Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

turluturluturlu

guz pod pachą. jestem przestraszona.

Polecane posty

mam guza pod pachą od 2,3 tygodni. moj ginekolog to zbagatelizowal, zbadal piersi i nic nie czul. guz powiekszal sie. poszlam do lekarza rodzinnego. dostalam skierowanie na hematologie, badanie krwi, moczu itp. jestem po prostu przestraszona, myslkalam ze to wezly chlonne.. guz przesuwa sie lekko pobolewa.. mam 21 lat. wiem ze nie jestescie lekarzami i nie oczekuje od was wyjasniania mego problemu, ale moze ktos mial podobnie? tak strasznie sie boje..:(

nie mart sie na zapas - rak tak szybko nie rosnie to moze byc jakas glopota

Gość głupota
nie głupota idż lepiej do lekarza!

Gość guzowa wróżka
Mogę być teraz wysmiana, ale spróbuj delikatnie przycisnać go. Zobaczysz, czy przesuwa sie, czy nie. Ale najlepsze jest to, iż moze sie okazać, ze wyjdzie z niego takie coś, jak przy pryszczu :) Czasami robia sie pod pacha takie guzki, które sa wypełnione takim czymś jak typowe syfy, wystarczy przycisnac i wyjdzie. Delikatnie sprawdz i zobaczysz, czy to to, czy nie :)

wyniki odbieram w pn. hematologa tez mam w pn. guz przesuwa sie. czasem az cala pacha mnie boli. wiecie co, bardzo sie boje najgorsze to czekanie na wyniki..

Gość magda_lena24
to może być powiększony węzeł chłonny. Możesz mieć jakiś stan zapalny w organizmie ale to nie musi być nic strasznego. Kiedyś miałam guzek na szyi i też pobiegłam szybko na USG a lekaż mnie zbadał i poradził bym nie nabijała sobie głowy wiadomościami z internetu bo każdy objaw będzie oznaczał najgorsze! Powiedział, że 90% przypadków to łagodne dolegliwości.... Głowa do góry, przebadaj się i napewno wszystko będzie dobrze. Mi ten guzek raz wychodzi i go wyczuwam, a po jakimś czasie się chowa.

Gość magda_lena24
a czasem pod pachami po goleniu maszynką robią mi się takie niby guzki bardzo bolesne - boli mnie wtedy bardzo cała pacha ale wiem że to od golenia po kilku dniach nie ma śladu...

Gość madziaaaaa111
Nie przejmuj sie tak bardzo ... ja 2 tyg. temu mialam tez taka jazde najpierw guzek wielkosci czeresni na szyji a za 2 dni 2 mniejsze pod pacha, tez sie przesuwaly ... tez strasznie sia balam .... zrobilam morfologie, testy na mononukleoze i toksoplazmoze (tak zalecil lekarz) wszystkie wyniki okazaly sie super, a ja po 2 tyg . nie mam juz sladu po nich ... wiec nie mysl od razy ze najgorsze ... wiem sama teraz tak mowie a tez popdalam w panike ... a moja mama dopiero :) od razu do onkologa mnie chciala zawiezc :) ... bedzie dobrze ... wyluzuj sie i odpocznij w weekend... mysl pozytywnie ... pozdrawiam i trzymam kciuki ... Magda

Gość gość
Ja mam guza wielkości średniego paznokcia twardy jak kamień a ob jakiegos czasu bali mnie pierś czy to początek naj gorszego góz jest od miesiąca