Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyrzezbionazkarmelu

KilKUmIESIECZNE WYPADANIE WŁOSÓW

Polecane posty

Gość wyrzezbionazkarmelu

Mam ogromny problem. Od około 6 miesięcy wypadają mi włosy. Rozjaśniam je dobrymi farbami co 3 miesiące od okolo 2 lat. Zaczełam stosowanie tabletek anty Yasminelle, ale stwierdzono, że od nich nie wypadają mi włosy. Brałam od uwagę niedobór witamin, aczkolwiek wszystko jest okey. Robiłam badania. Jedynie mam niedobór żelaza. Na 37-138 ug/dl (skala) mam 33,65. Stosuje tabletki MERZ SPEZIAL, maść WAX, wcześniej jadłam SKRZYP i już nie wiem co mam robić. Może od stresu tak lecą? Fryzjerzy powiedzieli, że nie są poniszczone. Dodatkowo u mnie w rodzinie każdy cieszy się gęstą czupryną. Pomocy! Jestem z Torunia i szukam jakichś dobrych dermatologów, którzy mogliby coś poradzić... Trichogram czy jakieś podobne badanie. Włosy mam długośći 10 cm za ramiona.

Gość wyrzezbionazkarmelu
chcę dopisać dodatkowo, że paznokcie mam extra mocne i wcale się nie łamią! juz nie mam siły na te włosy..

Gość scarlet1976
Witam Cię serczenie -też się tak skada ze mam ambe z wypadającymi włosami.Farbuję rzadko raz na 5 miesięcy ale i tak lecą.Mogę ci podpowiedzieć co znam, choc nie specjalnie pomogło.Wszelkiej maści tabletki ze skrzypem , siliki i inne wynalazki też przerabialam a le się nie sprawdziło.Mozesz sięgnąc po tabletki revalid nie są zbyt tanie ale moze akurat będą trafione.Mozesz kupic tez szampon Vichy dercos na wy[adające włosya ale trzeba go ciągle stosować.On kosztuje ok30zł w aptece ale 1 butelka ale jak bedzie on tylko dla ciebie to moze starczyc na 4m-ce.Moja kolezanka z pracy tez zainwesiowała w takie ampułki vichy dercos dla kobiet-koszt cóz 130 zł ok w aptece ale ona wraz ze stosowaniem w/w szamponu zauważyla poprawę,Nie wiem co stosowas z waxa le od jakiegos czasu są dostępna seria Moc natury z tego-szampony i maseczki na włosy wypadajace i słabe i druga wersja na zniszczone.Własnie tez planuje coś takiego zakupić i zobaczymy.Te preparaty są dostępne w aptekach tylko-maseczka koszt ok20 zł.Pozdrowienia z Gorzowa

Kiedyś stosowałam różne balsamy do włosów z nafta kosmetyczną. Kosztują ok 15 zł za 200ml w aptece. Moim zdaneim są bdb i po miesiącu używania miałam zdecydowanie mocniejsze i grubsze włosy. Stosowałam codziennie, bo codzinnie myję włosy. Farbuję od kilku lat i też mi wypadają. Obecnie stosuję maseczki wax i widzę poprawę w zniszczonych końcówkach włosów.