Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kompleksiastaWiekiem

jego ex była 9 lat młodsza ode mnie

Polecane posty

pomozcie bo ja wariuje :/ moj Luby 2 miesiace przed naszym poznaniem spotykał sie z 18stką ja mam 27 lat... czuje sie z tym bardzo zle bo 9 lat dla mnie to sporo ja nawet nie wyobrazam sobie bym mogla z 18sto latkiem pojsc w ogole na piwo a co dopiero robic cos wiecej dlaczego doroslych facetow kreca tak mlode dziewczyny:( ok mlode cialo i ten urok i itd, ale nie rozumiem dlaczego taki przeskok??? tak nagle z 18stki na 27 latke z dzieckiem :( czy to normalne ze nie moge sie pogodzic z tym ze jego takie młode kreca?? :( czy kazdego faceta ?????

czy to normalne ze nie moge sie pogodzic z tym ze jego takie młode kreca?? czy kazdego faceta ?????" napisz meila do p.Łapickiego :P z takim zapytaniem :)

kochanie spójrz na to w ten sposób - jednak wybrał Ciebie a nie \"małolatę\" :) \"osiemnastka\" nigdy nie da mężczyźnie tego, co dojrzała kobieta, ponadto jeśli nawet fizyczność brać pod uwagę mężczyźni oczy gubią za \"małolatami\" ale przyszłość wolą planować z dojrzałą, w jakiś sposób już doświadczoną i stabilną partnerką. Myśl o sobie w takich kategoriach! Jesteś piękna, mądra i dobra, wybrał Ciebie więc on również tak uważa.

Gość agatkaliseczek
kazdego faceta kręca młodsze- tak było jest i będzie

dzieki :(

Gość agatkaliseczek
SENNA WIEDŹMA dlaczego osiemnastka nie moze dać mężczyźnie to co kobieta co ma 27 lat???? głupia jesteś i tylo

Gość Mantylla
Wiem ze nie mozna tak generalizowac i moze byc inne wyjasnienie, ale przychodzi mi do glowy tylko jedna sytuacja. Mnie ex rzucil dla starszej ode mnie kobiety z dzieckiem (z tym, ze ja mialam lat 27, on 33, a next - 32). Bylismy razem 6 lat. Na poczatku myslalam, ze sie zakochal, stracilam cala wiare w siebie. Teraz widze, ze to nie o to chodzilo, a o nude. Nie bylo rutyny w naszym zwiazku, ale dowiedzialam sie, ze w przeszlosci ex zmienial dziewczyny jak rekawiczki - i ta byla kompletnie ode mnie odmienna. Ja z kolei zdradzil ze starsza... i tak sie to ciagnie do teraz, juz kilka lat. Sa ciagle nowe. Powiedz mi, czy od razu po poznaniu zaczeliscie byc razem? Bo jesli tak latwo zrezygnowal z poprzedniej, tzn. w 2 miesiace, to chyba swiadczy ze nie umie tworzyc wartosciowych zwiazkow. Ale z drugiej strony moze byc inne wytlumaczenie

senna wiedzma....dawno nie uslyszalam nic milego... mi chodzi tylko o to ze to az 9 lat roznicy... 18 lat to jest młoda dziewczyna.... eh...raczej ze zrozumieniem mnie tutaj bedzie cieszko :(

eh...raczej ze zrozumieniem mnie tutaj bedzie cieszko" dokładnie jak piszesz :) ciezko jest zrozumiec takie kobiety które widzac partnerów z róznica 10 lat , zastanawiaja sie jak oni moga tworzyc zwiazek .... ciezki przypadek :P

agatkaliseczek - po pierwsze trochę szacunku, ja na Ciebie nie wjeżdżam za wypowiadanie własnych opinii, prawda? A po drugie nie neguję ich istnienia ale faktem jest, że niewiele jest "osiemnastek" potrafiących stworzyć i CHCĄCYCH stałego związku. Spójrzmy prawdzie w oczy, młode w większości wolą się bawić. Podkreślam: W WIĘKSZOŚCI, żebyś się nie czepiła, że uogólniam. Skoro "spotykał się" jest użyte w czasie przeszłym, znaczy to, że jednak z jakichś przyczyn mu z nią nie wyszło, co również pozwala domniemywać powody rozpadu związku, choć naturalnie nie są one oczywiste a pozostają w sferze domysłów.

