Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Małpka w domu jako zwierzaczek

Małpka w domu jako zwierzaczek

Polecane posty

Gość Małpka w domu jako zwierzaczek

Małpka w domu jako zwierzaczek co o tym sądzicie czy można mieć taką małpkę zamiast pieska ? przecież małpki są inteligentne i mądre więc chyba będą potrafiły dostosować się do domowego środowiska ?

Gość heheh hehehe hehehe
Tak,tak-jak najbardziej .Kup sobie malpunie.Taka inteligentna,kochana.Kup sobie.Kup.

będziesz miała do pogadania kogoś na swoim poziomie kurna, co za tępole tu siedzą

Gość gffffsdg
przeciez mozna miec malpe.

Gość yy87y7
ja bym naprawde bardzo chciala mieć małpkę ale w Polsce to chyba niemozliwe :( chyba byłoby nielegalne

Gość kubek11
zrób sobie dziecko, z twoim poziomem, to będzie jak małpka

Gość kubek11
nagroda Darwina murowana

Gość robaczek41 in orange
naoglądała się "przyjacioł" jak ross miał małpkę marcela i teraz też by chciała :P

Gość kubek11
to niech sobie jeszcze wąsy niezmazywalnym flamastrem namaluje

Gość robaczek41 in orange
i wybieli zęby, które bedą świecić w ultrafiolecie :D bueheheheh 🖐️

ja myślę, że to legalne , ale kup ją jako np. małpę jako dekoracja albo przyrząd do nauki bo małpka jako zwierzaczek to raczej nie przejdzie :( a potem zarejstruj jako psa. i płać podatek jak za psa, nikt się raczej nie skapnie i będziesz mieć na nią papiery i podatek jak sama małpka pita wypełni

Gość kubek11
uszkodź jeszcze jej kręgosłup, żeby na czworakach chodziła i szczekała tylko nie przesadź, bo zostanie politykiem

Gość kurde co za lamusy
wszyscy krytykuja, a ja uwazam, ze to swietny pomysl!! nareszcie ktos fajny sie pojawil, malpka to swietne i slodkie zwierzatko, jakbym miala mozliwosc, to sama bym sobie sprawila takiego zwierzaka!!!!! brawo, za odwage i za pomyslowosc, super, super pomysl:)

Gość kubek11
bullshit, słodki jest tylko mózg, reszta żylasta i bez smaku, nie wiesz nie pisz

tak od razu! małpki dla wszystkich ! ale żeby mieć małpkę to tak naprawdę wiecie ile zachodu? nie wiecie, a chcecie mieć biedne zwierzątko. trzeba wystąpić z wnioskiem o adopcję, później podać powód chęci posiadania małpki ( tylko szczery ! bo oni mają wykrywacz kłamstw i kłamczuchom małpek nie przyznają) a potem napisać czy się spełnia kryteria, czy zapewnisz jej życie w luksusie oraz dobre świeże banany. jak choćby jeden banan będzie zgniły to małpka przepadnie i dostanie ją sąsiad po lewej. i małpkę trzeba odwszawiać codziennie i myć po około 8-9 godzin , macie tyle czasu? naprawdę, półtora raza się zastanówcie nim podejmiecie decyzję o wejściu w posiadanie małpki

Gość kurde co za lamusy
nie znasz sie, bo wlasnie najslodsza jest dwunastnica i, co do mozgu, poniekad sie zgadzam, najlepsze jest cialo modzelowate:)

Gość kurde co za lamusy
przestancie straszyc! malpki sa sliczne, slodkie i kochane!! ja chce taka palpke:(

Gość kurde co za lamusy
malpke* kurde:)

Gość kubek11
a może najprościej walnąć się 3 razy bejsbolem w łeb i samemu zejść do poziomu małpki, czy wtedy autorka wątku mnie adoptuje?

Gość kubek11
opolskie - straszna tam dzicz, pumu, małpy

Gość kurde co za lamusy
malpke* kurde:)

Gość kubek11
nówki nieśmigane

Gość CzekoladowaxD
My Gash! Wiesz w ogóle co to małpka? Wiesz jaki to obowiązek? Masz warunki do tego? Owszem legalne są małpki, nawet w Polsce. Ale nie wiem czy wiesz, że te twoje "słodziutkie małpki" nie są tak kochane jak ci się wydaje. Będą skakać ci po lampie, załatwiać się gdzie popadnie, będzie cię ciągnąć za włosy, gryźć więcej niż się da, psuć wszystko, itp. A w dodatku utrzymanie takiej małpki to ogromne koszty, z resztą one nie są tak inteligentne jak ci się wydaje. Zastanów się zanim skażesz to zwierzę na mękę.

Gość 43242344rere
Ja tez kiedys marzyłam o małpce.... Nie jest nielegalna? TO dobrze, że przynajmniej tyle. Stasznie mnie wkurwia jak państwo wpierdala sie do kazdej rzeczy.... wrrr...

Gość 43242344rere
Ja tez kiedys marzyłam o małpce.... Nie jest nielegalna? TO dobrze, że przynajmniej tyle. Stasznie mnie wkurwia jak państwo wpierdala sie do kazdej rzeczy.... wrrr...

NO nie wiem czy dobry pomysł brać zwierze mądrzejsze od siebie :classic_cool: A tak na serio to małpy są z tego samego rodzaju co ludzie i też mają swój rozum i w wielu przypadkach mordują swoich właścicieli :O

Gość tinnacle
Wszyscy krytykują, a nic nie wiedzą. W POLSCE JEST LEGALNE POSIADANIE MAŁPEK! Są to 2 rodzaje: kapucynka i sajmiri. Radzę poszperać w internecie, całkiem sporo na ten temat jest i można znaleźć bardzo dobre hodowle tych małpek. Warto pamiętać, że małpki dojrzewają ok. 2-3 roku życia, więc aby się oswoiła warto zabrać ją do swojego domu przed ukończeniem tego wieku. Są też małpiatki. Mniejsze niż małpki, prawie tak samo inteligentne. Są to małpki pazurkowcowate, m.in.: tamaryna, marmozeta, uistiti i pigmejka. Szczerze powiedziawszy, nie wiem, czy jest ich więcej. Oczywiście, posiadanie małpki wiąże się z dużą odpowiedzialnością, ale uważam, że każdy posiadacz swojego pupila, czy to gekona, czy psa, kota, papugi czy wreszcie małpki, powinien być odpowiedzialny. Jedyna różnica jest taka, że psa możemy "wsadzić" do klaty przy budzie i "nie ma problemu". Dla małpki musimy wygospodarować dużą klatkę lub osobne pomieszczenie i, oczywiście, jeżeli chcemy ją oswoić, bawić się z nią każdego dnia. Nie da się jej tak łatwo wytresować jak psa. Pozdrawiam, i mam nadzieję, że pomogłam ;)