Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agnieszka w 38 tc + 4 dni

bóle jak na okres ale bardzo słabe

Polecane posty

hej dziewczyny od 2 dni mam lekką biegunke, tzn. chodze co jakis czas na wc bo czuje ucisk na kiszke stolcową i robie "rzadką kupkę". A dzis od rana pobolewa mnie brzuch, tak jak zawsze na okres, ale słyszłam że skurcze tak bolą tyle ze bardzo mocno. Brzuch tez mi sie twardy robi co chwila. Może to zapowiedz porodu ale ile to moze potrwac?

dziewczyny wiem ze to głupie ale ja wciąż się boję że przeocze że zaczęłam rodzic :(

Gość tak myślę ze
to moga byc symptomy porodu.

a czy któras z mam tak włąśnie miała przed porodem?

Gość poszperałam i prosze
Skurcze nie bola bardzo mocno,tzn.te poczatkowe.I co to znaczy "co chwila"?Co ile minut,regularnie?

Na moje oko to zaczęla się akcja porodowa,pewnie jeszcze dziś urodzisz;)

nie. Tzn. z rana jakoś mnie brzuch pobolewał a teraz jakby przestało. A nie patrzyłam nawet na zegarek co ile mi twardnieje brzuch, ale dosc czesto, mam juz zacząc mierzyc?

ale chyba te bóle przybiorą jeszcze na sile? bo puki co to są bardzo slabe

Tak mierz.Skurcze są bardzo regularne.Jak co 20 minut,to co 20minut!Nie raz 18 a raz 22.Tak samo jak będą co 10 minut czy co 5.Przy 5 jedź do szpitala.Skurcze nie muszą Cie bardzo bolec nawet przy 5!To są włąśnie takie bóle jak na okres

Gość bo najważniejsze w dzisiejszym
pierwszed skurcze przypominają właśnie te miesiączkowe, więc skoro tak cię pobolewa, to zaczyna się akcja. Czekaj na następne, bardziej regularne. Chyba, że wody ci zaczną się sączyć, to dzwoń po karetkę i natychmiast do szpitala

te bardzo bolesne, to tuż przed porodem właściwym, tak zwane skurcze parte. Te pierwsze pobolewają jak przy miesiączce i póki nie będzie partych to nie będą przybierac na sile

położna ze szkoły rodzenia powiedziała że jak są skurcze to trzeba wejść do ciepłej wody do wanny i poleżeć tam około 30 minut, wypić 2 łyki np wina i jeśli skurcze nie przeszły a do tego ma się rozwolnienie wymioty i wody odeszły to trzeba jechac do szpitala :) powodzenia :)

wina????? Hmm, z tym bym polemizowała, może położna z tych, co muszą wypić :)

ale tylko 2 łyki i to rozłożyć na te 30 minut :) alkohol rozkurcza a taka ilość nie zaszkodzi (tak twierdzi położna ze szpitala na żaleznej )

Zamiast wina proponowałabym no-spa. Nie mam zamiaru nikogo moralizować, to indywidualna sprawa, czy ktoś pije alkohol w ciąży czy nie. To jego dziecko w razie czego będzie miało problem a nie moje...

narazie jakby się wszystko zatrzymało, wzięłam prysznic bo wanny nie mam. Bede czekac i obserwowac :) moze jak nie dzis to jutro?

no i obserwuje. Jakos dwa razy mi sie brzuch twardy zrobił no i znowu siedziałam na wc. Ale nic poza tym. Nie boli nic teraz, nawet te bóle ala okresowe przeszły. Dziewczyny ja chyba jestem głupia bo chce aby mnie bolało to bede mogła zaczac mierzyc odstepy czasu i bede pewna ze to juz.

Agnieszko ja jestem w 37 tygodniu i takie jak ty objawy to miałam już trzy razy z tym że ja jeszcze wymiotowałam, i troszkę mi odszedł czop śluzowy, mam rozwarcie na prawie 2 cm i skróconą szyjkę z tym że to moja druga ciąża, lekarz się wystraszył ze za wcześnie urodzę wysłał mnie do szpitala na Boże Ciało wyszłam tydzień leżałam i nic się nie działo teraz też nic, z każdą kobietą jest inaczej ale już mam dość wsłuchiwania w siebie czy to już radzę wrzucić na luz chociaż wiem że to nie łatwe, bo inaczej to człowiek zwariuje.

no i się wyciszyło :(

Ja to czuję że jeszcze z takimi bólami to przechodzę, mimo że lekarze mówili dobrze abym 10 dni wytrzymała i nie urodziła.

dziewczyny jak długie powinn byc skurcze? Bo mi sie brzuch napina i przy tym czuje lekkie kłucie jakby w pochwie ale to nawet 2-3 minuty trwa. Moze to jednak nie skurcze jeszcze?

Gość kieruj się regularnością

takie skurcze jak ty to ja miałam juz 3 tyg. przed terminem porodu ... a urodziłam 12 dni po z tym ze mała sie rodziła 35 godz. z regularnymi skurczami ...... brrrrrrrr a i tak wszystko skonczylo sie cesarka bo juz nie wiedziałam jak sie nazywam

Gość i co i co słychać

nic sie nie zmienia, owszem pojawiają sie skurcze moze 1 na godzinke ale to najprawdopodobniej przepowiadające. Nie wiem ile to moze portrwac ale skoro to dopiero 38 tc wiec moze nawet z 2 tyg. Brzuch juz mam bardzo nisko od pewnego czasu. Sama nie wiem, tak bardzo chce juz rodzic ze sobie chyba wmawiam :( nie trace jednak nadzieji ze moze jutro... :)

czy jak sie zaczyna to dziecko sie mocno rusza?!?!? Ja tez czuje klocie-"jakby w pochwie"nie wiem jak sie ulozyc-dziecko sie wierci-bardzo-aaaaaa

Gość Agnieszka w 38 tc + 5 dni
no i nic, totalny spokój. Jedynie nadal na toalete czesto chodze, ale skurczy dzis żadnych. szkoda :(