Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aniellla21/

Dziewczyny co myslicie o tipsach?

Polecane posty

Gość Aniellla21/

Muszę sobie zrobić paznokcie żelowe, mam do tego wszystkie sprzety tzn żele lampę itp więc robie sama. Wiem wiem już nie są takie modne jak wczesniej,moda na długaśne pazury mineła,ale czy ktos jeszcze nosi? Powracając do tematu muszę zrobić bo w sobotę idę na wesele a moje paznokcie są bardzo króciutkie i nie prezentują sie ładnie. mam zamiar zrobic takie zeby wystawały z 4 czy 5 mm , nie dłuższe i nie za grube. końcówki na biało czyli francuski. myslicie ze bedzie ok, chce zeby wygladały naturalnie

Gość SZCZEPANKA
własnie; też jestem ciekawa czy dalej jest to na tobie - co wy robicie panny młode>?

Gość sdf
no chyba ze beda wygladac jak naturalne,bo wszelkie typowe tipsy odlewane itd sa obolesne!! mi sie bardzo nie podobaja wszelkie sztucznosci,ale jak opisujesz maja byc krotkie i francuskie,wiec powinno byc ok.

Gość Aniellla21/
no własnie maja być krótkie i tylko francuskie nic wiecej zadnych brokatów.tylko z jednej strony bojesię ze jesli jest to juz całkowicie nie modne to sie osmiesze. dziewczyny powiedzcie czy wy jeszcze nosicie paznokcie zelowe?

Gość Aniellla21/
*tylko francuski:D

Gość fafarafaa
Francuski manicure jest dalej modny, ale jeśli nie potrafisz go dobrze wykonać (a do tego trzeba sporo wprawy) to lepiej daj sam bezbarwny żel (albo w jednym kolorze) i tyle. Tak powinien wyglądać dobrze wykonany: http://amazingstudio.ownlog.com/

Gość Aniellla21
chce własnie cos w tym stylu ale nie podoba mi sie kształt tych paznokci. umiem ładnie zrobic francuski nie ma obawy

tipsy sa blee. jesli ktos nie potrafi zadbac o wlasne paznokcie albo chce miec dlugie szpony to sobie zaklada tak sie zastanawiam , na slub aby nie isc do salonu i robic frencha tylko zeby samej pomalowac jakims ladnym jasnym ladnym perlowym lekko kolorkiem. ??

a ja tam nie mam nic przeciwko i sama sobie zrobilam na slub takie pazurki:) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/a45432ca3212dc14.html moje mi sie na tydzien przed slubem polamaly a chcialam koniecznie dlugie.bo jesli nie na slub to kiedy?:D poza tym co za problem?podobaja mi sie to robie,nie ma sie co przejmowac opinia innych bo zwolennikow i przeciwnikow jest dokladnie tyle samo:)

to zdj bylo zrobione juz 2 tyg po slubie-wiec one juz nie wygladaja tak ''swiezo''

Gość już kilka razy miałam tipsy
i od kilku lat próbuje zapuścić paznokcie i nic z tego bo mam słabe i wystarczy że troche wystają za opuszek to się łamią :o To nie prawda że ci którzy mają tipsy nie potrafią zadbać o paznokcie. Ja wydałam na różne odżywki, suplementy diety ponad 3tys :o Kupowałam te drogie odżywki jak również te tańsze, codziennie jem dużo warzyw i owoców i co? Przez 3 miesiące zapuszczałam paznokcie, urosły tylko 5mm i wczoraj 4 mi się złamały :o Dlatego jutro robię paznokcie żelowe i będę miała spokój

Gość jestem w 32 tc
Francuz jest faktycznie zawsze modny i ja nie mam nic przeciwko tipsom. Jak sa ladnie zrobione, nie za dlugie (brrr, tych dlugasnych i takich ordynarnych to wrecz niecierpie), nie za grube i ladnie pomalowane to czemu nie? A juz na slub to spokojnie mozesz. Sama mialam zawsze bardzo slabe i lamliwe paznokcie (teraz w ciazy za to sa mega mocne i nie do zdarcia :) ) i jak bralam slub 4 lata temu to tez zrobilam sobie tipsy. W koncu na taka okazje to chcemy wygladac elegancko i ladnie od stop do glow :) Takze jak tobie sie podoba i bedziesz sie lepiej czula majac tipsy niz wlasne pazurki (tak, jak to bylo u mnie) to sobie rob i sie nie zastanawiaj.

Napisałam to tak jakby od tipsów mi się paznokcie łamały :o ale nie, zawsze miałam cienkie i rozdwajające się paznokcie i dlatego wolę nosić tipsy niż takie brzydkie i krótkie swoje

Gość evvvunia
a ja nosze na codzien! delikatne i nie za dlugie ale nosze bo podobaja mi sie!!!

