Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wporzo

Problemy z prezentami ślubnymi

Polecane posty

Gość Wporzo

Witajcie. Jak mogę powiedzieć swoim znajomym, gościom weselnym ipt., że chcielibyśmy otrzymać od nich w prezencie ślubnym np. mikser a nie 3 zastawy stołowe? Macie jakieś pomysły w tym temacie?

Gość sdf
jasne.dac im liste.najlepiej ustnie albo tym co blizsi dac liste i niech sie rozdziela,zebys nie dostala 5mikserow ;)

przeważnie goście pytają młodych co chcą w prezencie, ew. podpytują rodziców czy rodzeństwo. wtedy można im przekazać swoje pomysły. możecie też zrobić listę prezentów.

chyba i tak lepiej pieniadze - nie bedzie problemu ze dostaniesz kilka takich samych rzeczy albo nawet 1 ale nie spelniajaca Twoich oczekiwan za pieniadze sami sobie kupicie co i jakie bedziecie chcieli

Gość no nie wiem albo
kupią albo im się kasa na co innego rozejdzie. Najlepiej zrobić listę prezentów, gdzie wszystko opisujesz co, jakiej firmy i podajesz cenę, żeby goście od razu wiedzieli czy mogą dana rzecz wybrać. Jest mnóstwo stron ślubnych, gdzie takie listy można zakładać. Ale najlepiej informację o liście umieścić na zaproszeniu!

Gość yhyy
dla mnie jednak takie wymuszanie na gosciach prezentow jest malo taktowne i strasznie burackie. niech dadza, co chca.

Gość ale tak się
praktykuje na całym świecie. nie zawsze oczywiście,ale to fajny pomysł. I goście się dogadują między sobą co i jak. A z tymi prezentami kupowanymi w ciemno to tak jest. Ja dostałam 3 zelazka i świecznik w stylu "wieś śpiewa i tańczy". A z kolei na komunię chrześniaka nie dogadałam się z chrzestnym i oboje kupiliśmy po rowerze. Kilka lat temu to było, ale teraz pytam. I mam dwa wesela niedługo i zapytałam - co chcą i czy nie wolą kasy. Bo cieżko trafić w gust, mnie podoba sie co innego a siostrze co innego.

ja się też bałam, ale dostałam tylko trzy i akurat trafione. A tak to pieniadzę. Ja juz od 6 lat mieszkam sama a jesteśmy rok po cywilnym, wiec wszystko mamy i chyba goscie, bez proszenia się do tego dostosowali.

trzy prezenty a nie trzy miksery. Każdy prezent inny

Gość lukaszdzik
Ja mam inną propozycję... natrafiłem niedawno na portal iWish.pl - i w nim możną sobie zrobić swoją listę wymarzonych prezentów :). Fajne jest też to, że znajomi mogą się tam zrzucać na jakieś droższe prezenty dla nas a nawet mogą sami dopisywać prezenty do naszej listy życzeń (my tych dopisanych prezentów nie widzimy, więc tym fajniejsza jest to niespodzianka). iWish mi się spodobał... chyba też przez to, że jest dość prosty i fajnie wygląda - ja polecam

no ja wszytskim w kolo mówie że wolimi pieniądze niz prezenty, mieszkamy razem od 2 lat, w Anglii i nawej jeżeli kupią nam jakieś mixery żelazka, to musimy przejściówki kupic, bo tam są inne gniazdka kontaktowe, no i np moja kuzynka pytała się co chcemy dostać, bo miałam krótką liste prezentów takie jaki: mixer wielofunkcyjny, garnki emaliowane, żelazko i mówie jej że już nie ma prezentów do wyboru to ona że spoko da kase tyle ile będzie mogła, ale nie dużo, no to ja pomyślałam ok, tylko ciekawe ile dla niej jest to nie dużo, chyba że chciała kupić prezent za 100zl i miec spokój. A buty za 1tys zł sobie kupuje:D Ale spoko hehe

Gość nkllhjklkp
Nie przejmuj się teraz rzadko daje się prezenty, przeważnie kasę. To kiedyś bardziej dawno prezenty, bo wtedy ludzie przed ślubem z reguły ze sobą z reguły nie mieszkali, a teraz mieszkają i mają wszytko w domu już przed ślubem ;)