Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mexxx

TRĄDZIK

Polecane posty

Gość
no generalnie dermatolodzy nie polecaja ani solarium ani słońca przy tradziku bo poczatkowo znika a potem jest wysyp , no i utrwalaaj sie przebarwienia i slady czy jest inaczej nie wiem , wolałam nie ryzykowac :O

Gość phiiiiiiii
aha i jeszcze krem matyjacy na dzien ireny eris under twenty

Gość phiiiiiiii
sama, po wielu latach walki z pryszczami wreszci znalazlam kosmetyki ktore swietnie sie spisuja razem

dermablend też może zapychać jak tak patrzę, ale nie odradzam, jeśli Cię np jego krycie satysfakcjonuje, przerwa.. mogę spytać jakich kremów używasz? próbowałaś kuracji z kwasami? moja koleżanka stosowała i naprawdę poprawiła jej się cera :) lirene, chodzi o matujący? on jest raczej przyjazny dla skóry, nawet tej problemowej, moja kuzynka używa i jest zadowolona :) choc wybór kolorów mały. rimmel bym szczerze mówiąc odradzała, masa sylikonów, on chyba w ogóle nie jest do problematycznej cery, eveline są z reguły kiepskie, o ziaji nuno też nie słyszałam pochlebnych opinii.. niby na kwc trochę ich jest, ale zapychaczy trochę ma i to krycie na pewno dobre nie będzie..

Gość
z kremów to jedynie xerliane 5 z svr jak mi sie cos wysyszy zbytnio i differin w dalszym ciagu o ile to kremem nazywac ;] a tak to nic :> skaładowo lepszy dermalbend czy skin balance pierre rene ? jak juz Cie tak wykorzytuje to całostkowo ;]:* mam nadzieje że sie zatrzymam przy minerałach bo wtedy przyanjemniej nie bede miec wyrzutów ze ich uzywam

Gość
a o kwasach nie wiem nic ? kuracja ? samemu w domu? kosmetyczka ? lekarz? w jakis kremach ? czy jak :>

Gość
nie xeraliane tylko xerial 5 :O oczywiscie

ja wiem, że są kremy z kwasami.. tylko też trza na skład patrzeć.. na kwc powinno ich trochę być, poszukaj.. u kosmetyczki też oczywiście są kuracje :) ja myślę, że dermablend lepszy, w końcu vichy :P choć też silikony i gliceryna na początku mogą zaszkodzić.. i nie ma glikolu propylowego.. no, w Twoim przypadku najlepiej na minerały postawić :) aha i zawsze chętnie Ci służę poradą :classic_cool: ;* czytałam Cię czasami :D wiesz to tylko moje gdybanie w sumie, dla każdego co innego, ale mam nadzieję, że trochę pomogłam :)

Mexxx moja kuzynka miała ten sam problem. Używanie żelu do twarzy takiego za 15 zł jest bezskuteczne i wierz mi że lepsze i tańsze jest mydło siarkowe, które możesz kupić w aptece. Wracając do tej kuzynki to ona wybrała się do kosmetyczki nie wiem konkretnie jak to wyglądało ale za zabieg zapłaciła około 50 zł i do tego kosmetyczka przepisała jej leki. Za wszystko zapłaciła około stówy. Było to dość dawno, ale taki zabieg starczył jej 3 lata i teraz zamierza się ponownie wybrać. Tylko po tym zabiegu (nie wiem to jest chyba jakiś laser czy coś) na dwa tygodnie będziesz miała pełno pryszczy, bo one Ci wszystkie wyjdą a potem się zagoją. Teraz będą wakacje więc jest najlepsza pora. Z tego też co wiem to nie można tego robić na jesień i zimę. Wszystkie pryszcze jej pięknie poznikały. ;)

Słyszałam o tych kwasach i bardzo mi się spodobało że tak wielu osobą pomogły takie kuracej ale sama się boje ich używać bo też słyszałam o tym co się dzieje z cera jeśli z\się bedzie zle je stosowało ;(

Słyszałam o tych kwasach i bardzo mi się spodobało że tak wielu osobą pomogły takie kuracej ale sama się boje ich używać bo też słyszałam o tym co się dzieje z cera jeśli z\\się bedzie zle je stosowało ;(

Gość
Hinatka --> dzięki Ci bardzo ;]:) 🌼 ja juz musze pomykac przyanjmenij na chwile 🖐️

mexxx, a co takiego? te kremy do kupienia w aptece nie mają bardzo wysokiego stężenia, nie przesadzaj z nimi i nie powinno być źle.

karolina1566 chodzi ci o: kurację kwasem glikolowym? czy o jaki dokładnie zabieg?

przerwa, proszę bardzo :) tak mnie to radzenie i analizowanie kosmetyków cieszy, że nie macie pojęcia! :classic_cool:

Hinatka: słyszałam o kremie z kwasem np. Glyco A. ale też słyszałam o tym że mogą niszczyć skóre.

mexxx --> naprawdę, jeśli masz czas polecam zajrzeć tutaj :) http://wizaz.pl/kosmetyki/ tutaj znajdziesz znalazłam tam glyco a.. no ten krem ma akurat dość wysokie stężenie i od niego nie radzilabym Ci zaczynać.. spróbuj może jakiś słabszy? diacneal też jest z kwasem glikolowym, ale ma o połowę mniejsze stężenie.. ja myślę, że stosując go raz dziennie, na noc, a na dzień koniecznie trzeba chronić się filtrem, nawilżać i nie powinno być źle.. przejdź się może do apteki i poradź farmaceutki :) aha, kwasów też nie poleca się stosować latem, więc może pomyśl o tym bardziej w okolicach jesieni? i ja nie jestem ekspertką tylko interesuję się ogólnie kosmetykami, więc nie gwarantuję, że akurat ten kwas Ci pomoże. pamiętaj, żeby być piękną, trzeba nieraz pocierpieć! ;) liczę, że napiszesz tutaj o postępach.

ok napisze ;) a znasz jakąś rade na lato? a kremy z filtrem są dobre do cery tłustej?

właśnie nie wszystkie.. idź do apteki i zasięgnij porady albo na kwc sprawdź, chyba dość dobre recenzje ma bioderma, nie wiem jak vichy :) na lato do nawilżania jakiś lekki żel, słyszałam ostatnio, że dermedic ma fajny, dowiedz się jak chcesz.