Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość watka

Chorstki pomocy!!

Polecane posty

Gość watka

WItam mam pytanko mam na nogach takie jakby małe chrostki ina posladkach czym sie tego pozbyc i przez co to sie robi pomozcie prosze.Z góry dziekuje.

Gość Jija
Rozumiem, że chodzi o krostki? Nie ma czegoś takiego, jak chrostki.

Wiesz często przyczyna jest nieznana - po prostu tak się ma. Czasami jest to spowodowane nieodpowiednią bielizną - mało przewiewną, ze sztucznych włókien. Na takie zmiany zapalne najbardziej skuteczny jest Oxycort w sprayu - ale to musi przypisać Ci lekarz.

Gość watka
nie wiem czemu napisałam chrostki;] ale na nogach z tyłu tez to mam robie peelengi schodzi i chodena solarium specjalnie zeby je osuszyc ale one powracają. do jakiego lekarza sie z tym wybrac?

Gość Jija
Czy te krostki są u Ciebie cały rok, czy tylko np. jak jest gorąco? Radziłabym zastosować maść cynkową + mydło siarkowe.

Gość Jija
peelingi to nienajlepszy pomysł, bo w przypadku krostek mogą roznosić bakterie na większy obszar ciała.

Gość dfhadfa
to jest zapalenie mieszkow wlosowych. na ramionachz tylu tez masz? mi ostatnio kosmetyczka mowila, ze to niedobor witaminy A. kup sobie tabletki w aptece i masc z witamina A. to kosztuje ok 3 zeta i smaruj. ja tez mam podobny problem, kazala mi babka na zmiane zluszczac pilingami gruboziarnistymi i natluszczac, zluszczac, natluszczac i tak w kolko.

Gość watka
raczej cały czas ale w zimie jest ich mniej i nie przeszkadzaja az tak bardzo bo sa mało widoczne. wiec peeling jest zly okej nie bede stosowac . mam masc cynkowa dzisiaj sprubóje.

Gość To zapalenie mieszków włosowyc
Nie da sie tego wyleczyć. Można jedynie załagodzić objawy właśnie peelingami i balsamami

Gość watka
nie tylko na nogach i posladkach nigdzie wiecej.

Gość Jija
Możesz też co jakiś czas przecierać skórę wacikiem nasączonym spirytusem salicylowym. Najwyraźniej te krostki to tzw. potówki.