Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrtr

REGULON brać czy nie? nieregularne okresy

Polecane posty

własciwe to chcialam tylko urogulowac okres, ale boje sie skutkow ubocznych jestem podatna na wszelkie rozdraznienia. wkoncu to sa hormony? juz nie wiem co lepsze , nie regularne okresy...czy regularne za pomoca hormonow....blagam doradzcie? dzis 3 tabletka ,a ja juz mam jakies leki, boje sie prowadzic auto, jestem rozkojażona,nie potrafie sie skupic....czy mozliwe ze sobie wkrecam?

a i raz jestem szczesliwa...a za chwile smutna...

Gość niuniamensfel
czesc , a zastanawialas sie dlaczego amsz nieruegularne miesisaczki?

zawsze miałam nie regularne.

Gość niuniamensfel
A co to znaczy nieregularne w toim wypadku? MOzesz opisac dokladniej? :)

miałąm nie regularne , potem leczylam sie żeby zajsc w ciaze....zaszlam i myslałam ze okres mi sie trochy ureguluje , ale nic z tego. moje nieustanne humorki doprowadzały mnie do szału, juz sama nie wiem czy mam taki charakter czy co? poszlam do lekarza i on bez zadnych wstepnych badan wypisal regulon, z tego wiem to powinno sie przed jakies robic.....i teraz nie wiem czy sobie wmawiam czy faktycznie jest zle , ale jakos dziwnie sie czuje...chodze na silownie ale wogule nie chudne, mimo iz nic nie jem .

jedno jest pewne, jutro juz nie biore regulonu....piepsze to, zrobie sobie najpierw badanie i potem zobaczymy. naprawde mam takie dziwne jazdy jakby mi ktoś coś podsypał;(

Gość niuniamensfel
Ja nie mam tu nic do rzeczy, Chcialam tylko wiedziec jak to jest u Ciebei.REGularne miesziaczki to miesiaczki pojawiajace sie miedzy 24-32 dni. NIe oznacza to ze zawsze musza pojawiac sie co 28 dni albo co 25 , albo co 32 dni. MOga sie pojawiac raz po 24 dniach, raz po 30 , nastepnym razem po 26. Dlatego pytam. Po drugie, jesli bierzesz juz Regulon , to odstawienie go teraz nie ma najmniejszego sensu. MUsisz poczekac do konca opakowania(do przerwy ).I wtedy mzoesz juz nie brac. Po trzecie :) aby miesiaczki byly regularne Regulon trzeba bedzie stosowac minimum 3 miesiace , ale zaleca sie dluzej. PO czwarte jesli sie odchudzasz, albo jestes bardzo szcupla osoba, albo masz stresujacy tryb zycia, lub duzo podrozujesz, uprawiasz intensywny sport, masz anemię, lub niedobory witamin i mikroelementow, to meisiaczki mogą byc nieregularne. ABC regularnych meisiaczek: -sypiam zawsze o tej samej porze, minimum 6 godzin -jadam o tych samych porach minimum 3 razy dziennie, nie objadam sie , nie odchudzam sie - uzupelniam braki witaminowe(jesli takie są) -jem duzo warzyw i wocow, mięsa, jesli jestem wegetarianką karczochy -staram się odpowiednio relaksowac ,zmniejszyc ilosc stresu -jesli uprawiam sport wyczynowo, lub bardzo intensywnie zawsze pamietam o odpoczynku w odpowiedniej ilosci NIe wiem co dalej pisac, opisz swoj przyapdek:)

Gość niuniamensfel
P.S>.przeczytaj ulotke na regulonie: jesli chcesz odstawic to skontaktuj sie z lekarzem, nie odwrotnie. Jesli masz efekty uboczne to poczekaj minimum 3 cykle, bo w pierwszych 3 miesiacach to wzsytko moze sie zdarzyc

heh tyle to wiem, ale nie bede juz brac jutro na pewno...bo widze ze cos nie "hallo"

3 cykle mam sie męczyć..to dopiero doprowadzila bym sie do stanu rozpaczy....ten jakos przetrwam....bo na badania miedzy 8 dniem cyklu a 12 juz za pózno...skoro wziełam 3 tabletki wyjda nie prawdziwe.

Gość niuniamensfel
no sama nie mozesz o tym zdecydowac, jak cos sie stanie to chociaz bedziesz miala kogo skarżyć, wiec idz do ginekologa najpierw. Załamujesz mnie taką postawą. Regulon nie ejst lekiem obojetnym. ZASTANOW SIE dwa razy .

Gość niuniamensfel
nie masz teraz swojego cyklu, nie masz zadnego cyklu, bo beirzesz tabletki, wiec nie ma znaczenia kiedy pojdziesz do ginekologa. Nie chce mi sie z toba rozmawiac jak takie glupoty piszesz. Idz do ginekologa kobieto, bo chodzi o twoje zdrowie. Mozesz isc nawet jutro.

uff:) czyżby też bierzesz regulon???? to musisz pilnie odstawić!!!!:))))))))))) he he

hej ja mialam tak na poczatku zarzywania regulonu,4 lata temu.Straszne leki ,depresja a do tego codiennie biegunki,niewychodzilam z domu bo sie balam,i niemoglam bo ciagle siedzialam w ubikacji.Lepiej idz do lekarza po inne pigulki.Ja biore jeanine i super sie czuje