pisze że można jej dokonac do 9 tyg. lecz nigdzie nie pisze od kiedy:(( .pomożecie? z góry dzięki!

Wydaje mi się, że od kiedy wiesz że jestes w ciazy.. A jestes pewna ze chcesz zabic to dziecko???

Gość onaaaajwndehf
tak jestem pewna na 100%. /Prosze o potwierdzenia ,szczegolnie kobiet ktore maja juz to za soba. z gory dziekuje za pomoc

Poczytaj topik "JESTEM PO ABORCJI KTORA Z WAS TEZ TO PRZEZYLA?" tam napewno znajdziesz duzo informacji

Gość onaaaajwndehf
czytałam juz te watki ,ale nie znalazlam jednoznacznej odpowiedzi.

Gość do 9 tyg
ciazy mozna przeprowadzic , im wczesniej tym lepiej , bo im pozniej to wtedy jest jest duze ryzyko ze sie aborcja nie powiedzie

Jeśli chodzi od kiedy to tak jak mowilam, ze mozna to chyba zrobic jak wiesz ze jestes w ciazy. Dla potwierdzenia poczekaj moze na USG i daj sobie troche czasu bo taka decyzja może miec powazne skutki w przyszlosci, najczesciej psychiczne niestety i wiele kobiet nie potrafi sobie z tym ciezarem poradzic

Gość do morderczyni
żeby to niewinne dziecko które nie prosiło się na świat dręczyło Cię w koszmarach do końca życia!!! trzeba było myślec zanim dałaś d**y:(

Gość do idiotek dewotek
dziewice orleanskie sie odezwaly to jej sprawa wiec sie zamknij

Gość mify
onaaaajwndehf, jesli jestes zdecydowana to im szybciej tym lepiej. Ciaza musi byc potwierdzona badaniem usg lub testem krwii. Mam nadzieje, ze nie mieszkasz w PL i mozesz przeprowadzic ja legalnie. Jesli tak - bedziesz musiala isc na rozmowe/-y z psychologiem, a dopiero 3 dni pozniej mozesz dokonac aborcji.

Gość ataebh
to jest sprawa tej dziewczyny a nie wasza. na pewno ma powody zeby usunąc nie dziecko tylko zarodek jak tu co niektóe za banały wypisują !!!! pomyslcie ze moze dziewczyna kasy nie ma na wychowanie i glodowac z dzieckiem nie bedzie i w rozdeptanych butach tez nie bedzie chodziła ! tez bym tak zrobiła jak mialabym ciezko sytuacje zdrowotna lub rodzinna .

Gość srusru
lepiej usunac niz pozniej wyrzucic na smietnik :>

Gość mify
onaaaajwndehf, odezwij sie 🌻

Gość kkkkzkzkz
Lepiej urodzić i nie wyrzucać na śmietnik, zawsze mozna oddać do adopcji. Aborcja farmakologiczna jest bardzo ciężka w skutkach dla kobiety, owszem tabletka ciążę spędzi, ale kobieta do końca życia zostaje frakiem. Pewnie nawet nie wiecie, że firma któa produkuje pigułkę RU to ta sama która w czasie wojny produkowała Cyklon do komór gazowych. Tabletka jest najgos\rszą trucizną dla organizmu kobiety, to zlepek kilkunastu toksycznych substancji. Niszczy wątrobę, nerki, uszkadza mózg i na 100% gwarantowany kiedyś udar - powodzenia!!!

