Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bernardaabstrakcja

16 miesięcy i 8,800 wagi

Polecane posty

Gość hub
to nie czytaj, masz problem z niejadkiem?????? nie? to juz nie musisz tu wchodzic, napisalas ile wazy Twoje dziecko , napisałac spostrzezenia i juz Pani podziekujemy

Gość bernardaabstrakcja
no i nie przytył od 4 miesięcy ni grama a jak miał grype żełądkową to zjechał i odkarmic go nie mogę...

Gość hub
autorko, Twoje dziecko jeszce nie je tak tragicznie... ostanio byl temat o nijeadkach w rozmowach toku , byla dziewczynka co zjada tylko troszke zupy i nic , tylko pije ,a kiedy dziecko mialo robiona np morfologie?

bernaaaaaa no to jesli zjadl to wszystko i tak jada to lepiej zrob te badaniaa, jesli tak je to czemu tak malo wazy:O:O a i jesli jest nie jadkiem to dawaj mu te parowki,, napewno nie zaszkodzaa:) niech wcina do woli a bananki lubi? sa kaloryczne i dobrze tez ze wcina tyle mleczka,, bardzo dobrze

Gość hub
aaa jeszce jedno , z jaka waga się urodzil?

Gość bernardaabstrakcja
bananki lubi ale dostaje wysypki po nich ;)

Gość bernardaabstrakcja
2900

hub masz problem z niedowaga hehehe to choroba psychiczna hhhiihih ratuj sie kto morze

Gość bernardaabstrakcja
morfolgię?nie miało ja mieszkam za granica i tutaj jest troche inaczej z lekarzami ze zlecaniem badan wiec puki nie bedzie umierajacy to mu morfologii nie zrobia bo jst pgodny wesoły i szczesliwy a nie apatyczny i umierający...taki kraj

Gość hub
a jak u Ciebie jest z waga? lub meza? macie niedowage, jeszce raz przeczytalam ile zjadl synus i to nie jest tak malo jak na takie dziecko, u mnie jest o wiele gorzej

rozmowy w toku bardzooooo pocieszajaceee ,, dziecko 1.5 roczne do jakies nastolatki porownujeszzzz!!!!! dorosly czlowek a dziecko tak male to co innegoo

Gość malwina0000008
tez popieram wizyte u lekarza i jakies dzialanie "na wlasna reke" tzn wybrac sie na badania jesli lekarze nie chca dzialac. zawsze warto sprawdzic czy wszystko jest ok. moze sie okazac ze jest a taka uroda dziecka. trzymam kciuki zeby niejadek zaczal palaszowac:) hub: uspokoj sie. idz juz najlepiej spac. ktos napisal ile dziecko wazy i w ajkim jest wieku. a ty zaczynasz glupie przytyki. ogarnij sie i wypad jesli nie wnosisz nic do tematu.

Gość hub
aaaaaa, to moze ma tylko anaemie..no koniecznie musisz sparwadzic ta hemoglobine i jak cos to podawac zelazo,a nie mozna prywatnie badania zrobic?

Gość bernardaabstrakcja
no ja na niedowage nie narzekam mam 173 cm i 79 waże a mąz tez jakos tak więc chyba to nie po genach

Gość hub
jakiej nastolatki???? 7-letnia dziewczynka

Gość hub
no to nic innego Ci nie zostalo :) zrob badanie jak najszybciej a mzoe problem z nijeadkiem niedlugo sie skonczy:)))

Gość bernardaabstrakcja
bardzo bym chciała zeby sie to skonczyło to prawda ze synekna oko tryska zdrowiem i ma mase energii i wykańcza nas wzystkich swoimi wybrykami od rana do nocy ale matka ponoc zawsze czuje czy wszystko gra...nie jestem typem paranoiczki i histeryczki ale uwazam ze jest za chudy ni i nosi ubranka 6-9 miesięcy i nikt m ne wierzy ze ma 16 miesięcy zaraz dam link ze zdjęciem

Gość hub
ja sama ma problem z waga tak wogole... bulimia naoreksja te sprawy.. wiecie jak jest. duzo wiem o jedzeniu i wadze dlatego. sama mialam niedowage przez dlugi czas. odchudzalam sie z wagi 160 kg.. i zeszlam do kosciotrupa! dlatego radze pilnowac bo mnie wyniki tak spadly...

