Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamawiki....

wywoływanie porodu,czy mogę tego żądać??

Polecane posty

Gość mamawiki....

mam pytanie czy mogę żądać wywołania porodu??dziasiaj mam termin.lekarz w szpitalu po ktg stwierdziała że jeszcze mam iść do domu bo nic sie nie dzieje i mam przyjść w środę na ktg.pierwszą ciążę miałam przenoszoną 12 dni.było strasznie bo mała urodziła się z niedotlenieniem i zapaleniem płuc,wody były już zielone.i nie wiem bo ta pani stwierdział że w tym przypadku może być tak samo,że dziecko może urodzić się też sporo po terminie.i stwierdziała tak tylko po wyniku ktg i bez badania.czy mogę domagać się wcześniejszego porodu aby znów niw było takich problemów??

Gość mamawiki....
upppp

Gość mamawiki....
no teraz już nie mam wizyty u niego.kazał mi na ktg do szpitala przychodzić.i że w szpitalu mi powiedzą a pani ordynator stwierdziła po wynku ktg że jeszcze ze 2 tyg

Gość mamawiki....
uppp

Gość po terminie...
uppppp

Gość nie mozesz
żądać, i wywoływanie nie jest dobre dla dziecka, ani dla matki zresztą też. Pewnie że zawsze może byc ciąża przenoszona i żaden lekarz Ci nie powie, choćby nie wiem jakie badania zrobił, kiedy urodzisz, a kiedy nie.

Gość mamawiki....
upppp

Gość mamawiki....
żadna nie była w podobnej sytuacji

Gość to idź znów jutro
na dyżurze będzie inny lekarz, opowiedz o swoich obawach, o poprzedniej ciąży, powinien cię przyjąć, oni też boja się ryzykować, zawsze możesz powiedzieć, że słabo czujesz ruchy

Gość to idź znów jutro
zawsze mogą cię przyjąć na oddział i obserwować, nie musza od razu wywoływać lepiej być w szpitalu w razie czego szybciej zareagują, tam gdzi erodziłam przyjmowano wszystkie dziewczyny po terminie i czekały