Gość kkkkzkzkz
Komplikacje zdrowotne po zażyciu pigułki RU-486 są częste. W literaturze medycznej opisany jest przypadek z USA wykrwawienia się na śmierć kobiety po zażyciu pigułki. 99 % kobiet zgłasza niepożądane efekty, prawie wszystkie doznają bólu (Spitz 1998). Hospitalizacja, interwencja chirurgiczna oraz dożylne podawanie płynów były konieczne nawet 8 % przypadków (Spitz 1998). Według francuskich badań, transfuzje krwi były konieczne w 2 % przypadków. Zanotowano wymioty w 44 % przypadków, biegunkę w 36 % przypadków (El-Refaey 1995), bóle głowy (32%), zawroty głowy (12%), gorączkę i infekcje (4%), niepokój, bezssenność, anemię (2%) (Spitz 1998). ; W znaczącej ilości przypadków (od 8% do 23% w przypadku aborcji między 57 a 63 dniem ciąży) aborcja za pomocą pigułki wczesnoporonnej jest nieskuteczna i kobieta poddaje się aborcji chirurgicznej (Larkin 1998). Szacuje się, że ból psychiczny związany z poczuciem winy kobiety może być porównywalny w przypadku aborcji poprzez zażycie RU-486 jak w przypadku aborcji chirurgicznej. Kobieta sama zażywa pigułkę (odpowiedzialność w większym stopniu spoczywa na niej niż na lekarzu), poza tym kobieta ma kontakt ze zwłokami dziecka. Widać więc, że wbrew opiniom rozpowszechnianym przez zwolenników RU-486, ta metoda aborcji nie jest "prosta, szybka ani bezpieczna". W wyniku nieskuteczności działania pigułki wczesnoporonnej dochodzi do urodzeń cieżko upośledzonych dzieci. Francuskie badania dostarczają dowodów na urodzeniu przynamniej kilku dzieci poważnie uszkodzonych (Barnett 1996). Statystycznie kilka procent kobiet odchodzi od zamiaru aborcji po rozpoczęciu jej procedury (która trwa kilka dni), a ich dzieci są narażone na poważne deformacje ciała w związku z zażytymi już dawkami środka poronnego. Dostępność pigułki RU-486 zwiększa ilość aborcji nawet w krajach, gdzie aborcja chirurgiczna jest legalna. Dostępność pigułki RU-486 de facto zniechęca kobiety do systematycznej dbałości o planowanie rodziny, gdyż w razie zajścia w ciążę mogą "po prostu zażyć tabletkę". Przykładem są tu Chiny, gdzie z pigułki tej rocznie korzysta aż 2 mln kobiet (Wojtasiński 1999). Propagowanie pigułki wczesnoporonnej w krajach Trzeciego Świata (co dokonuje się m.in. w Afganistanie z ramienia Funduszu Ludnościowego ONZ) zasługuje na wyjątkowe potępienie, gdyż w krajach tych nie ma odpowiednio rozwiniętej infrastruktury medycznej i ryzyko poważnych powikłań zdrowotnych jest tam wysokie. Kobiety często cierpią tam na anemię, co zwiększa ryzyko komplikacji. Podobna sytuacja miała miejsce podczas konfliktu w Kosowie. Kobiety w Prisztinie określały wtedy działania Funduszu jako ludobójstwo (KAI 2001). Producent pigułki RU-486 jest kontynuatorem producenta cyklonu B, gazu, którym dokonywano ludobójstwa w obozach koncentracyjnych III Rzeszy. Producentem pigułki jest francuska firma Group Roussel-Uclaf, filia zachodnioniemieckiego giganta farmaceutycznego Hoechst. Hoechst pierwotnie nazywał się I. G. Farben, a nazwę zmienił po II wojnie światowej, by zapomniano o złej reputacji tej firmy (Clowes 1997: 52). Teraz spadkobiercy I. G. Farben zarabiają pieniądze na zabijaniu milionów nienarodzonych dzieci.

Gość do kkkkzkzkz
chyba chodziło ci o Wraka, fo Frak to rodzaj męskiego ubioru :p

Gość onaaaajwndehf
Ja już podjęłam decyzje. Niewiem po co piszą tu mohery ,to co zrobie to moja sprawa -bo to moje życie. mam 19 lat i mieszkam w Polsce .nie bede juz pisac na tym forum. chciałam tlko zadac 1 pytanie.

Gość od piątku
po 13 każdego miesiąca, od 14:17 :P

Gość Natalieeeeeeassasin
Tak szybko jak ciae potwierdzisz ze nie jest to ciaza pozamaciczna. Powinnas zrobic USG. Ja mialam tabletke zarzylam zaraz po tym USG. Szybko, sprawnie, duzee krwawienie, ale krotkotwale. Byl to 6 tydzien. Polecam ten swposob aborci.

Gość do Natalieeeeeeassasin
A czy wiesz , że cena jaką za to zapłacisz jest bardzo wysoka? Twój organizm jest wrakiem kobiety.

onaaaajwndehf piszesz ze masz 19 lat ja też miałam i co z tego nie tłumacz się wiekiem!!!! Mam 6 lenią prawie córeczkę i życie bym za nią oddała,w życiu łatwo nie miałam z ojcem jej nie jestem ale jesteśmy szczęśliwe i ma 2 tatę który by w ogień za nią poszedł!!! Skończyłam szkołę i studium i osiągnęłam to co chciałam i mając córkę więc dziewczyny nie piszcie bo gdy dziecko się ma to do niczego się nie dojdzie gówno prawda tylko tępi ludzie tak mówią i piszą,Ci co są wygodni i wolą szaleć i się bawić!!!

Gość do Natalieeeeeeassasin
To tak jakbys zastosowała Cyklon B z komór gazowych, z tym że idzie nie w układ oddechowy ale we wszystkie komórki organizmu. Zabiłaś swoje dziecko, ono bedzie ci towarzyszyć do końca twoich dni.

