Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

EMTI

JAKI SMAK TORTU??

Polecane posty

Hej:) Mam problem bo nie wiem jaki wybrac krem do tortu: bita śmietana, nugatowy, ajerkoniakowy? I jaki dżem to tego żeby tort nie był mdły? Podzielcie sie swoimi doświadczeniami:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość toogggi
najfajniejsze sa torty lekkie - czyli bita smietana + galearetka + owoce. Ja noe znosze tych ciezkich mas, zreszta z doswiadczenia wiem, ze goscie nigdy do konca nie zjedza kawalka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no to chyba jednak mimo wszystko zdecydyje sie na bita śmietane:) A jaki smak dżemu proponujecie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do bitej porzeczkowy dzem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość vods
a dlaczego na weselach nie podaja tortów owocowych? Przecież takie są najsmacznejsze i nie mdłe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość HellBoy B.
tortowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tortów owocowych czyli co tort o smaku owocowym?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie zwykla bita smietana ale z dodatkiem 'utrwalacza' sa takie fixy do bitej smiateny - dodaje sie podczas miksowania i na pewno sie nie rozpusci

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość magda_lena24
na moim weselu były chyba 4 albo 5 tortów (oczywiście różnej wielkości) i każdy miał inny smak. wiem że smakował tort z kremem z owoców leśnych. Kiedyś na innym weselu jadłam pyszny tort z kremem śmietankowym i kawałkami arbuza!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
o prosze ciekawe zestawy, no i nad tymi różnymi smakami tez myslała bo tort będzie 4 lub 5 piętrowy, także każdy może mieć inny smak, ale sama nie wiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość vods
nie, tort z owocami, zamiast tych wszystkich kremów i dżemów w środku są owoce. Na wierzchu tylko warstwa kremu, tak żeby ładnie wyglądało. Jadłam kilka razy taki tort, z cukierni, a nie swojej roboty i był świetny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do bitej porzeczkowy dzem
m a d z dobrze mówi do bitej smietany trzeba dodac fix zeby sie nei rozpusciła z owocami napewno dobry ale ja bym nie robiła bez kremów dzemów tylko z samych owoców

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no to o tym fixie to w cukierni powinni chyba wiedzieć... jutro się do cukierni wybieram zamawiac więc się spytam o ten fix. A jakie ciasta proponujecie na wesele? Bo ja tez nie mam pojęcia jakie wziąć, sernik wiedeński z brzoskwiniam napewno bo wiekszośc go lubi, szarlotka, jakieś na biszkopcie z takim jakby ptasim mleczkiem i galaretka z owocami i co jeszcze?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja miałam tylko tort
, żadnych innych ciast nie było. Tort był z bitą śmietaną i świeżymi truskawkami i poziomkami, pycha. Był czerwiec i nic nie popłynęło, nikt się nie zatruł.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no ja mam slub 19.09.2009 także upałów już nie będzie, a co do ciast, to chcę ciasta bo jakoś tak bez ciast dziwnie dla mnie:) Tym bardziej że tort będzie późno, a tak do kawy to co ludzie będą jedli:) Ale każdy robi jak uważa. To co dziewczyny podajcie jakieś dobre ciasta na wesele:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tez mamy 19.09 dlatego tz nie boje sie ze tort sie zacznie rozplywac.a zadnego innego niz z bita smietana bym nie sprobowala. i napewno nie wezme ciasta tortowego gdzie bylo by czuc alkohol. fuj.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
u mnie był dodany dze z czarnej porzeczki - wszyscy chwalili tort, że był pyszny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja lubie placek ze sliwkami
tyle, zeby mial uczciwe kruche ciasto pod spodem, a nie nie wiadomo co,sernik, ale taki domowy, z duza iloscia rodzynek, albo keks gdzie jest b duzo bakalii. Szarlotki z cukierni sa na ogol beznadziejne, widac łatwo je spaskudzic.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja ciasta nie bioere z cukierni tylka taka babka piecze w domu i jest sprawdzona, bo moja przyszła szwagierka często u niej bierze ciasta na większe imprezy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tort tylko śmietanowy! te wszystkie ciężkie masy zapychają i zamulają. tym bardziej, że jak mówisz tort będzie podany późno (pewnie po północy?). wyobraź sobie podpitego wujka, który miesza z wódką masy tortowe :D co do ciast to my mamy: sernik, szarlotkę, ciasto z owocami, które akurat będą dostępne i makowiec. do tego chcemy dokupić trochę małych ciasteczek, takich na jedno przegryzienie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość marletta
o której tort sie daje - bo sie juz zamieszałam - mam slub o 14.00 na sali bedziemy o 15.30 - obiad i pozniej sesja - kiedy tort mam dać ? pomocy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no u nas tort najprawdopodobniej wjedzie przed oczepinami o północy:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość okularnica....
u nas było tak, ze kucharka kazała nam zamówić w danej cukierni, a w cukierni powiedzieli, ze oni robią taki i taki, no i w sumie na to przystaliśmy. Smak tortu to najmniejszy problem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no tak niby najmniejszy ale jednak chcialabym żeby był dobry:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość okularnica....
W dobrej/sprawdzonej cukierni każdy smak zrobią dobrze. No chyba, że ktoś ewidentnie nie lubi np orzechowego czy czekoladowego, to nawet z najlepszej cukierni nie bedzie mu smakować.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no właśnie ja tez tak uważam :) I już chyba postanowiłam że wezme ten z bita śmietana, ja takie lubie najbardziej. Nie lubie tortw mdłych, ta z kremami takie właśnie mi sie wydają.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie wiem dlaczego w Polsce
jest taki maly wybor tortow. na weselach znajomych w USA sa troty o wszystkich mozliwych samakach owocow. nie znam sie na pieczeniu, ale biszkopty przelozonesa jakby zelem owocowym, nie jest to masa ani dzem. dzieki temu tort nie jest mdly i jak juz wspomnialam mozna wybrac owoce jakie sie chce. na wierzch daje sie kremy, lukier, bita smietane czy czekolade. ja osobiscie rowniez wybralabym torto owocowy, lekki. na weselach duzo sie je i tort jest dodatkiem wazne aby nie zapychal.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość *-*-*-*-*
Ja na swoim weselu miałam tort z bitą śmietaną (utrwaloną fixem oczywiście - ktoś, kto Ci powiedział, że bita śmietana się rozpływa, nie jest chyba fachowcem w tej dziedzinie) i brzoskwiniami! Pyszny! Goście zjedli co do okruszka i prosili o dokładkę. Ozdobiony był tylko trzema kwiatkami i zielonymi listkami z marcepana. Wyglądał skromnie a smak krył niesamowity.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
też wybrałam tort śmietankowy z kawałkami owoców. Najprawdopodobniej będą to brzoskwinie, ale jest to jeszcze do ustalenia. A dekoracja: będzie śnieżnobiały z białymi kwiatkami (chyba trzema) i srebrnymi "perełkami" Jak ujrzałam tą dekorację to się zakochałam w niej i nie miałam żadnych wątpliwości co do wyboru.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×