Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam podobną jest ok

Koniec z piersią - jak?

Polecane posty

Gość mam podobną jest ok

Chciałam w sumie już od wczoraj ale był płacz, no dobra więc dzisiaj na prawdę już chce przerzucić się z piersi na butle. Syn ma 10miesięcy a ja czuję że pokarmu mam coraz mnie, coraz częściej i dłużej muszę karmić piersią bo się nie dojada a obiadku więcej nie chce. No więc butla. Rano zjadł mleczko z piersi, spał i właśnie się obudził. Zmieniłam pieluszkę i czekam aż ostygnie woda i ? No właśnie co teraz? Jak to zrobić? Potrafi trzymać ładnie w rączkach i podnieść butle ale bierze do buzi, poczuje co leci i od razu wyciąga smoka. Dać mu do "zabawy" niech się sam z nią oswoi i ewentualnie jak nie zje za godzinę dać pierś jak to mleko już nie dobre będzie czy w kółko robić świeżę do skutku aż zje? Chyba zbankrutuje ale trudno:( A jak reagować na płacz i to że będzie chciał pierś? Proszę pokierujcie mnie jak to zrobić:(

Gość też jestem ciekawa

Gość mam podobną jest ok

Gość mam podobną jest ok
no proszę was dziewczyny pomóżcie. Chwile grzecznie trzymał butle, coś tam nawet pociągnął i już płacz i odpychanie butelki. To co pociągnął to nawet nie 10ml, i trze oczy więc pewnie chciały się do piersi przytulić i iść znowu spać. Nie wiem już co robić:(

A nie moglas mu juz wczesniej butelki podawac?Ze swoim,sciagnietym mlekiem.Przyzywczailby sie do butelki i problem z glwoy.A teraz ani butelki nie zna i nowy smak mleka,bo sztuczne modyfikowane maja zupelnie inny,specyficzny zapach.

A jeszcze wiem,ze niektore matki probuja w takich sytucjach na poczatku karmic lyzeczka-jak zupki czy kaszki.A moze sprobuj z kubka-niekapka?

Gość mam podobną jest ok
dawałam nie raz moje mleko i było to samo. dlatego butle potrafi trzymać i potrafi coś tam się napić ale nie chce. Picie zwykłe też pił już czasem z Butelki. Po prostu jako jedzenie on chce pierś a nie butle:(

Gość Nie czaje pytania
Jak jak? No normalnie, karmisz z butli i tyle :|

Gość mam podobną jest ok
No to chyba ograniczona jesteś bo widzisz jak daje butle to jest płacz i odpychanie - tak się w świecie zdarza, nie wiedziałaś o tym?

ja wprawdzie dopiero bede mama, ale moim zdaniem trzeba odstawiac dziecko etapami- nie mozesz od razu zabrac mu piersi, bo nic dziwnego, ze bedzie rozhisteryzowany. Nie wiem, ile razy dziennie dostawal piers do tej pory, ale sprobuj ograniczac niektore karmienia piersia i zamieniac je na butelke, az tak stopniowo dojdziesz do tego, ze nie ebdziesz mu dawala w ogole piersi. trzeba chyba tylko bardzo duzo cierpliwosci i stanowczosci :)

Gość zgadza sie
ograniczaj stopniowo. Ja przy wieczornym karmieniu po piersi podawalam jeszcze modyfikowane i tak stopniowo rezygnowalam z piersi. Teraz juz tylko daje piers rano jak sie obudzi, ma 12 miesiecy

Gość Izka896
u mnie to samo butli nie chce a z kubka niekapka wypija gora 20ml :( jak znajdziesz jakis sposob to bede wdzieczna...