Energiczna Trzydziestolatka 0 Napisano Czerwiec 17, 2009 Wybieram sie z kolega na slub jego brata. Probowalismy podpytac, co chcialby dostac, ale upiera sie, ze \"nic nie chce\" :o Nie wiem co to - kokieteria...? Wiec oczywiscie damy mu pieniazki, ale chcialabym dokupic jakis drobiazg, zeby to tak glupio nie wygladalo. Myslalam o porcelanowym zestawie kawowym i herbacianym + zestaw kaw i herbatek. Ale moze ktos ma lepszy pomysl? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sillyofme 0 Napisano Czerwiec 17, 2009 samochód jak cię nie stać na prawdziwy, to resoraka a tak poważnie to Twój pomysł wydaje się być dobry :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość corna Napisano Czerwiec 17, 2009 Moim zdaniem prezenty na ślub to nienajlepszy pomysł- młodzi w ten sposób mogą dostać kilka żelazek, cztery odkurzacze, dziesięc zestawów garnków... Najlepiej dać pieniądze- to im się przyda. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zestaw tzn. filiżanki itp. Napisano Czerwiec 17, 2009 ? Jak nie mówią, że chcą coś konkretnego, a i tak chcecie dać kasę, to po kiego chcesz kupować jakieś skorupy, które jak im się nie spodobają to upchną gdzieś w kąt i tylko będą przeklinać, że im miejsce zajmuje. Daj samą kasę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość corna Napisano Czerwiec 17, 2009 A jeśli chcesz coś dokupić to moim zdaniem lepiej jakiś dobry alkohol z wyższej półki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sillyofme 0 Napisano Czerwiec 17, 2009 zestaw alkoholi! ostatnio z kumpelą przechodziłyśmy obok sklepu, na nowomiejskiej w Łodzi zdaje się, tam jest taki sklep, mieli alkohole w takich zayebistych butelkach, że poezja :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość marychaM Napisano Czerwiec 17, 2009 Weź pudło drewniane - skrzynka od stolarza :) nałóż do niej słomy i połóż dwa kieliszki i dobre wino. Wszystko ładnie przyozdób wstążeczką i nie zapomnij dać kartki z życzeniami i kopertę z KASIURĄ!! Całość do ładnego papieru i nie obracaj paczką bo się kieliszki rozbija :) Możesz to zapakować do przeźroczystego szeleszczącego papieru- folii i na pewno będzie się podobać. To będzie to NIC - co chcieli :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Energiczna Trzydziestolatka 0 Napisano Czerwiec 17, 2009 Hm, alkohol niewatpliwie zuzytkuja :D Tylko czy to nie zbyt wulgarne? Ale to jest mysl :) Pieniazki i tak dajemy, ale jakos mi glupio isc z sama koperta :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość arabica Napisano Czerwiec 17, 2009 Mnie bardzo się podoba pomysł podarowania serwisu do kawy:) Ładnie przyozdobione wino w pudełku jest dobre na troszkę inne okazje, bardziej kameralne. Ślub zakłada jednak troszkę dystansu i powagi, przynajmniej na początku... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Energiczna Trzydziestolatka 0 Napisano Czerwiec 17, 2009 Serwis to moze za duzo powiedziane, jakies dwie filizanki z podstawkami do kawy i dwie inne do herbaty, akurat dla nowozencow :) serwis to mi sie kojarzy z zastawa na 12 osob, a to ma byc jakis drobiazg. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Energiczna Trzydziestolatka 0 Napisano Czerwiec 17, 2009 Zastawy nie chca bo podobno maja :) ale mysle ze o 4 male filizaneczki na specjalne okazje z ciekawym wzorem sie nie pogniewaja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość maja_88 Napisano Czerwiec 17, 2009 widzialam takie zestawy np. w okraglym pudełku 4 filiżanki ze spodeczkami..bardzo ładne..pudelko najczęściej jest w taki sam wzor jak na filizankach ze nawet nie trzeba w zaden papier pakowac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano Czerwiec 17, 2009 jedno idrugie jest ok, ale ja osobiscie wolalabym wino i 2 kieliszki:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pier...sie tymi filizankami w Napisano Czerwiec 17, 2009 widac, ze to jakies ze wsi...tez dostalam filizanek,filizaneczek,herbatek,kawek,a takie wzory,a na 12 osob, a na 2 osoby....po kiego czorta te skorupy nowozencom,czy ty potrafisz mi to wytlumaczyc,tepa babo? po 2 latach,jak dosc mialam wycierania tego gowna z kurzu spytalam znajomych czy chca (ktorzy na slubie nie byli i nie wiedzieli ze takie cos dostalam...:O ) ...ale nikt nie chcial,wiec wypieprzylam wszystko na smietnik, nawet przez chwile mi nie bylo zal czy przykro,maz byl tego samego zdania... NIGDY NIE DAWAJCIE NA SLUB PIEPRZONYCH FILIZANEK I INNYCH SKORUP !!!!!!! i to nie tylko moje zdanie,ale innych biednych par rowniez Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja też dostałam oprócz Napisano Czerwiec 17, 2009 zamówionego serwisu, jeszcze ze dwa takie dodatkowe, jeden na sześć osób, drugi na dwie, ni przypiął ni przyłatał do niczego mi nie pasują, na razie stoją zadołowane w jakiejś szafce, ale jesteśmy stosunkowo niedługo na swoim, więc jak zacznie rzeczy przybywać to nie będę miała żadnych skrupułów, żeby to wypieprzyć. Najlepsze, że dostaliśmy je od osób, które nawet nie były na weselu, tylko na ślubie. Jeśli młodzi mówią, że nie chcą prezentów to na litość boską, NIE USZCZĘŚLIWIAJCIE ICH NA SIŁĘ!!! Jakby chcieli to by zrobili listę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pier...sie tymi filizankami w Napisano Czerwiec 17, 2009 a jak masz jakies smieszne objekcje,co do dania nowozencom tylko pieniedzy, to polecam zrobic to w jakis smieszny sposob - np z banknotow 10zl zbudowac drzewko (banknoty jako liscie i stelaz z miekkiego drutu ozdobione bibulka) , albo jako tort (forme tortu zbudowac z okraglych styropianowych krego,ozdobic bibulka i powtykac banknoty jako swieczki), albo skrzyneczke ozdobic jako skrzynie skarbow,nasypac piasku,dodac muszelek i kwote jaka chcesz dac rozmienic w banku na nowe swiecace 1zl,2zl,5zl monety i wymieszac z piaskiem)...znam dziesiatki takich pomyslow,w jak ciekawy sposob dac pieniadze (i zawsze robily furore),ale wam sie po prostu lba nie chce ruszyc i dajecie te jebane filizanki....zgoroza,wies tanczy i spiewa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Energiczna Trzydziestolatka 0 Napisano Czerwiec 18, 2009 do pier...sie tymi filizankami w Zawsze jestes takim chamem, czy zona/ maz Ci nie dal i wyladowujesz tu swoje frustracje? Nie chce dawac pieniedzy w ciekawy sposob, chce dac cos OPROCZ PIENIEDZY, a nie sadze, zeby kupa piasku i wiadro groszakow ktorych liczenie zajmie pol dnia bylo bardziej trafionym drobiazgiem, niz filizanki. A co do innych pomyslow - owszem, mam je, ale nie znam tej pary, a do realizacji niektorych nie mam odpowiednich mozliwosci technicznych. ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Energiczna Trzydziestolatka 0 Napisano Czerwiec 18, 2009 do psychiczna kafezdzira Tylko jakos nie widzialam ladnych kieliszkow :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach