Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kjnujguy

Kość udowa

Polecane posty

Gość kjnujguy

Hej! Jestem w 35w0d, na wczorajszym usg wyszło, że kość udowa dziecka przypada na 32w3d. Reszta pomiarów w normie, tylko ta kość mniejsza. Myślicie, że mam powody do obaw? Pozdrawiam

Gość kjnujguy
Sorki, jestem w 34w0d.

Gość sdre
nie sądzę,po prostu dziecko będzie małe w cm ,albo niedokładnie zmierzone.U mnie w pierwszej ciaży cały czas z kolei kosc udowa była dłuzsza "o 2 tygodnie".Dziecko urodziło się długie i jest wysokie a nogi ma jak modelka:)Teraz w drugiej ciaży cytuacja ta sama.Ja sie nie martwię i tobie też nie radzę:)

Gość saleminka8
ja jestem w 20tc a kość udowa naszego maluszka jest trochę do tyłu w normach,za to reszta jest w normie lub ponad norme :)

Gość Bajdorunia
U nas tez w okolicach 34 tygodnia wyszla identyczna sytuacja. Wszystko w normie, tylko udo za krotkie :-P NA wszelki wypadek dostalam skierowanie do szpitala, lekarz nastraszyla mnie, ze to moze byc dystrofia, ze czeka mnie sterydoterapia i szybka cesarka, gdyby okazalo sie, ze dziecko jest zle odzywiane. NA izbie przyjec pewien madry lekarz doradzil zrbienie jeszcze jednego usg, zanim poloze sie do szpitala. Poszlismy jeszcze tego samego dnia. ZOstalam sumienie zbadana, lekarz powiedzial, ze jest to ciaza jak najbardziej prawidlowa. Za jakies 2 tygodnie powtorzylismy na wszelki wypadek usg, wszystko bylo okey. Urodzilam 4 dni przed terminem silami natury piekne, zdrowe dziecie! Nie stresuj sie, na pewno wszystko jest okey....

mi w 31 tyg i 5 dni za to wyszła głowa z 36 tyg a brzuch i udo z 29 i 30, zamartwiałam się niesamowicie lekarz mówił że wszystko ok, w 35 tyg leżałam w szpitalu i miałam robione usg wyszło ze głowa tez z 36 tyg nogi z 34 brzuch troszkę większy, odetchnęłam z ulgą, ale prawda jest taka co pomiar i inne usg to różne wyniki, a różnica 2 tyg w pomiarach jest bez znaczenia oznacza że wszystko w normie.