Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bernardaabstrakcja

16 miesięcy i 8,800 wagi

Polecane posty

Gość bernardaabstrakcja

uważam ze ma niedowage ale lekarz twierdzi ze jest zdrowy,ruchliwy i poprostu drobny...faktem jest ze mam z im problemy z jego niejedzeniem i juz sama nie wiem co rbic ile waza wasze dzieci czy ktos tez ma takie drobne dziecko albo niejadka?

Gość a z jakiej
jak nie ufasz lekarzowi to go zmien lub zasiegnij opinii innego pediatry

Gość a z jakiej
poza tym to zalezy takze od wzrostu i predyspozycji genetycznych, jak wyniki badan ma ok to nie ma powodow do zmartwien

Gość gdfhdf
spokojnie.. moja córka tez jest drobna.. 17 miesięcy - 9,200 :-P lekarz mówi że jest oki i mam się nie martwić :-D nie ma po kim być gruba po prostu.. ja jestem szczupak, mąż też nie należy do grubasów :-D

Gość ---5---
dzieci sa rózne, jesli dziecko faktycznei ejst zdrowe, ruchliwe to wszystko jest w porzadku... nei ma powodow do niepokoju, tym bardziej ze uspokaja Cie lekarz

Gość matka dzieci
chyba zartujecie? kolezanka ma synka 10 miesiecznego który wazy 7,900 i wygląda jak szkielecik dziecka. moje są tłusciutkie wiec ich nie porównuje ale 16 miesiecy i 8,800 to nie jestt ok! Zasiegnij porady jakies innego lekarza. moze dziecko ma jakies pasozyty, moze to inna choroba. sprawdz siatki centylowe i sama sie dowiesz ze to nie jest ok

Gość do matki dzieci
moja córka ma 9 miesięcy i waży 6500 g i co mam jej głowę urwać, bo nie tyje? Wcale nie wygląda jak szkielecik dziecka i żebra jej nie wystają - jest po prostu drobnej budowy i do tego nie jest wysoka.

Gość matka dzieci
no jesli jest drobna i wyglada ok to jest wporzadku, ale autorka pisze ze jej dziecko według niej ma niedowage, a skoro matka widzi ze dziecko jest zbyt chude to znaczy ze cos jest nie tak prawda?

Gość do matki dzieci
Mam dośbniutkawiadczenia w tym temacie, bo mój syn 10 letni (waga 26 kg) ma niedowagę, a teraz córeczka też jest taka drobniutka. Jeżeli jest poniżej 3 centyla, to nawet przy uwarunkowaniach genetycznych powinien pediatra zlecić podstawowe badania, tzn., krew, mocz, kał, TSH, poziom żelaza, glikemię, a także warto odwiedzić kardiologa i ewentualnie gastrologa, jak wyjdą słabe wyniki. Czasami wystarczy podawanie żelaza, aby poprawić apetyt, ale najpierw trzeba sprawdzić jego poziom. Nie martw się, lepiej mieć szczupaczka w domu niż tłuściocha, któremu się brzuch wylewa, kiedyś nabierze ciałka i zmężnieje

kurcze moj jak mal 2 miesiace wazyl 7,200 karmiony piersia do 10 miesiaca!!! teraz ma 2,5 roku wazy 18 kilo, ja 58 tata wysoki i chudy 72 , w rodzinie wszyscy szczupli, wysocy, maly apetyty ma, nie nalezy do niejadkow, jest po prostu dobrze zbudowany i grubaskiem na bank nie bedzie:) wspolczuje mamom ktore musza meczyc sie z nakarmeniem swojego dziecka, mnie to nie doswiadczylo i mam nadzieje ze drugie tez takie bedze jak szymek ehhh moja siostra miala dwoch niejadkow, wiecie ze wychowali sie na frytkachh, starszy juz ok za to mlodszy teraz ma 13 lat i anemie bo do tej pory trzeba z nim siedziec aby zjadl swoja ulubona zupe, jak twierdzi ehh wasze maluchy jak twierdzi lekarz pewnie sie dobrze rozwjaja ale robcie cos aby dziecko wiecej tych kesow lapalo, teraz jak sie robi cieplo to juz wogole pewnie beda tylko pic hehe

Gość bernardaabstrakcja
lekarz nie zlecłł badan na nic i napewno go zmienie najgorsze jest to ze młody ostatnio nie jada obiadów poprostu nie i nie i samo karmiene to kozmar...tylko kaszka,mleko,deserek i ewentualnie jakis owoc albo suchy chleb...kanapki jadl ale juz nie ruszy a zupka o ile chce ja jeśc musi być czerwona...wiem ze to dzwnie brzmi...ze stałych posiłków to suchy ziemniak albo z masłem i żadnego mięsa

Gość bernardaabstrakcja
podnosze

ojej! moja 6,5 mies córa waży 9500! i wcale gruba nie jest!

Gość niee
corka szwagra ma 2 lata i wazy 10 kilo...dawno jej nie widzialam ale sie przerazilam sama wiadomoscia :( Ja bym sie martwila taka waga. Moja mala ma 9 miesiecy i wazy 9 kilo,ok-ma pyzunie ale uwazam ze jest dobrze. Zmien lekarza.

Gość hub
bernarda, nie przejmuj sie opniami innych, poprostu nie wszytskie dzieci sa grube! moja coreczka ma 1, 5 roku i wazy niecale 10 kg , jest szkielecikiem ale nic nie moge na to poradzic ze jest niejadkiem, ma to po mamie, ja majac 6 lat wazylama tylko 15 kg i cale zycie mam niedowage , po ciazy wygladam troche lepiej , waze 47 kg, przez tyle lat meczyalam sie ze swoja niedowaga, ludzie mysla ze tak latwo jest przytyc!!! ja uwazam ze bardzoooo latwo jest schudnac!!!! ludzie mysla ze jak ktos jest chudy to musi byc chory!!!!! glupie podejscie!!! niestety tez musze moja corke zmuszac ciagle to jedzenia ale wiem ze nigdy nie bedzie pyzata! dla wlasnego spokoju zrob sama dziecku morfologie i mocz jezeli wyniki beda oki to sie nie przejmuj:)

Gość och bleeech
ojej, dla porowaniania- 5 misiecy i 7,5 kg...