Gość jak mozna brac do geby
jakiegos kutasa, ktory sobie uzywal w smierdzacej cipie zaniedbanej zony??? I czym ty sie beatko chwalisz? Ze szmata jestes????

czy odrazu....? rozumiesz....ja poczulam to "cos" odrazu, on niby tez nie mam kilkunastu lat by sie pierw spotykac na randkach przez kilka miesiecy... nie mieszkamy jeszcze razem.... ale meczy mnie to bardzo, bo dla mnie 18 lat to tak malo!!! wybaczcie 18stki, nie chodzi mi o ujmowanie wam czegokolwiek tylko o ta roznice, tutaj 18stka a nagle 17 z dzieckiem przeciez to zupelnie inne 2 swiaty, obrot o 360st z nia jezdzil nad morze, na weekendy, kiedy chcieli a ze mna tak juz nie jest :( ze mna w domu jedynie posiedziec... wiec dlaczego zrezygnowal z takiego zycia?? ktore przeciez dla faceta jest takie wazne swoboda, brak ograniczen, eh

regres chyba sie nie rozumiemy, chodzi mi o roznice wieku tak młodej dziewczyny nie gadaj ze nie ma roznicy pomiedzy roznica wieku 18stki i prawie 30stki a pomiedzy kobieta 30 letnia i kolo 40, te drugie sa obie dojzale i dorosle, ta pierwsza nie jest, jest zbyt duza roznica pomiedzy taka 18stka a mną...rozumiesz??

zgadza sie :) ale co widzisz w tym złego jak sie oboje zgrywaja, i dogaduja w zwiazku ? Tworza fajna pare i jest im dobrze ze soba ... jestes anty tylko dlatego ze ta roznica jest duza w społecznym mniemaniu ?

nie jestem anty.... tylko jest mi zle wiedzac ze tak mlode dziewczyny go interesowaly:( ale to jest dziewczyna, wazne ze ma mlode cialo, i tylko to sie liczy wazne zeby miala 2 cycki i fajna dupe, nie wazne czy ma 15, 18 czy 40 lat , byle tylko miala "piekne" cialo o to podstawa

agatkaliseczek->czemu 18 nie da tego co 27??? haha dla mnie to pytanie jest po prostu zenujace...autorko ile twoj luby ma lat??podejrzewam ze tyle co ty lub ciut wiecej a wiec agatkaliseczek dlatego nie da.jest wielka przestrzen psychiczna miedzy tymi ludzmi...moze pozniej ale nie jak ona ma 18 lat.ja mam 22 a moj ma 29 i pomimo tego ze przeszlam duzo w zyciu i jestem w miare spokojna opanowana to widac czasem nasza roznice wieku.nieraz byla sytuacja ze bylismy w wiekszym gronie gdzie kumple mojego faceta i rowniez on spogladaja na jakies \"malolaty\" (no sama moze i nie mam duzo ale wiadomo o co chodzi) po pozniejszej rozmowie moj facet mowi...daj spokoj popatrzec moze i tak jak normalny facet ale wiazac sie czy cos??a o czym mialbym z naia gadac(wiek 17 18) o tym jakie jej stopnie w szkole wystawili??

Gość Mantylla
kompleksiastaWiekiem czy odrazu....? rozumiesz....ja poczulam to "cos" odrazu, on niby tez nie mam kilkunastu lat by sie pierw spotykac na randkach przez kilka miesiecy... nie mieszkamy jeszcze razem.... ale meczy mnie to bardzo, bo dla mnie 18 lat to tak malo!!! To cos, co mozna poczuc od razu to pozadanie i fascynacja ale nie milosc. Jesli nazwal to wiekszymi slowami, to prawdopodobnie czarus z niego. Rozmawiajac z Toba, mowi przede wszystkim o Was, czy sam z siebie uwzglednia w planach Twoje dziecko, nie pytany okazuje, ze je akceptuje? Niewazne, ile masz lat - wydaje mi sie, ze odpowiedzialny czlowiek najpierw wlasnie poznaje kogos przez kilka miesiecy, ocenia - potem mowi o milosci i wspolnych planach. Tylko niedojrzali, a desperaci po paru dniach snuja plany, bo "zegar biologiczny bije". Jestes jeszcze mloda, duzo mlodsza ode mnie, nie popelnij bledu... wiesz, ze nasze potkniecia odbijaja sie na naszych dzieciach.

