Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szukająca_a

Problemy z pamięcią, kocentracją, panowaniem...

Polecane posty

Gość Szukająca_a

Mam problem z bliska mi osobą, z którą od prawie roku nie sposób się porozumieć. Ma ogromne problemy z pamięcią, kłóci się, o coś, co powiedziała wczoraj, a dzisiaj już nie pamięta. I to są głupoty! Np. wczoraj rozmawialiśmy, że kiedy przyjdzie dziś brat to sprawdzi satelitę, więc pytam dzisiaj czy rozmawiała, o tym z Nim rano, a Ona: "Chyba durna jesteś, a skąd on ma się znać na satelitach?" - mówię, że sama to wczoraj sugerowała, a Ona, że ja jej coś wsciskam, że mi się śniło etc. Jest wtedy agresywna, a to tylko jeden z przykładów. Nie potrafi być konsekwentna w swoich poglądach, wczoraj coś lubi, na drugi dzień już kpi, że ktoś jej wciska, że ona to lubi. To młoda kobieta, ma dopiero 40 lat! Powiedźcie, znacie jakieś lekarstwa na poprawienie pracy mózgu? Ona twierdzi, że będąc dzieckiem spadła z garażu i miała rozbitą czaszkę (nie pamiętam takiego zdarzenia) i to dlatego. Ale ile można się usprawiedliwiać. Co może pomóc? Lecytyna? Jakieś silniejsze leki? Z nią nie da się już dogadać, ma trudności z nauczeniem się najprostszych rzeczy. 3 razy tłumaczę, jak wysłać e-mail (kiedyś sama to robiła), a teraz drze się na mnie, że nie umiem tłumaczyć, że to głupota etc. Błagam, pomóżcie!

Gość Szukająca_a
Błędy - literówki z pośpiechu! Czy ktoś zna leki na poprawienie pracy mózgu? Cena nie gra roli, byle nie na receptę, bo to wiązałoby się z pójściem do lekarza, a Ona lekarzy traktuje......

Gość Alzhaimer
W wieku 40 lat???

Gość Szukająca_a
Proszę o polecenie środków!

Gość Szukająca_a
Lekarstwa? Nie wiem... zioła?

Gość Szukająca_a
podnoszę

Gość Szukająca_a
halo?

Gość tez 40stka
podsun jej orzeczy sa dobre na pamiec :-) i ginko biloba

Gość Szukająca_a
Je orzechy (uwielbia), jak i ryby od młodości :(. Z dwa razy w tygodniu dawka ryb i orzechów tak raz tygodniowo. Zapytam, o to ginko biloba

Gość Szukająca_a
Niestety dotychczasowe lekarstwa nie pomogły. Co możecie polecić na te niepanowanie nad nerwami, ataki na wszystkich bliskich. I czy w takiej sytuacji potrzebna jest bardziej pomoc psychologa, neurologa czy psychiatry?

Gość pilneeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
wizytę u neurologa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!