Gość wybijcie sobie z głowy tipsy
Tipsy nigdy nie były modne!! I nie będą !! Niech wam towarzystwo blond-solaryjne takich rzeczy nie wmawia!! Chodzi o czywiście o tipsy typu długie/kolorowe/z ozdóbkami - kicz na maksa, w całej rozciągłości wiocha! Do przyjecia są conajwyżej krótkie/naturalne/french - dla tych do rzeczywiści nie mogą sobie swoich uhodować.

Gość Anielllla21
wybijcie sobie z głowy tipsy - ale czy ktos tu mówi o kolorowych długich tipsach z cekinkami. przeciez napisałam ze chce zrobić krótkie delikatne z biała koncówką. ale pytam o opinie bo badz co badz jednak widać ze to nie naturalne paznokcie i nie chce wyglądac smiesznie gepi bardzo ładne własnie o takie mi chodzi ładnie zrobione delikatne aczkolwiek chce jeszcze krótsze acha i nie wiem czy któras kobietka zle nie zrozumiała to nie mój ślub, bede gościem :)

Ja tam robię żelowe. Swoje niby mam długie i dosyć "wytrzymałe", ale nie chcę dodatkowego stresu, że dzień przed ślubem złamię i co wtedy?

Gość arlekinka77
a ja na swoim slubie mialam sztuczne-naklejane-francuski manicure...i nikt nie zauwazyl,ze nie byly moje:) niestety nie mialam czasu na "obrobke swoich paznokci"

Gość vbwc
Jak 4-5 mm dlugie to nie dziwne, ze sie lamia. ja mam zawsze max. 2 mm za opuszek i zawsze zadbane. Nawet nie maluje tylko lekko poleruje, wcieram oliwe z oliwek i naturalne mam piekne i wstydzic sie nie musze. Malo kto ma takie paznokcie, ze wstyd pokazac, a juz zwlaszcza jak maja ten 1mm. Przeciez to najladniejsze jest !

Gość fafarafaa
gepi, nie ma się czym chwalić, koło prawdziwego frenczu to nawet nie leżało...

vbwc ---> No ja mam 3 mm i bardzo zadbane, ale czasem zdarzyło mi się, że paznokieć pękł, czy uderzyłam w coś i złamałam - to się zdarza. A kwestia tego jakiej długości paznokcie są najładniejsze jest raczej dyskusyjna. Tak jak kwestią gustu jest zdobienie (lub nie) paznokci.

fafarafaa lezalo czy nie lezelao mi sie podobalo:) na dodatek mi sie zrymowalo:) zreszta jak juz wyzej wspomnialam tyle samo jest,bylo i bedzie zwolennikow co przeciwnikow.tyle w temacie!

ale co z tego jak mam bardzo krótką płytkę :o coś takiego: http://images42.fotosik.pl/61/ef772245e8cca035med.jpg tyle że ja nie obgryzam i mam takie krótkie więc jak już zapuszczę te 4mm to i tak są krótkie. Moja koleżanka ma długą płytkę paznokcia i obgryza ale mimo tego jak zmierzymy paznokcie to ma je jakby dłuższe więc nic na to nie poradzę. Delikatne tipsy są ładne i podobają mi się a ci co oceniają ludzi po tipsach niech się zastanowią kogo nazwać pustakiem, chyba raczej ich samych :o

fafarafa a czy ty jesteś manikiurzystką??? bo zdjęcia tipsów do których podałaś link wcale nie są takie idealne (są źle wypiłowane)

franka to ja podalam linka:) bo to byly moje paznokcie i bylo mi obojetne jak byly wypilowane bo nikt do takich szczegolow po prostu nie przywiazywal wiekszej wagi :)

franka sorek nie zauwazylam ze fafarafa tez podala linka ups:)

Gość a ja to....
Kiedyś nosiłam tipsy''nałogowo'':-D,''dzięki'' temu ''wyhodowałam ''swoje....łooooo matko jakam ja szczęśliwa że pewnego pięknego dnia pani zjebała swoją robotę:-P,gdyby nie to nadal musiałabym biegać na pazurki raz na dwa tyg. Jednak wciąż bardzo mi się podobają ....u kogoś:-D

Gość fafarafaa
Nie jestem manikiurzystką, ale wystarczy porównać paznokcie z linka, który podałam, a te, które zrobiła sobie gepi. Nie każdy chyba słyszał o linii uśmiechu, proporcjach białej końcówki do długości płytki, czy kamuflarzu. Ja słyszałam, bo chodziłam na pazurki i się trochę obcykałam, jak to powinno wyglądać. http://republika.pl/blog_po_4325057/6199018/tr/img_3947.jpg http://republika.pl/blog_po_4325057/6199018/tr/img_3944.jpg http://republika.pl/blog_po_4325057/6199018/tr/img_3921.jpg

Gość nmjkk
wytłumaczcie mi co to jest ten kamuflaż i jak się go robi?