Gość Natalieeeeeeeeeass
Zabilam usunelam to cos kilka lat temu, i nie jestem wrakiem tylko okazem zdrowia. Kretynki z was,. Dzeic nie nawidze zabilabym nawet zywe i uz dorosle, tak mnie wkrirwiaja. Ma to w dupie co piszecie. Jak wpadne znowu to usune z radoscia. A wam gowno to tego. Sperdalac z tego topiku!!!

a chuj was to obchodzi co ona zrobi? podjęła decyzję-jej sprawa najwyżej ona kiedyś za to zapłaci. wpierdalacie się między wódkę a zakąskę- życzycie najgorszych rzeczy, nawet żeby zdechła. żal mi was wszystkich macie najebane do głowy jedni z drugimi.

Gość s3e3r3
A dlaczego miałaby nie zdechnąć? Zabija swojej bezbronne dziecko i jedyne na co zasługuje to na śmierć. Taka tabletka zapewne przyczyni się do tego, już był niejeden przypadek wykrwawienia się na śmierć, a jeżeli nie zdechnie teraz to pomału szmata będzie konać.

Gość w.p.j
Ciekawe jest to co tutaj piszecie (wy które nie macie pojęcia na temat aborcji farmakologicznej)..Jestem ciekawa czy kiedykolwiek zastanowiłyście się nad tym, że taką aborcje przeprowadzają również kobiety które mają już 4 czy 5 dzieci i szczęśliwą rodzinę?Chyba macie nierówno pod sufitem, żeby np. taką osobę wyzwać od szaty czy k..wy.. Powody aborcji zarówno medycznej jak i farmakologicznej są różne i to nie jest powód żeby kogoś nazywać mordercą..("w nawiasie" nie dziecka tylko zarodka- kobieta nie zabije żywego dziecka jeśli zarodek jeszcze nie ma bicia serca, tak więc lepiej przeprowadzić tą aborcje jak najwcześniej...Po drugie co to za durne porównanie do działania cyklonu B?i że niby kobieta jest wrakiem..jakim wrakiem?Proponuje się zastanowić nad jedną kwestią- czy w takim razie Polka(starsza kobieta, która zażywa lek na m.in.bóle stawów zwany Cytotec bądź Arytrotec też jest wrakiem człowieka?te tabletki w przybliżeniu mogą mieć to samo zastosowanie co tabletka aborcyjna, czy w takim razie tak samo niby mają według was działać na organizm jak tabletki aborcyjne.? Poza tym każda kobieta sama decyduje co robi ze swoim ciałem. I OSOBĄ KTÓRE NIGDY NIE PRZEPROWADZAŁY ABORCJI FARMAKOLOGICZNEJ A POPISUJĄCE SIĘ WIEDZĄ NA TEN TEMAT SKOPIOWANĄ Z INNYCH PORTALI, RADZĘ SIĘ NIE WYPOWIADAĆ!JAK WIDAĆ NIE MACIE ZIELONEGO POJĘCIA NA CZYM TO POLEGA(ZWŁASZCZA Z TYM PORÓWNANIEM DO CYKLONU B).. A TYM PRZEMĄDRZAŁYM PANNĄ KTÓRE WYPISUJĄ TU TAKIE GŁUPOTY ŻYCZĘ POWODZENIA!!!!ZNAJĄC ŻYCIE SĄ TO KOBIETY KTÓRE NAWET NIE MAJĄ POJĘCIA CO TO JEST PRZEŻYCIE PORODU(CHOCIAŻBY JEDNEGO)!

Gość Allexxaa
przeprowadziłam aborcje farmakologiczną wczoraj , i na razie ok fizycznie, ale nie psychicznie. Bardzo żałuje, ale już za póżno. Zrobiłam to pod wpływem impulsu, i jeżeli któraś z was chce to zrobić to niech się dobrze zastanowi. Zrobiłam to pierwszy i ostatni raz. Choć bym miała mieć jeszcze 10 dzieci.

Gość aga_ja
Allexxia mozesz nawiazac ze mna kontakt biala31@wp.pl bardzo prosze

Gość .Inga87.
Nie ma żadnej ścisłej granicy od kiedy, im wcześniej tym lepiej. Im mniejsza ciąża tym mniej bólu, mniej krwi i tym łatwiej ją poronić. Potwierdź na usg że to nie jest ciąża pozamaciczna i do dzieła.

Gość kornikulka
mysle ze nie nalezy brac leku od razu kiedy sie dowiesz ze jestes w ciazy...mysle ze 5-6 tydzien bedzie najlepszym rozwiazaniem...za wczesnie nie dobrze bo moze nie dosc do usuniecia