Gość hub
a nie mowcie mi ze jak dziecko ma 6 miesiecy i wazy 10 kg to nie jest grube??? cos nie chce mi sie wierzysz!!1 no jedynie jak wysokie jest

Gość hub
co blechhh????

Gość och bleeech
ojeju nie panikuj. taki mam nick bo pisze na kilku tematach i nie chce mi sie ciagle wpisywac nowego:O:O:O:O:O:O:O:O

Gość och bleeech
i wpisalam dla porownaiani ile wazy 5-misieczne dziecko. siedem i pol kilo. rozumiesz?

tez radze skonsultowac te wage z innym pediatra, sa przeciez produkty pomagajace w stabilizowaniu przemiany materii u dzieci i diety wspomagajace, slyszalam o niedoadze fiz\\jologicznej, ktora ma kolosalny wplyw na rozwoj dziecka, radze tego nie bagatelizowac, moj syn ma 5,5 mca i wazy okolo 9 kg a wcale nie jest grubaskiem, poprostu proporcjonalnej budowy.

hub autorka napisala ze maly je bardzo maloo, i tu nie chodzi o to zeby najezdzac na chudzlcow ze jak ktos jest chudy to od razu CHORY, nie o to tu biega ale o to czy chlopczyk ma prawidlowa wage, jak wadomo dzieci rosnaa i energi potrzeba ne tylko na to aby funkcjonowac, jak dla mnie ta pani powinna zmienic lekarza i zrobic dziecku badania, zdrowie dziecka najwazniejsze,, moze sobie zrobic krzywde na wlasne zyczenie jedzac suchy chlebek itd. to jeszcze pewne w mikroskopijnych ilosciach.. mam znajome i myslalam ze ich dzieci malo waza,jedno 2,5latka 15 a druge 2 latka 13 ale coz chciec jak dziecko pod rzad pare dni nie zje ni deczka obiadu ,, albo jedynie w dzien ziemniaka zje ehhh slucham i widze jak sie mecza z brzdacami ich jedzeniem,, kiedys bylam z malym na kawce,, poprosilam o kanapke dla malego , to znajoma zrobila i swojej corze,,,ta zrobla moze ze 3 gryzki a moj dokonczyl po niej kanapke i swoja zjadl:O:O:O

Gość hub
nie rozumie! dziewczyna prosi o pomoc mamy ktore maja tez podobne problemy z dzieckiem , niejadkiem ale jak zwykle musza zjawiac sie mamy i chwalic sie jakie to ona maja dzieci zdowiotkie bo grubiutkie! Wy tego nigdy nie zrozumiecie

moja ma 16mcy i wazy ok 10kilo strasznie sie mecze z nia zeby cokolwiek jadla, mleczko herbatke jogurt owoc ale obiad 2 lyzki o koniec :O

Gość och bleeech
mam zacytowac? "ile waza wasze dzieci" to napisalam. ot tak sobie wpadlam na topik to napisalam. chciala miec dziewczyna porownanie. a ty jej szczegolnie pomagasz rozwiajac czczą dyskusje

hub jesli dziecko je tyle ile powinno i wazy wiecej i ma ladne policzusie jak buly to nie znaczy ze jest grubee, tak szybko to zgubi jak tylko wstane na nogi, moj mial 2 miechy i wazyl 7,200 sam cycek i nie jest zadnym GRUBASEM,casteczkami z herbatkla tez nie byl zapychany, tak tyl i juz, a apetyt ma do dzisiaj i juz calkowicie sie zmienil,, czyli jest w sam RAZ

Gość hub
i nie gadajcie mi tu ze tak nie jest! sama bylalam takim dzieckiem i od razu wmawiano ze mam raka bo chuda byalam, a w liceum anoreksje! autorko na poczatku zrob morfologie , zeby wykluczyc anemie i badanie moczu,

hub jakie grubasy kto sie chwali ,,wal sie na ryjek bo piszesz takie bzdety ze sie czytac tego nie chce,,,

Gość bernardaabstrakcja
to prawda ze prosze o pomoc mamy z podobnymi problemami zywienia dzieci ale i tak bardzo mi pomagacie podam dla przykladu co mój synek dzisiaj zjadl Snadane 220 ml mleka druge sn 200 ml kaszki i pół kubeczka deserku do kaszki potem zjadl jak zwykle malenka kromeczke chleba i o dziwo 1/3 odtłuszczonej parówki która sam chciał dodam ze nie daje dzecku takich rzeczy ale wyciagnal sam łapkę na obiad zupkę z brokula,kartofla,makaronu i oczywscie zmielone mieso i pomidorowa do srodka bo i naczej by nie ruszył ale to jakies 120 ml potem kawalek arbuza na deser(mikroskopijny) i na kolacje 220 ml mleka

hub my tu mowmy o wadze 1,5 roczengo dziecka, do zerowki mu troszke brakujeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee hehe ja tez bylam straszne chuda,, ale za czasu kiedy malam 2 latka to az tak chuda nie bylam,,fotki mam i po opowiesciach mamy tez wiem ,,a co do badan to o to wlasnie chodzloooooooooooooooooo w tym wszystkim jak juz napisalam mam znajme co maja niejadkwo i waga ich jest znacznie wieksza