pora zaczac dokladnie o to chodzi tego nie moge zrozumiec o czym oni rozmawiali ??? jesli sie dogadywali, bylo im milo dobrze, ok ale rozmawiali o polmetku??o tym jak kolezanka byla ubrana dzis w szkole?? nawet jest to tez ok ale chodzi o to jak mogl sie tak przestawic!! bo przeciez ze mna o tym nie pogada przy mnie jest inny swiat, jak wczesniej mogla go inetesowac 18stka a 2 miesiace pozniej samotna matka :/

Gość sloenczko Swiecace
moj mnie rzucil mowiac ze mam wyglad malolaty , wygladam mlodo- to chyba plus a nie minus, a zakochal sie w 16!!!!!!!!! dziecwzynie, facet 27 lat , ona 11 lat mlodsza od nas, zakochal sie przez neta, nei widzilei sie, ale podobno slodza sobie, i ona bedze sie z nim kochala caly czas, non stop, chwali sie :( a ja go kocham, on szuka zony, mowi ze ja jak dziecko sie zachowuje, ale to co teraz robi on, widac kto ta naprawde niedojrzale sie zachowuje, dodam ze owa dziewzcyna ma wciaz 15 lat, wchodzi do mnei ciagle na NK!:( i jest "wieksza" o wiele ode mnie; a on zawsze wolal takie filigranowe jak ja... troche czuje wstret:(

Gość rooibos
w moim przypadku to ja jestem ex i ta mlodsza, mam 23 lata, moj byly 31 a jego next 36 :) czyli ja jestem mlodsza od niej o 13 lat :) nie wiem co jego next mysli o tym, ze on mial duzo mlodsza dziewczyne. zdaje sie, ze jej to nie przeszkadza. a moj poprzedni ex mnie zostawil dla kobiety 10 lat starszej od siebie. znaczy ja wtedy mialam 20 lat, on 26 a jego next 36 + dwojka dzieci :D

Mantyla kochana nie napisalam ze wyznalismy sobie milosc po 2 spotkaniach:) napisalam ze poczulam to "cos" co sprawilo ze chcialam spotkac sie kolejny raz a to ze byla fascynasja i pozadanie to oczywiste bo co mozna czuc jak sie ludzie poznaja?? czy to cos zlego?? gdyby nie bylo tego "czegos" to nie chcialabym dalej tego ciagnac przeciez nie zamieszkalam z nim po 2 miesiacach caly czas sie poznajemy milosc przychodzi z czasem jaka ona bedzie wyjdzie w praniu

Gość sloenczko Swiecace
moj byly ktorey wie ze go kocham i staram sie by wrocil, od miesiaca gada z ta nadal 15 latka, kocha ja , ona jego ! zakochala sie w jego straych rozbieranych fotach na NK sprzed ponad 2 lat:( a on teraz nie pracuje, nic, siedzi w domu, chodzic nie moze, zachorowal itp... bajeruje, on gdy sie zakocha w samych oczach to robi wszystko... mial mnie:( milosc opieke wszystko:( to woli sie pobawic z malolatami anizeli zalozyc rodzine ktorej tak pragnal, oboje:( co ja mam o tym myslec ? :(

wiesz...18 lat...a 23 to uwazam ze jest roznica

Gość sloenczko Swiecace
ja wiedzac o tym ze jakas wiele mlodzsa mu w glowie co prawda (nierelanie narazie) zakrecila, nie czuje zadnego kompelksu, tylko troche wstyd mi za niego, jakis wstret czuje, dorosly facet opowiada o sexie dziewczynie w wieku mojego siostrzenca:(

sloneczko...Ty to masz problem :( Kochana wybacz...dupek...zeby nie powiedziec nawet pedofil 15 lat :/ no ja nie kumam tego co oni robia... rozejzyj sie do okala za odpowiedzialnym facetem a nie....

Gość Mantylla
Nie wiem, co zrobiliscie po 2m-cach, dlatego spytalam. Obserwuj go. Czy czasem nie jest dziecinny, czy mysli powaznie. Ile ma lat Twoj partner? Jest od Ciebie starszy? Aha, wracajac do 18-latek - niektore sa nad wiek dojrzale (znam kilka takich - nieglupie, poukladane, odpowiedzialne, oczytane), wiec mozna z nimi rozmawiac. Pytalas jego, co on w niej widzial?

słoneczko dokladnie....."wstret"

Mantyla jak zapytam co w niej widzial (tak dokladnie) to sie nie pozbieram bo bede doszukiwala sie w sobie tego czego ja nie mam a ona miala :/

Gość Mantylla
Zawsze Ci moze powiedziec, ze sam nie wie ;)