Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antonówkaaaa

Naleśniki inaczej.

Polecane posty

Gość antonówkaaaa

Proszę o przepisy. Najlepiej sprawdzone :)) Może ktoś zna przepis na inne ciasto naleśnikowe? Czym można naleśniki faszerować?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mozna miesem mielonym z przyprawa do makaronu bolognese(cos w tym stylu).na to plasterek sera i zapiec. moze byc tez ze szpinakiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ciasto Na slodko - dodaje cynamon, cukier waniliowy, sezam, pestki slonecznika Na slono - nie daje mleka, dodaje dynie, pieprz, czosnek, przyprawy np. majeranek Ciekawe nadzienia Na slodko - z miodem, z jablkami Na slono - z parowka i zoltym serem, z ryba (np. z filetem z pangi)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość na ciasto nie znam
a faszerować można chyba wszystkim. Ja najbardziej lubię farsze szpinakowe: 1. szpinak + feta +czosnek +pieprz wymieszać i nadziewać 2. szpinak + ser pleśniowy niebieski + ser żółty zwykły + gałka muszkatołowa, sól i pieprz wymieszać i nadziać, potem albo zapiec chwilę w piekarniku, albo na patelni na masełku, żeby sery w środku się roztopiły. Na szybko i niezdrowo lubię nadziać serem żółtym i tuńczykiem z puszki, to taka pozostałość z dawnych czasów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
robisz gore nalesnikow i kladziesz je na plask jeden na drugim. Jeden smarujesz szpinakiem, na drugi kladziesz np. pieczarki, na trzeci zolty ser etc. Kiedy masz juz ich kilka jeden na drugim wkladasz do piekarnika i zapiekasz (mozesz polac sosem, posypac serem). Po wyjeciu kroisz jak tort

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja czasami jak w domu same res
sztki robie tak: ciasto naleśnikowe solę i pieprze drobno kroję cebulke w kostkę drobną kiełbase/parówke pieczarki drobno papryka drobno wszystko razem wrzucam do ciasta mieszam i wylewam na patelnie takie grubsze naleśniki(ciasta ma być tyle żeby przykryło składniki nie za duzo) przewracam na upieczona stronę kłade ser żołty, pomidor w plasterki przykrywam pokrywka szybko, niedrogo i całkiem smacznie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ale sie glodna zrobilam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość antonówkaaaa
Dzięki,super przepisy. Fajny ten tort z naleśników,ciekawy pomysł. Przepis z fetą, szpinakiem i czosnkiem znam i bardzo lubię ;-) Jeśli ktoś ma jeszcze jakiś sprawdzony przepis, to proszę się nim podzielić. Z góry dziękuję :-) Dzisiaj na kolację naleśniki ;) jeszcze tylko nie zdecydowałam jakie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a tym farszem szpinakowym to badzo ciekawe kombinacje :D, hmmmm moze sie skusze, tym bardziej ze nie przepadalam nigdy za bardzo za szpinakiem, to kto wie, moze mi zasmakuje :))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość antonówkaaaa
podnoszę...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość osatnio zrobilam
z budyniem poszly pierunem ostatnio tak dobrze slodze jeszcze tylko z owocami, na slono polecam z parowka i warzywami -wychodzi zupelnie cos nowegoo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zamiast mleka
Jak na słono np. z bryndzą albo twarożkiem ze szczypiorkiem to ciasto można zrobić w ten sposób że zamiast mleka dajesz piwo. Ja robię naleśniki bez mąki: rozbełtane jajka (na 8 jajek pół szklanki słodkiej śmietany) mieszam ze śmietanką i smażę małe naleśniczki - dobre na słodko i na słono.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość antonówkaaaa
Marcelino a troszkę dokładniejszy przepis na te z parówką mogę prosić?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość antonówkaaaa
Może ktoś zna przepis na parówki w cieście naleśnikowym? Coś mi się o uszy obiło,że to pychotka...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Parowke nacinasz - albo nie - nacierasz przyprawami, owijasz w plaster sera, zawijasz w nalesnik... co w tym skomplikowanego? Mozesz przekroic na pol i uzyc polowki, a dodac wiecej sera i kilka kawalkow usmazonej pieczarki Pomysl z budyniem - rewelacja :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja wrzucam w naleśniki prawie wszystko co się tylko da (mięsa, sery, ryby, warzywa...). Nie lubię za to na słodko, ale to kwestia wychowania, bo mama nigdy tak ich nie przyrządzała. Ogranicza Cię tylko fantazja, wrzucaj to co lubisz. Eksperymentuj z samym ciastem (ja rzadko kiedy nie dodaje do niego przypraw, w ogóle uwielbiam ostrą kuchnię). Czasami robię a la kebab, tzn podsmażam mięso (cycki najczęściej) z przyprawą kebab-gyros), do tego sałata, świeży pomidor i ogórek, trochę kukurydzy lub papryki jak mam ochotę, do tego ostry sos pomidorowy (nie ketchup) i cacyki. Wszystko zawijam w naleśniki. Pycha ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mo.ni.ka
ja naleśniki,pierogi i placki ziemniaczane jem na słono nigdy na słodko ;p to aż dziwne bo w całej rodzinie każdy je na słodko XD naleśniczki to mam takie samo ciasto jak te na słodko biorę żółty ser najlepiej mozarella albo gouda (musi się dobrze topić) i ścieram do tego kroje te małe pomidorki na ćwiartki mieszam to z bazylią i zawijam w naleśnik i podsmażam jeszcze przez minutę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×