Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość scharlotte90

Prosze o odp. na Kilka pytan o tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość scharlotte90

Zanim zdecyduje sie na tabletki, chciałam zasiegnąć waszej rady... 1) czy podczas brania tabletek ktoras z was zauwazyla, ze pochwa stala sie mniej nawlizona przez co czujecie sie wy i wasz partner niekomfortowo podczas sexu? 2) czy sa sosoby kotre po braniu tabletek NIE przytyly? 3) czy kotras z was barala tavletki a potem przestala i urodzila zdroweo dzidiusia :) ?

1) niestey troche sucho 2) ja anwet schudłam 3) jeszcze nie rodziłam

Gość scharlotte90
4)..i czy naprawde spada ochota na sex?

1) nie - podczas 3 lat brania 2) waga bez zmian (brałam novynette) 3) a czemu po braniu mialabyś urodzić niezdrowego?? 4) mi nie spadła

Gość dooorciaaa
1)raczej nie.ale zawsze mozna uzyc czegos nawilzajacego :-) 2)teraz sa takie tabletki nowoczesne po ktorych sie nie tyje.ja np.biore yaz i nic sie nie zmienia.ale to zalezy od dziewczyny. 3)ja jeszcze nie rodzilam ale moja kuzynka brala.nie mogla zajsc w ciaze przez rok ale urodzila bardzo zdrowa i sliczna coreczke 4)mi nie spadla ochota.moj chlopak robi wszystko zeeby bylo mi dobrze wiec moze dlatego :)

Gdy jeśli dopiero mam zamiar zacząć brać tabletki,to jakie wybrać? Tzn. lekarz sam zaproponuje...ale zeby nie przeplacić,to ktore są wg Was najlepsze? Może trochę glupie pytanie...ale nie bralam jeszcze nigdy tabletek. Czy od razu po pierwszej tabletce można bez \"stresu\" współżyć?

Gość dooorciaaa
do REQUIEM wedlug mnie lepiej wybrac te drozsze i miec wieksza pewnosc.ja biore yaz sa super.pierwsza tabletke bierzesz w pierwszy dzien miesiaczki i wtedy chroni cie od razu zas jesli wezmniesz ja 2 lub 3 dnia to dopiero po 7 dniach mozesz sie kochac bez zabezpieczenia

nie ma najlepszych i najgorszych tabletek, każdy organizm jest inny. ten twój yasmin o mało co nie zaprowadził mnie na łóżko szpitalne, tak mi dał w kość, nawet pierwszego blistra nie skończyłam. lekarz sam będzie się starał dobrać tabletki i poleganie na opinii koleżanek nic tu nie da.

Gość dooorciaaa
A MI TO RYBKA co sie tak mnie uczepilas?sa lepsze i gorsze te tansze maja wiecej skutkow ubocznych.a po drugie nie yasmin tylko yaz (24+4)gdzie nie robi sie przerw

wielkim błedem i głupota jest doradzanie jakis tabletek, bo na kazda tabletki dzialaja inaczej, ja stosowałam 3 rozne i to starszej generacji i nowszej i wiem jak dzialaja na moj organizm, i nie zawsze jest tak ze nowsze to lepsze bo dla kazdej kobiety sie dobiera indywidualnie

dooorciaaa uczepiła i ma racje bo pieprzysz głupoty kto ci takich kitow nawciksla ze drozsze lepsze? bo co? a nie wiesz ze np w angli wycofali te nowej generacji leki twoim zdaniem lepsze bo były gorsze i one mialy wiecej skutkow ubocznych jak nie wiesz na ten temat nic to lepiej nie pisz głupot

Gość dooorciaaa
dla kazdej dobiera sie indywidualnie masz racje ale czytalam rozne fora i tansze tabletki maily wiecej skutkow ubocznych....ale kazda kobieta jest inna

Gość eee tammm glupie gadanie
malo jest lekarzy ktorzy jakos super indywidusalnie dobiora bo co to wlasciwie znaczy? na jakiej podstawie? mloda, nierodzaca, brak ciezkich przebytych chorob.. lekarze przepisuja jeden konkretny lek w gabinecie z reguly ja sie na tym przejechalam, przepisal mi lekarz microgynon 21, ale po przeczytaniu wieeeeeeeeelu opinii nie zaczelam ich brac poszlam do innego przepisal mi novynette i byly super jednak poki co skonczylam z nimi co do pytan 1. nawilzenie nadal mialam ok 2. troche czulam sie ciezsza, waga wskazywala +3 kg, potem spadla, jednak na poczatku troche zatrzymywaly mi wode w organizmie, stad czulam sie ciezka i jakas taka spuchnieta lekko 3. ochota byla :) Jednak lepiej się czuję bez tabletek :)

