Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natret

...-nERWICA nATRĘCTW -... macie cos takiego?

Polecane posty

Gość natret

Nerwica natręctw wiąże się przede wszystkim z ciągle powracającymi myślami,że konieczne jest wykonanie jakiejś czynności,nierzadko dla osób cierpiących na ową chorobę myśli te stają się przymusem. Bardzo często przeradza się to w obsesje i taka osoba wykonuje daną czynność nawet kilkanaście razy,odczuwając przy tym zadowolenie psychiczne,jednak i tak odnosi się do owych działań bardzo krytycznie i sceptycznie. nie zasnę jak w domu niepozamykane sa wszytkie szafki ;/ macie cos podobnego?

Gość ghjkl
twez musze miec pozamykane szafki i w dodatku mam manie liczenia,dosłownie wszystko i wszędzie licze,codzinnie patrze na meble i licze codziennie ilosc uchwytów,drzewa mijane po drodze,samochody i wiele innych

Gość wawelny
ja notorycznie gadam do siebie

ooooookropne to jest mam kilka natręctw, sprawdzanie po kilkadziesiąt razy czy zamknęlam drzwi, wyłączyłam żelazko, prostownicę z prądu, gaz itp o tym to nie musze wspomninac jak swędzi mnie np lewy lokiec i sie podrapie, to musze też podrapać prawy, jeśli tego nie zrobie, czuję jakby prawa ręka mi ciązyła bardziej i musze sie drapnać ;D np idę chodnikiem i powiedzmy, że na ziemie spadl mi portfel, scyhlam sie po niego i podnosze, ale zeby bylo do pary schylam sie po raz drugi, pomimo, że portfel mam już w reku ;D (ludzie czasem dziwnie na mnie patrza, ale nie potrafie nad tym zapanowac;/) wieczorem jak ustawiam budzik na rano, to musze sprawdzic kilkanascie razy czy go dorze nastawilam, mam telefon z rozsuwana klapka, i kilkanascie razy rozsuwam, spr, zasuwam i tak w kolko :O planuje zmienic telefon na zwykly, bez klapki ;D nie zasne, jesli przescieradlo nie jest idealnie ulozone, jak wyczuje faldke, albo okruszek, wstaje, chocby o 4 nad ranem i poprawiam :/ kiedys zastanawialm sie czy nie isc z tym do lekarza :o

Gość louisville
mam i to pełno takich obsesyjnych przyzwyczajeń, które powoli niszczą mi życie :o

aaa i najgorsze, jak jade autobusem i widze duze reklamy, to musze czytac kazdy wyraz od tylu ;/ Castorama -> Amarotsac ;/ najgorsze, ze jak nie zdaze przyuwazyc czegos to mnie to meczy potem ;/ aaaaaaaaaaa

Gość moja siora
to ma! błagam nie niszczcie zycia swojej rodzinie i udajcie sie na leczenie bo to jest dla nas rodzin masakra!!!

Gość wszystkjo
literuje ;/

Gość kobietki
ja tez wszystko licze... polki w meblach, litery w slowach, sylaby. bez zastanowienia (liczenia) potrafie powiedziec ile slow ma prawie kazdy wyraz... kilka razy sprawdzam czy dobrze ustawilam budzik kiedy wychodze z domu to co chwile sprawdzam czy w torebce mam telefon, portfel i klucze. doslownie co chwile. kiedy np jestem na zajeciach przez 1,5h i glupio tak grzebac w torebce to odczuwam z tego powodu lekki niepokoj, bo mysle ze moze mojego portfela, kluczy i telefonu w torebce juz nie ma. ech....sporo tego jest :/

Gość scarlet1976
CZesc ;) Dobry wieczór :) to ja się podzielę pewnymi spostrzezeniami na ten temat .Uwazam ze to ze ktos sprawdza drzwi ,gaz wode i itp to jest raczej normalna sprawa i o niczym nie świadczy,po prostu dbamy o bezpieczensto mieniai itp>Ja na pisze pare słów o sobie bo mam tez takie rózne -np nie moge sie skupic w pracy jak są drzwi do łązienki otwarte,Mamy tak ze prosto z biura się wxhodzi, Nie lubie pootwieranych szafek.Nie wiem czy to jest NN ale ja mam coś takiego,że denerwuja mnie wszelkiego rodzaju powtarzające się odgłosy , ruchy wirowe czy wahadłowe. Czy ktoś też tak ma?Głośno chodzące zegary są dla mnie nie do przyjęcia,kiedys nawet baterie wyciągalam bo nie moglam spać.Nie moglabym miec tez zegara z wahadłem w domu-chyba ze byłby popsuty ;)Wiem ze nie moglabym raczejpracowac na jakiejs hali produkcyjnej, gdzie coś by wciaz wydawalo takie same miarowe odgłosy

Gość scarlet1976
Jesli chodzi o torebki to raczej tak nie sprawdzam,chyba ze jestem w jakimś tłumie bo to róznie, ale jak mialam otwierac biuro to tez pare razy sprawdzalam czy mam klucze ;)

scarlet -> ale ja potrafie sprawdzac gaz po kilkanascie razy, normalnemu czlowiekowi wystarczy rzut oka i juz, a ja musze rzucic okiem ze 30 razy razy, a potem jeszcze podotykac kurek kilka razy, czesto tez na glos musze sobie powiedziec \"dobra Justyna,wylaczone, mozesz spadac\" :O:O:O:O jestem nienormalna ;O

Gość 88090
nerwice natrecte to ma autor topiku :/

Gość scarlet1976
kliknelan na link podany przez xxx-z tą gilotyną to ale ktos pojechal po bandzie ;D:D:DD:DLD:D

Gość szeryf chicago
zanim zaczne cos ogladac wtv musze przeleciec najpierw wszystkie programy po kolei ;/