Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość heeeeeeelp

NAPED nie czyta płyt !!pomocyyyy

Polecane posty

Gość heeeeeeelp

Mam nagrywarke dvd/cd lg, wkladam plytkę i nie wczytuje jej :o :o kompletnie sie na tym nie znam , a potrzebuje na dziś :o a więc tak: *gdy wkładam płytkę stacyjka się świeci, ale płytka się nie uruchamia automatycznie. *gdy wchodzę w mój komputer, napis z DVD-RAM zmienia się na stacja dysków cd. klikam 2 razy i nie pojawia się komunikat "w stacji nie ma cd," "włóż cd" ( czy coś takiego, wiecie o co chodzi) wchodzę narmalnie w stację cd a tam nie ma żadnej zawartości :o :o myslalam ze to wina płytki ale sprawdziłam kilka i to samo się dzieje, zdjęłam pokrywe kompa i pospr czy wszystkie "wtyczki" sa powpinane tam tez jest ok... czy ktos mi pomoze? nie znam sie na tym wszystko bylo ok az do teraz .....

Gość nikt nie pomozee
??

Gość ot i napisałem
możliwe że twój napęd odszedł do lepszego świata, lub może być zabrudzony laser napędu wtedy wystarczy użyć specjalnej płyty która ma specjalne włoski które oczyszczą soczewkę lasera

Gość ot i napisałem
uszkodzona taśma łącząca płytę z napędem

Gość nikt nie pomożeee
co do specjalnej plytki z wloskami to mam taka ale po wlozeniu plyty nie uruchamia sie ona wiec nic nie zdzialala. co do tasmy raczej nie jest uszkodzona (chyba ze jest to niewidoczne dla oka)

Gość zrestartuj kompa