Gość dooorciaaa
edessa moja ginekolog mi je specjalnie przepisala zebym nie przytyla. przeczytaj co robia tabletki diane 35 ktore kosztuja ok 10 zlotych

co robia? bo je akurat brałam, widzisz wpadłas od diane schudłam 10 kg!! brałam je ponad rok czasu i sie po nich dobrze czułam a teraz przeszłam na plastry

Gość dooorciaaa
ok ty tak ale jest wiele kobiet ktore przytyly nawet bardzo duzo kobiet.ale kazda kobieta jest inna tak jak napisalam w pierwszej wypowiedzi.a A MI TO RYBKA sie tego uczepila

ja sie sama na włąsniej skorze przekonałam ze nie ma ani lepszych ani gorszych tabletek, te wychwalane cilest przez niektorcyh albo jasminelle, dla mnie niestey porazka, za to diane- wiecej hormonow i były dla mnie super mnie tylko ciekawi fakt s\dlaczego te super nie zatrzymujace wody w organizmie nowoczesne tabletki zostały wycofane np w anglii, i tak przepisuja tylko te starszej microgynon np

nie uczepiłam się, po prostu jak napiszecie dziewczynie, która nie ma żadnego doświadczenia z tabletkami, że droższe lepsze, że ja biorę x i są super, a koleżanka bierze y i są okropne, to biedna pójdzie do pierwszej bliższej znajomej i poprosi ginekologa o te same tabletki, nie patrząc na to, że to przede wszystkim lekarz po wywiadzie z nią i badaniu powinien jej jakieś doradzić. to tak samo, jakbyś powiedziała, że jakiś tam puder x odcień y jest świetny i polecała go znajomym, chociaż mają zupełnie inną karancję niż ty. może i byś trafiła na takie, którym by on podpasował, ale też będą takie, które po jego nałożeniu zaczną przeklinać wydane na niego pieniądze. już chyba bardziej dobitnie nie mogłam tego wytłumaczyć... a autorce raz jeszcze zalecam tylko i wyłącznie wizytę u lekarza, bo to on dobiera tabletki i to on ci je zmienia.

Gość dooorciaaa
tak jak napisalam na kazda kobiete tabletki dzialaja inaczej.mi tak powiedziala ginekolok ze te sa dobre zas po tych tanszych moge przytyc.moze stwierzil to po moich badaniach?

Gość scharlotte90
nie mam doswiadczenia, wiec pytam otwarcie. czy podczas praba tabletek, mozna kochac sie bez prezerwatyw? czy to bezpieczne? czy odrazu zaufałyscie tabletkom????

Gość teraz ja...
1. Nie 2. Nie przytylam ,ani nie schudlam 3. nie rodzilam Dodam ze uzywam Micorygon 21- z tego co wiem to jedne z najtanszych tabletek, ja mam je za darmo bo mieszkam w anglii. zero problmow,jestem z nich bardzo zadowolona/

1) u mnie nawilzenie jest takie samo jak przed braniem tabletek 2) waga w normie :) 3) jeszcze nie rodzilam 4) libido jak najbardziej w normie ;) Ja biore Novynette, ktore są podobno dobre dla mlodych dziewczyn, poniewaz zawieraja najmniejsza ilosc hormonow. Jednak w doborze tabletek moze doradzić Tobie tylko lekarz na podstawie badań (krew, cytologia). scharlotte90 pytalas sie czy przy braniu tabletek mozna sie kochac bez dodatkowego zabezpieczenia wiec odpowiadam TAK! Po to sie \"trujemy\" codziennie zeby moc korzystac ze wszystkich urokow ;) jesli zaczelas brac tabletki w pierwszym dniu cyklu czyli w pierwszym dniu miesiaczki jestes zabezpieczona od pierwszej tabletki. Ja bez zabezpieczenia zaczelam sie kochac po 6 tabletce. A slyszalam, ze niektore dziewczyny zabezpieczaja sie dodatkowo przez 2 tyg albo nawet przez cale opakowanie.

ja przy pierwszym opakowaniu yasmin miałam cykl owulacyjny, cudem uniknęłam ciąży, bo oczywiście zaufałam im całkowicie... więc może warto poczekać ten pierwszy blistr i zobaczyć, jak organizm reaguje na dodatkowe hormony.