Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asmhsdhyedhsh

mam kulke koło odbytu co to może być??prosze o pomoc

Polecane posty

Gość asmhsdhyedhsh

gdy ją dotykam boli,pojawiła się z dnia na dzień dodam jeszcze ze ostatnio dużo kochałam się ze swoim mężem lecz nigdy nie uprawialiśmy seksu analnego

Gość zanett kaletaa
hemoroidy

Gość asmhsdhyedhsh
mozliwe ze to nowyotwor?

Gość jfjfjf
A może po prostyu masz kaszaka i dopiero wyczułaś?

Gość nowyotwór raczej nie bo to guz
a nie otwór :O

Gość asmhsdhyedhsh
a jak sie leczy te hemoroidy czy to poważna choroba???

Możliwe, że to początkowe stadium pojawiania się kłykcin kończystych jk ktoś już przede mną stwierdził. Udaj się do lekarza, z chorobami okolic intymnych nie ma żartów, a łatwiej leczyć początki niż gdy się rozwiną. Trzymam za Ciebie kciuki !

Gość nowyotwór raczej nie bo to guz
to zależy... są maści, na wiele osób działa, a na niektóre nie nie doprowadzaj do zaparć a jak maści nie pomagają to są różne zabiegi, bardziej lub mniej inwazyjne najpierw pogadaj z lekarzem, najlepiej idź do proktologa

Gość asmhsdhyedhsh
i skad przede wszystkim te hemoroidy się biorą?bardzo o siebie dbam,szczególnie o higiene miejsc intymnych uzywam róznych żeli bardzo często się myję i podmywam także po seksie z mężem ciepło się ubieram..

Gość asmhsdhyedhsh
bardzo mnie dziwi pojawienie sie tej gulki ...jeszcze wczoraj jej nie było dziś juz jest:(boje sie

Gość nad zszywacz
hemoroidy nie od higieny ani jej braku idź do proktologa a boli cię przy wypróżnianiu? masz częste zaparcia? praca siedząca?

Gość asmhsdhyedhsh
a co do tcyh kłykcin to raczej nie bo osadzają się one na sromie i pochwie a ta gulka jest obok odbytu praktycznie na nim,poza tym przy hemoroidach w kale występuje krew a u mnie tak nie jest

Gość nad zszywacz
hemoroidy to są naturalne wypustki na błonie odbytu, uszczelniające go, natomiast czasami się powiększają i mogą sprawiać problem.

Gość ergffjnh.
Hemoroidy krawia wtedy gdy się je uszkodzi. Nie wykluczone więc, że to są hemoroidy. A kłykciny mogą się pojawiać także w okolicach odbytu ale to raczej jak się uprawia anal.

klykciny pojawiaja sie w pochwie, na wargach sromowych lub kolo odbytu! Wystarczy wejsc na pierwszy lepszy temat o chorobach wenerycznych by to wiedziec. To nie musi byc to ale moze. Najlepiej byloby jakbys opisala wielkosc, strukture tego guzka...czy jest zaczerwieniony, czy w kolorze skory, czy duzy? czy ma zarys regularny?

Gość asmhsdhyedhsh
a czy nie mogę najpierw iśc do ginekologa ???i on stwierdzi co dalej??

Gość asmhsdhyedhsh
zonadamiana nie sprawdzałam jakiego jest wyglądu itd wuczułam to podczas kąpieli ...tylko czy mozliwe jest to ze tak gulka pojawiła się z dnia na dzień??wczesniej jej nie było

Gość możesz iść do ginekologa bo on
będzie to mógł bardziej fachowym okiem obejrzeć, być może przepisze ci coś na to, albo skieruje na dalsza diagnozę do proktologa... jak ci szybciej do gina to do gina idź

Gość możesz iść do ginekologa bo on
mogło tak być w sumie że z dnia na dzień, ale nie zwlekaj, szczególnie, jeśli boli

Jestem pewna ze rak to nie jest na pewno... mozliwe ze zrobila Ci sie krostka ktora zniknie po kilku dniach. Poczekaj 2, 3 dni, obserwuj tego guzka. Jesli nie bedzie sie zmniejszac, a wrecz powiekszac, lub gdy caly czas bedzie bolec coraz bardziej wtedy wybierz sie do ginekologa.

Gość asmhsdhyedhsh
no więc ta gulka jest maleńka,ma taki sam kolor jak reszta moich miejsc intymnych...

Gość asmhsdhyedhsh
myślicie ze moze to być od podraznienia sfer intymnych??

Gość asmhsdhyedhsh
zonadamiana tak tez zrobie, przez weekend będę obserwowała tą gulke a gdyby cos było nie tak coś niepokojącego się z nią działo w przyszłym tygodniu wybiorę się do ginekologa i on stwierdzi co dalej robić:)

Gość asmhsdhyedhsh
zonadamiana tak uważasz??ja myślałam ze taka gulka to coś niepokojącego ...ostatni raz kochałam się w piątek zeszły bardzo intensywnie;)

Mysle ze na spokojnie:) Bardzo mozliwe ze taka jest Twoja uroda tylko wczesniejsniej sie nie dotykalas w tamtych okolicach:) moze to byc zwykle obtarcie...tak jak mowie poobserwuj sie, jak zniknie to ok, jak nie zniknie, bedzie sie powiekszalo lub bardzo bolalo to idz w nastepnym tygodniu do lekarza.

Gość jak pech to pech
ja tak samo mam taką gulke ale jestem mezczyzna i kiedys tez ja mialem ale pomeczylem sie pare dni i mi przezszlo i teraz znowu

Gość tez mialem
sprawa jest do wyciecia

To zapewne hemoroidy sama je mam i maja własnie to do siebie że pojawiaja się i samoistnie znikają. Pierwszy raz wyszły mi przy porodzie później spokój i znowu po następnym. Ale pojawiaja sie przy zaparciach przy wysiłku fizycznym zauwazylam że równiez przy silnym stresie. Idź do apteki sa maści, czopki spróbuj na pewno nie zaszkodza a moga pomóc.