Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorota2009

OKRES, TABLETKI TO JEST?!

Polecane posty

Gość dorota2009

Witajcie! Po raz pierwszy od kiedy biore tabletki stalo mi sie cos takiego. Harmonet biore juz od 2 lat. W styczniu mialam miesieczna p5rzerwe, od lutego biore juz normalnie. Moj okres zaczal się w srode (siedmiodniowa przerwa zaczela sie w poniedzialek). ZAWSZE TRWAL ON MAX 4 dni, powinien juz w niedziele jak co miesiac skonczyc sie. Od poniedzialku zaczelam brac tabletki po 7dniowej przerwie. I dzisiaj zaczelam plamic, boli mnie ogolnie troche podbrzusze i martwie sie. Bo od wczoraj okresu nie powinno w ogole byc. Co moga znaczyc te plamienia i bół w podbrzuszu? I slowo daje nigdy tak nie mialam.

Gość dorota2009
prosze odpiszcie!

Gość dorota2009
prosze o pomoc!! :(

Gość ddddddddddddddddddddsacdsb
skoro zrobilas przerwe w braniu to organizm sie odzyczail od tych tabletek widocznie pamisz bo juz Ci nie sluza, plamienie moze oznaczac ze jest za mala dawka hormonow i dlatego tak plamisz chyba juz powinnas zmienic je na inne i skonsultowac sie z lekarzem

Gość nivejka24
hej, ja po paroletnim zazywaniu tabletek (cilest) rowniez zrobilam tylko miesieczna przerwe, tak mi sie wszystko rozregulowalo, ze przez caly czas brania tabletek juz po przerwie mialam plamienia w trakcie ich brania. uregulowalo mi sie to dopiero jak zmienilam tabletki. ale jaka byla tego przyczyna....lekarz po prostu mi powiedzial (zrobilam przerwe bez wczesniejszej konsultacji z nim) ze nie robi sie miesiecznych przerw, jak juz chcialam zrobic przerwe to min 3 miesieczna

Gość dorota2009
Jest to wlasciwie taki brazowaty śluz. Jezeli jest za mala dawka hormonow to zwieksza to ryzyko zajscia w ciaze?

Gość nivejka24
a co do plamien, to tez myslalam ze byc moze cilest ma juz zbyt mala dawka hormonow jak na mnie (a wiadomo, ze jeste jednymz preparatow o wiekszej dawce hormonow), ale zmienilam na logest, ktory ma malutko hormonow i jakos wszystko mi sie uregulowalo, potem po 3 miesiacach znowu wrocilam do cilestow

Gość dorota2009
boje sie zmiany tabletek harmonet bardzo mi sluzy, nie mam wypryskow na twarzy nie tyje... Martwie sie

Gość nivejka24
najlepiej to powiedz o tym lekarzowi w trakcie nastepnej wizyty:)