Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autostoopowiczka

za czy przeciw???

Polecane posty

Gość niuniamensfel
Co za czy przeciw. Wszsytkie pigułki antykoncepcyjne tak mogą wpłynąć na organizm, to ejst najgroźniejsze powikłanie ich stosowania, dlatego przed rozpoczeciem antykoncpecji hormonalnej robi sie badania ,miedzy iinnymi na czas krzepniecia. Jesli masz zylaki, lub ktos w twojej rodzinie cierpial na chorobę zakrzepowo-zatorową , to zapomnij o antykoncepcji doustnej. POWINNY TO WIEDZIEC WSZYSTKIE KOBIETY BIORACE TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE(bo powinny czytac ulotki tych tabletek )

Gość tak tak takk
bylam ostatnio u lekarki tzn \"lekarki\" \"ginekolog\" w toruniu. poszlam z problemem : silne bole menstr. i grybek dodatkowo. wiecie co mi zalecila? plastry evra :O szok. nie wiem ile jej placa, ale poswiecila mi naprawde duzo czasu na przekonanie mnie ze to złoty srodek :))))))))))) nawet mnie p...a nie zbadała. bez komentarza

Problem jest dużo bardziej złożony, niż opisano. Nie wzięto np. pod uwagę, że \"większe ryzyko występowania raka piersi\" nie jest \"większym ryzykiem\" a wynikiem częstszych badań. Kobiety biorące tabletki anty muszą chodzić do lekarza dużo częściej niż pozostałe, a co za tym idzie przynajmniej część z nich ma wykonywane badanie piersi (palpacyjnie albo przez USG), które pozwala na wcześniejsze wykrycie raka i jego leczenie. Kobiety chodzące do ginekologa tylko wtedy, gdy coś je boli (a to, drogie panie, żadna profilaktyka) często nie przeprowadzają samokontroli piersi lub nie potrafią jej robić. Więc wniosek prosty - u kobiet biorących anty rak \"występuje częściej\", ponieważ są częściej badane. Strona generalnie mi się nie podoba, nie lubię przesady w żadną stronę. Jest tendencyjny. Przyjmowanie dowolnego leku niesie ze sobą różne skutki, nawet picie herbatek z senesu grozi wrzodami żołądka... Każdy lek ma swoje plusy i minusy, odpowiednia informacja zaletami i wadami pozwala wywrzeć na odbiorcy oczekiwane wrażenie i albo zachęcić, albo zniechęcić. Tak to jest. Najlepiej poznać dwie strony medalu.

autorko, ale nie bardzo rozumiem, jak to nie wiesz, co o tym myśleć??? Przecież to jest powszechnie wiadomo, że tabletki anty niesą ze sobą takie ryzyko. Nikt tego nie ukrywa, jest napisane w każdej ulotce ... - co tu może dziwić????

i odpowiadając na pytanie, ja jestem "przeciw" tabletkom. Nigdy nie brałam i brać nie będę

Też po prawdzie byłam \"przeciw\" - póki się nie okazało, że muszę brać, bo w moim przypadku to mniejsze zło i nie chodzi o działanie anty (choć z niego też korzystam). Zawsze twierdzę, że każdy lek, a taki przyjmowany latami szczególnie, nie jest obojętny dla organizmu i trzeba rozważyć wszystkie za i przeciw oraz zdobić odpowiednie badania. najgorzej trafić na niekompetentnego lekarza, który przepisuje tabletki byle komu i byle jak...

Gość facet to
facet to http://wielodzietni.org/comments.php?Discuss ionID=488 "Każdy facet to kupa śmierdzącego gówna,Dziecioroba,k**wiaża.Interesuje ich konirc własnej,obsranej d**y.Przeklente snobistyczne kutasy.Seksmisja to bardzo mądry i logiczny film! Precz z facetami!!!!!!!!!!Do Getta dzieciorobów !!!!!!!!!!!!!!"