Gość śliczny dziecaczek
slodki:) wyglada na drobnego wlasnie(wiadomo- zdjecia to nie real..) ale nie jest wychudzony moim zdaniem.

Gość bernardaabstrakcja
dzieki na zdjęciu to on i tak zawsze wyglada na wiekszego i grubszego a jak na live go ktos zobaczy to sie lekko dziwi

przeuroczyyyy:):):) zrob mu te badania i po sprawie jesli wynkii beda dobre to znaczy ze taki juz jest! bo w miare wcina

Gość gormgormsztorm
a lekarz nie radzil wlasnie jakichs odzywek? jakiegos jedzonka silnie kalorycznego? tylko nie daj sie wpakowac w sterydy.. duzo swiezego powietrza

Gość bernardaabstrakcja
lekarz dał mi tyylko takie organiczne chrupki jako przekąske i powiedzał że to pomoże i zastrzy apetyt jaaaaaaaaaaaasne

moj ma 15 i pol miesiaca. ponad tydzien temu bylismy na wizycie kontrolnej i ma 82 cm i 9950 gr wagi. przybral niecale pol kilo w 2 miesiace i pomimo ze przybiera to na siatce centylowej idzie w dol z waga (zaczynal chyba na 75 potem szedl po 50 powoli do 25 centyla a teraz juz pomiedzy 10 a 25 centylem). za to ze wzrostem zaczynal od 50 centyla i idzie do gory. jest pomiedzy 75 a 90. jego lekarka powiedziala ze chce go widziec za miesiac na kontrole wagi bo nie chce niespodzianek ze np. jest juz ponizej 10 centyla. powiedziala ze to moze w koncu wplynac na jego wzrost jak nie bedzie przybieral wiecej. nie wiem na ile to prawda bo lekarze tutaj sa troszke przewrazliwieni. moj jest drobny i nie je za duzo. nie je w ogole warzyw (poza tymi w zupie) i swiezych owocow poza bananem (reszta owocow tylko gerbera :O ). ona nam powiedziala ze musi jesc wiecej warzyw. ciekawe jak mam to zrobic. probuje na rozne sposoby ale nie da rady :( jak za miesiac nie bedzie zadowolona z waga to poprosze o badania jesli sama nie zaproponuje. tak bardzo sie nie martwie bo ja bylam straszny niejadek i moja mama tez. on w porownaniu z nami to obzartuch ;) lubi miesko, lubi jogurty, kanapki, jajka w kazdej postaci. miewa takie dni ze tylko skubie wszystkiego po trochu ale najczesciej je calkiem przyzwoicie. troche sie martwie po tej wizycie ale wierze ze taka jego uroda. dla pewnosci bede chciala badania (mial jak mial 9 miesiecy i wszystko bylo w porzadku) na Twoim miejscu bym sie dowiedziala gdzie mozesz sama zrobic badania, a moze uda sie przekonac lekarke. dodam tylko ze druga lekarka ktora widuje mojego syna (czasami z nia mamy wizyty) mowi ze to normalne ze dzieci w tym wieku po pierwsze wybrzydzaja w jedzeniu po drugie moga w ogole nie przybierac na wadze bo caly czas sa w ruchu. ona ma synka kilka miesiecy starszego od naszego i mowi ze jej w ogole ostatnio nie przybral.

Gość abraja
up up up

Gość hkytktkuk
Moja córcia ma 1 rok i 9 miesięcy. Waży ok 11 kg, ma 86cm wzrostu. Wcale nie wygląda na wychudzoną. Kiedyś wogóle nie chiała jeść, każdy posiłek to było wmuszanie na siłę, ale sie nie poddawałam. Teraz je ładnie, wręcz sama się dopomina. Jej posiłki: 6.00 - 260 mleka 9.00 - 2 kromeczki chleba z dodatkiem, lub 240 kaszki 12.00 - 200 ml zupki 15.20 - obiadek 19.30 - 260 mleka Jest bardzo ruchliwa, nie usiedzi 5 minut na miejscu

Gość bernardaabstrakcja
czy któs jeszcze ??? ;)

Gość Garbysia 0202
Moja córeczka na bilansie 2 latka ważyła 10.600 jest drobna.A teraz spojrzałam w jej książeczke zdrowia i w 17 miesiącu ważyła 9.030