Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alett.blog.onet.pl

Maseczki Kosmetyczne domowej roboty

Polecane posty

Gość alett.blog.onet.pl

Jakie znacie maseczki kosmetyczne domowej roboty? Chcę zacząć o siebie dbać, potrzebuję maseczek do twarzy i włosów. Bardzo proszę o porady.

Gość alett.blog.onet.pl
w podanym temacie nie ma łądu ani składu. W wielu nie jest napisane na co pomagają, a sposób użycia nie jest opisany. Proszę o posty

Na cere zanieczyszczoną: Płatki owsiane i mleko ciepłe bądź woda, robisz papke, nakładasz, skóra robi sie taka, że trudno jest sie uśmiechnąć;p zmywasz po jakiś 15 min,taki piling. Mąka ziemniaczana, starta cebula mleko, papka, taka, żeby ja wygodnie nałozyc, aby nie spływała. Oczy pieką niemiłosiernie, ale maseczka pomaga!!!! trzymasz też koło kwadransa. Czasem nawet przecieram twarz cebulą, troche czerwona skóra ale luz, zniknie. Usuwa syfy extra. Twarz przemywam mlekiem, obojętnie jakim, ja prosto z lodówki, czasem troche postoi poza lodówką, skóra napieta, więc smaruje kremem. Matuje skóre

Do włosów robię tak: Podgrzewam oliwke i cytryne. Nakładam czasem na godzine czasem na noc, zalezy ile mam czasu. Potem 2razy myje szamponem, żeby zmyc tłuszcz. Ale nie na skóre głowy, żeby nie pozatykać porów. Na włosy właściwie nic innego nie znam domowego.